Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović poručila je da jedino Sulejman Ugljanin ne shvata da je njegove separatističke ideje pregazilo vrijeme i da za te ideje nema podršku ni među Bošnjacima.

1850111 suzana paunovic kancelarija za ljudska i manjinska prava ls 

Paunović je reagovala na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), iza koga stoji Ugljanin, kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak.

Ona je u saopštenju istakla da BNV nema mandat da se bavi pitanjima koje sadrži inicijativa i da nijedna aktivnost BNV-a u vezi njenog donošenja i mimo zakona ove zemlje, neće biti finansirana iz budžeta Srbije.

“Bez obzira na to što smo odavno oguglali na njegove neuspele pokušaje da poseje seme zla, tužilaštvo bi moralo hitno da reaguje”, navela je Paunović.

Prema riječima Paunović, takve izjave su skandalozne u zemlji čiji su zakoni u oblasti manjinske politike iznad evropskog prosjeka.

Podsjetivši da u Srbiji živi 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini i koji čine bogatstvo Srbije, Paunović je zaključa da “izgleda da baš to smeta Ugljaninu”.

Izvor: Tanjug