Vučić: Lijepi snovi EU se neće ostvariti, nema pomaka za BiH, Srbiju i Balkan

asdfghjksdfghjjk 

Vučić je ocijenio da se ništa od "lijepih snova" koji se iz Evropske unije spominju u vezi sa Zapadnim Balkanom neće ostvariti.

Ocijenio je da se neće obistiniti ni otvaranje novih poglavlja za Srbiju i Crnu Goru, niti početak pregovora za Albaniju i Sjevernu Makedoniju, za BiH se, prema njegovim riječima, ništa neće dogoditi, a izostat će i vizna liberalizacija za Kosovo

"Uredu, glupi smo, ali ne toliki glupi i svi znate da sam u pravu, ništa se neće desiti ni u junu, ni julu", kazao je Vučić. Predsjednik Srbije je pritom naveo da podržava viznu liberalizaciju za Kosovo. Vučić je kazao i da su Beograd i Priština u ovom trenutku godinama udaljeni od mogućeg rješenja kosovskog problema.


Mediji su zabilježili i "hladno rukovanje" Vučića i Thacija. Oni su se rukovali u prisustvu šefice evropske diplomatije Federice Mogherini. Inače, na samitu je izlaganje imao i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a u svom izlaganju je posebno potcrtao NATO put BiH.

"U decembru prošle godine, ministri vanjskih poslova država članica NATO saveza odobrili su Bosni i Hercegovini dostavljanje prvog Godišnjeg nacionalnog programa u okviru NATO programa MAP. To je okvir za nastavak i unapređenje postojeće saradnje između Bosne i Hercegovine i NATO saveza, što bi predstavljalo značajan doprinos ne samo miru, sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, već i u cijeloj regiji Zapadnog Balkana. Sve države u našem regionu imaju snažnu saradnju sa NATO savezom, a većina njih je već ostvarila punopravno članstvo u toj organizaciji", rekao je Džaferović.

dfghjhgvfdsfghjkl

Treba naglasiti da su pred početak samita Proces Brdo-Brijuni kamere danas zabilježile zanimljivu raspravu između predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodik i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, a kojoj je u holu gdje se održava samit prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor:Klix

Komentari
-3 # Sesko Voja 2019-05-09 14:59
Ja se mnogo cudim ovim Srbima Mu'amedanske vere.Hajde sto mi glupi Srbi iz BG Pasaluka moramo slusati i citati svaku glupost nasih srlpskih lidera,jer srlpsko uho i ne zna i ne voli nista drugo slusati osim o laznom herojstvu i laznoj pameti,ali me cudi sto ovi Srlbi Mu'amedanci sami sebi namecu te srpske gluposti da ih i sami slusaju? Evo ovaj Porltal vise kuka,a sada i velica ovog mog djacica,tako da izgleda da ce mu urednici portala napraviti i jednu epsku pesmu da se moze ova pametna glava uz gusle slaviti.
On se toliko raspucao kao da je na odboru svoje strlanke a ne pred Hasimom Taqijem.
Jebe se Hasimu Taqiju za to ,da li je AV poviso ton ili se nervozno ispricao sebi u brladu.
Neka je nama ziv i zdrav nas Efendi Vojvoda Zlukorle i dok je njega ovi portali ce velicati srpsku pamet i srpsku hrabrlost.
Prijavi moderatru
+1 # T-72 2019-05-09 21:55
Tebe vojvoda kara 11× dnevno u mozak kaf si toliko opsednut njime :D
Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2019-05-12 09:25
Kako li su perfidni šćiptari stavili Džaferovića pored Tačija. Očita težnja da se bošnjaci pošiptare. Zar nije logično da su Džaferović i Dodik jedan pored drugog, obzirom da predstavljaju jednu državu Bosnu i Hercegovinu. Isto tako polupošiptarenog Mila staviše između Dodika i Vučića. Lukavi su i perfidni šćiptari, ali sve dok je briljantnog srpskog uma, biče pročitani pre nego što svoje naume i ostvare u dela. Mogu imati i ceo Zapad za saveznike, vreme je ipak srpski saveznik. Vreme i međunarodno pravo.
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari