Ostajemo privrženi načelima međunarodnog prava, postignutim dogovorima i spremni na dalji dijalog, kada se za njega steknu uslovi, kazao je Dačić na obeležavanju Dana srpske diplomatije u Beogradu

thumbs b c cd654a6a1b0e657df63ab831fbc8c524

Ivica Dačić (Foto: Miloš Miškov - Anadolu Agency ) 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na obeležavanju Dana srpske diplomatije kako Srbija ne odustaje od kompromisa, niti diplomatije kao načina rešavanja sporova, ni kada je reč o pitanju Kosova, kao i da je spremna na dalji dijalog kada se za njega steknu uslovi, javlja Anadolu Agency (AA).

"Ostajemo privrženi načelima međunarodnog prava, postignutim dogovorima i spremni na dalji dijalog, kada se za njega steknu uslovi", kazao je Dačić u Skupštini Srbije.

On je naveo da to da konstruktivna pozicija Srbije itekako nailazi na podršku zemalja širom sveta, najbolje potvrđuje podatak da je ukupno 13 država donelo odluku o povlačenju priznanja Кosova, kao i činjenica da je Кosovo suočeno sa nemogućnošću da postane član međunarodnih organizacija, pre svih, UNESKO-a i INTERPOL-a.

Dačić je ocenio i da "nerazumno i veoma štetno odbijanje Prištine da povuče odluku o taksama, kao i uzastopne provokacije i unilateralni potezi..., jasno govore da prištinska strana čini nemogućim održavanje novih rundi dijaloga".

"Apelujem upravo zato, baš na današnji dan, da razumnim, odgovornim i iskrenim pristupom, ponovo damo šansu diplomatiji, jer je to najmanje što dugujemo generacijama koje dolaze posle nas", dodao je Dačić.

Izvor.Anadolija