''TI HAŠIME ZAVISIŠ OD NAS'' Oštro obraćanje Vučića u Tirani: Ne dam da formiraš RS u Srbiji, a to je Kosovo

Ti Hašime zavisiš od nas. Neće to tako da ide, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš - rekao je danas na zajedničkom sastanku, u okviru Samita Brdo-Brioni u Tirani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

FRGTHZJUZTRERTZUZTRERTZUIZTR

Tači je, naime, sinoć uočin samita sa albanskim premijerom Edijem Ramom, inače domaćinom regionalnog sastanka, razgovarao o ujedinjenju Albanaca, potpunom otvaranju granice između Albanije i Kosova, i pripajanju takozvane Preševske doline na jugu centralne Srbije. I na Samitu u Berlinu protekle nedelje, Tači je po istom principu "vrteo ploču" o pripajanju Preševske doline Kosovu.

Na plenarnom sastanku u Tirani, kome prisustvuju lideri zemalja Zapadnog Balkana, ali i visoka predstavnica EU i posrednica u "zamrlom" dijalogu Beograda i Prištine Federika Mogerini, Vučić je rekao i da nije "govorio i modelima" za rešavanje kosovskog pitanja, te da mu je dosta da sluša "šta Hašim hoće". 

- Nikad nisam govorio o modelima, a dosta mi je da slušam šta Hašim hoće, a šta neće. Ti Hašime zavisiš od nas. Neće to tako da ide, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš. Hoćeš ja da ti kažem šta ja neću? - upitao je Vučić i dodao:

- Koja će to Amerika da ugura u međunarodne insitucije? Probao si sa Kolindom (Grabar Kitarović), Borutom (Pahorom) nisi uspeo. Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao? Nisam nikada govorio o rešenjima, već o postizanju dogovora. Ako može super, ako ne, preživecemo.

Vučić je dodao i da se nada da će "imati pameti".

- Molim da Republiku Srpsku ne pominješ bez preke potrebe, znam zašto to govoriš - jer Amerikanci neće RS. Ja mogu da kažem da ja tebi ne dam da formiraš RS u Srbiji, a to je Kosovo. Mnoga teška rešenja sam izgurao, molim da se urazumite. Zamisli da sam ja govorio ono što ste ti i (Edi) Rama juče u Tirani? Ili Kolinda danas? O ujedinjenju. Samo malo stanite, sve razumem, ali stanite. Ako dođemo do rešenja - super, ako ne, valjda ćemo imati pameti da sačuvamo mir - poručio je Vučić.

Uoči početka Samita, Vučić je jutros razgovarao sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem o aktuelnoj situaciji u regionu.

Domaćin skupa, albanski predsjednik Iljir Meta sinoć je priredio radnu večeru kojoj su prisustvovali Dodik, bošnjački član Predsedništva BiH Šefik DŽaferović, Aleksandar Vučić, Milo Đukanović i visoki predstavnik EU Federika Mogerini.

Prethodno se Dodik sastao sa Metom. Na sastanku je naglašeno da je potrebno uspostaviti bolje odnose i saradnju između dve zemlje, i da je turizam jedna od oblasti gde se može razviti poseban oblik saradnje BiH i Albanije. Sagovornici su se založili za otvaranje ambasada u Sarajevu i Tirani.

Izvor:Blic

Komentari
+3 # Sesko Voja 2019-05-09 14:46
Poznaje se da je ovo moj djak: Tako sam i ja laprdao praznu prlicu ,a sada on ,isti ja,pljunuti ja. Trleba narodu nesto glasno laprdati,nesto sto mu para usi,a to sto je to prda kulaseva to narod i ne razume i ne pita.
Prijavi moderatru
+4 # Tani 2019-05-09 17:38
Da ti i Suljo nije bio đak?
Prijavi moderatru
-7 # Albanac 2019-05-09 22:55
Sta imas protiv Sulejmana [censored] ti [censored] cetnicku9va
Prijavi moderatru
+5 # Tani 2019-05-10 12:20
Što se Sulja tiče i on laprda tako dok ga država ne ućuti privremenom nekim.mestom "bez fotelje". A što se tiče ovog drugog je*em ja tebi i[censored] i sestru i ćerku šiptarsku
Prijavi moderatru
+3 # Sale 2019-05-09 16:45
Ne mogu vjerovati albanci su ginuli i bili napadnuti od srbije i etnički njih srbi čistili i sad im zabranjuju imati svoju državu a tako i bosnu napali i Genocid izvršili i na silu hoće oteti deo bosne i stvoriti veliku srbiju... Genocidna nacija u sve se miješa i pametuju a toliki narod izginuo... Priznaj srbijo Kosovo kao državu i ne miješaj se u Bosni i biće dugo Mira na balkanu.
Prijavi moderatru
0 # RS 2019-05-10 10:39
Priznaj ti RS za drzavu i bice ti mirna Bosna bez RS i HB. ;-)
Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2019-05-09 18:44
Predsedniče, i žao mi je a i krivo što se morate u svom poslu nekad spuštati na takav nivo da vodite dijalog sa ratnim zločincima i kriminalcima poput Zmije Tačija i Teljeta Haradinaja. Vi, koji ste pojam i za državnike bananica u regionu, morate još pride da se sastajete i sa ova dva neandertalca koji skrnave našu južnu pokrajinu svojim navodnim državničkim legitimitetom.A vaši dometi su poznati svima - Putin, Si, Erdogan, Merkel, Makron, mnogi predstavnici EU......... Lako je sa svetom biti svet, a nesvet nikada nećete opasuljiti pa makar prošao još jedan vek.
Prijavi moderatru
+2 # Sandzacki Srbin 2019-05-09 19:11
Samo tako Vucko! Dobices za nagradu jos jedan bilbord u Tutinu
Prijavi moderatru
-3 # Tutin-Sandzak 2019-05-09 21:50
Samo napred predsednice Vucicu.
Prijavi moderatru
+2 # Pljako 2019-05-09 23:33
Tači ima podršku Kolinde koja, u vreme kada ceo svet obeležava pobedu nad fašizmom, u Blajburgu salutira pred spomenikom ustaškim koljačima, Hitlerovim poslednjim saveznicima. Fino društvo nema šta.
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari