asdfghjksdfghjjk



 

Vučić je ocijenio da se ništa od "lijepih snova" koji se iz Evropske unije spominju u vezi sa Zapadnim Balkanom neće ostvariti.

Ocijenio je da se neće obistiniti ni otvaranje novih poglavlja za Srbiju i Crnu Goru, niti početak pregovora za Albaniju i Sjevernu Makedoniju, za BiH se, prema njegovim riječima, ništa neće dogoditi, a izostat će i vizna liberalizacija za Kosovo

"Uredu, glupi smo, ali ne toliki glupi i svi znate da sam u pravu, ništa se neće desiti ni u junu, ni julu", kazao je Vučić. Predsjednik Srbije je pritom naveo da podržava viznu liberalizaciju za Kosovo. Vučić je kazao i da su Beograd i Priština u ovom trenutku godinama udaljeni od mogućeg rješenja kosovskog problema.



 


Mediji su zabilježili i "hladno rukovanje" Vučića i Thacija. Oni su se rukovali u prisustvu šefice evropske diplomatije Federice Mogherini. Inače, na samitu je izlaganje imao i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a u svom izlaganju je posebno potcrtao NATO put BiH.

"U decembru prošle godine, ministri vanjskih poslova država članica NATO saveza odobrili su Bosni i Hercegovini dostavljanje prvog Godišnjeg nacionalnog programa u okviru NATO programa MAP. To je okvir za nastavak i unapređenje postojeće saradnje između Bosne i Hercegovine i NATO saveza, što bi predstavljalo značajan doprinos ne samo miru, sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, već i u cijeloj regiji Zapadnog Balkana. Sve države u našem regionu imaju snažnu saradnju sa NATO savezom, a većina njih je već ostvarila punopravno članstvo u toj organizaciji", rekao je Džaferović.

dfghjhgvfdsfghjkl

Treba naglasiti da su pred početak samita Proces Brdo-Brijuni kamere danas zabilježile zanimljivu raspravu između predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodik i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, a kojoj je u holu gdje se održava samit prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor:Klix