Vučić: Potezi Prištine vode ka destabilizaciji cijelog regiona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Atlantskog savjeta iz Vašingtona, kojoj je ukazao na političko-bezbjednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu i istakao čvrsto opredjeljenje Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju, te dodao da potezi Prištine vode ka destabilizaciji regiona.

EGGGRJILLILZIULI

Predsjednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima Altantskog savjeta, koji u Beogradu borave u okviru studijske posjete regionu, zahvalio SAD na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rješenju problema u dijalogu sa Prištinom.

On je istakao da uvođenje taksi na srpsku robu, kao i posljednje akcije prištinskih policijskih jedinica na sjeveru Kosova, predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA, kao i Briselskog sporazuma i da takvi potezi vode destabilizaciji cijelog regiona, saopšteno je iz Predsjedništva. 

Vučić je rekao i da je Srbija usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i izrazio nadu da će unaprijeđenje bilateralnih odnosa biti nastavljeno i kroz uspješnu saradnju u oblasti ekonomije, kao i da će američke kompanije, s obzirom na dobre ekonomske pokazatelje srpske privrede, pokazati još veće interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Delegacija Atlantskog savjeta iz Vašingtona, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, zahvalila je predsjedniku Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti.

Potpredsjednik Atlanskog savjeta Dejmon Vilson rekao je da je važno da Srbija gradi i ima koristi od odnosa sa Amerikom i drugim zemaljama u Evropi.

Šef delegacije Atlantskog savjeta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovdje u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana.

Izvor:Vijesti.ba

Komentari
-5 # Pljako 2019-05-30 14:52
Tako je. Danas su se na Balkanu, više-manje, "smirili" svi, da tako kažem, velikodržavni projekti (velikobugarski, velikohrvatski, velikosrpski) jedino se velikoalbanska ideja nikako ne smiruje; naprotiv. A zna se da ta ideja pretenduje na teritorije barem 3 susedne države - jer Grčku se ne usuđuju da diraju. I ne bi ta bolesna opsesija šiptara da stvore veliku državu koju, za razliku od Srba, Hrvata ili Bugara, nikad kroz istoriju nisu imali predstavljala sama po sebi tako strašnu opasnost da ih ne u toj opsesiji ne podstiču i direktno podržavaju upravo ovi sa kojima je Vučić razgovarao, razni "atlantski, euroatlantski, severnoatlantski" itd.
Prijavi moderatru
+4 # 24 2019-05-30 16:11
Od druge polovine osamdesetih,pa devedesete a evo i sada, glavni destabilizator prilika na Balkanu je velikosrpski hegemonizam i borba srpskih hegemona za teritorijalnim pretenzijama "velike srbije" na ustrb drugih naroda ,posebno na prostoru bivse JU.

To Vucko,sto su svi narodi odbili da postanu srpski plen i suprostavili se toj i takvoj divljackoj politici koja je rezultirala genocidom kao krajnjim ishodom nije remecenje mira,jer ako se vi odreknete tih vasih suludih ideja i politike,onda ce Balkan biti miran.
Vucko,uzmi tvoju stampu i procitaj je i vidi kakvo ponasanje treba da zauzme svaki pripadnik drugih naroda.Mnogo bre Vucko lazete,ali najgore je sto zelite sve u okolini i svetu da ubedite u vasu laz da je istina.Ne ide to tako Vucko,jer u lazi su kratke noge,a onda kada vam neko pokaze sta je istina onda vas to mnogo boli,jer vi za istinu i ne znate.
Prijavi moderatru
+1 # Zulfikar 2019-05-30 17:37
24 potpisujem svaku rijec! Kratko i jasno.
Prijavi moderatru
0 # Nur-Bec 2019-05-30 18:11
Odlican komentar!
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click