Dačić: Srbija ne odustaje od diplomatije ni kada je reč o Kosovu

Ostajemo privrženi načelima međunarodnog prava, postignutim dogovorima i spremni na dalji dijalog, kada se za njega steknu uslovi, kazao je Dačić na obeležavanju Dana srpske diplomatije u Beogradu

thumbs b c cd654a6a1b0e657df63ab831fbc8c524

Ivica Dačić (Foto: Miloš Miškov - Anadolu Agency ) 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na obeležavanju Dana srpske diplomatije kako Srbija ne odustaje od kompromisa, niti diplomatije kao načina rešavanja sporova, ni kada je reč o pitanju Kosova, kao i da je spremna na dalji dijalog kada se za njega steknu uslovi, javlja Anadolu Agency (AA).

"Ostajemo privrženi načelima međunarodnog prava, postignutim dogovorima i spremni na dalji dijalog, kada se za njega steknu uslovi", kazao je Dačić u Skupštini Srbije.

On je naveo da to da konstruktivna pozicija Srbije itekako nailazi na podršku zemalja širom sveta, najbolje potvrđuje podatak da je ukupno 13 država donelo odluku o povlačenju priznanja Кosova, kao i činjenica da je Кosovo suočeno sa nemogućnošću da postane član međunarodnih organizacija, pre svih, UNESKO-a i INTERPOL-a. 

Dačić je ocenio i da "nerazumno i veoma štetno odbijanje Prištine da povuče odluku o taksama, kao i uzastopne provokacije i unilateralni potezi..., jasno govore da prištinska strana čini nemogućim održavanje novih rundi dijaloga".

"Apelujem upravo zato, baš na današnji dan, da razumnim, odgovornim i iskrenim pristupom, ponovo damo šansu diplomatiji, jer je to najmanje što dugujemo generacijama koje dolaze posle nas", dodao je Dačić.

Izvor.Anadolija

Komentari
-8 # Olivera 2019-05-29 15:01
Ivice, džaba Pacoviju svi novci šćiptarske narkomafije, tvoj genijalan um vredi mnogo više. Diplomatija je borba koja će smagom argumenata primorati pacova da ustuknu i pobegne u svoju rupu.
Prijavi moderatru
+4 # ACO srbine! 2019-05-29 19:49
Koliko mozak trebas imati da dacica smatras genijalcem???

:lol: :lol: :lol: :lol:
Prijavi moderatru
-2 # Olivera 2019-05-29 20:15
Priličan, moj suljkofile. Jer da nemaš mozga, ne bi ni mogao imati predstavu koliki je naš ministar spoljnih poslova genijalac. Šćiptarskog Pacovija ubija u pojam npr. Za vas neke Sandžaklije šćiptarske orijentacije je naprimer više nego dovoljan i pileći mozak. Jer samo onaj ko ima mozak tih gabarita može uvažavati jeftinog šibicara, propalog boksera, zubara i političara, dežurnog luzera pred fontanom želja, ocalog ljidera sandžačkih ovaca na dve noge, čoveka koji više nigde i ništa ne znači.... Ma i sa pilećim mozgom se može zaključiti da je Suljko davno odsvirao svoje.
Prijavi moderatru
+3 # ACO srbine! 2019-05-30 09:53
Pazi oljic - suljkana ja nikad hvalio nisam - za razliku od tebe! ;-)

A sad zapjevaj onu pjesmu "osman aga" na turskom i smiri malo zivce, pregoreces...

:-)
Prijavi moderatru
+3 # New World 2019-05-29 20:07
:Facepalm:
Prijavi moderatru
+5 # Obavezno 2019-05-30 00:15
Ako le dačić genijalan onda sam ja Einstein ;-)
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click