Ljajić: Kratkoročna šteta od kosovskih taksi oko 500 miliona evra

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se procenjuje da bi kratkoročna šteta od kosovskih taksi na srpsku robu ove godine bila oko 500 miliona evra, a da je dnevno u proseku oko milion evra.

rasim ljajic n11 

Ljajić je za televiziju Pink rekao da se procenjuje da je prošle godine na Kosovo plasirano robe oko 440 miliona evra i da bi sa rastom od 12 odsto ove godine šteta od kosovskih taksi trebalo da bude 500 miliona evra.

On je kazao da je dugoročna šteta to da će srpski privrednici izgubiti tržište i da već sada taj prostor zauzimaju privrednici iz drugih zemalja regiona.

"U rukama EU i SAD objektivno su i štap i šargarepa", rekao je Ljajić i dodao da bi oni mogli da izvrše pritisak da se takse ukinu i implementira ono što je dogovreno.

On je kazao da je ta mera u potpunosti blokirala i politički dijalog.

"Bilo bi besmisleno da mi pričamo o traženju političkog rešenja, a da neko nije u stanju da ukine takse", rekao je Ljajić. 

Izvor:rs.n1info

Komentari
+1 # tuta 2019-05-06 14:26
Joj Ralje, smanji taj botoks ima da ti popuca to lice koliko si ga zategao.
Prijavi moderatru
+3 # Gazija 2019-05-06 16:14
Mas'Allah! Aferim za bracu Albance i milijarda je na vidiku! Samo jako sa fasistickom tvorevinim !
Prijavi moderatru
0 # Мрскица 2019-05-07 12:02
Подгојио си се Газија од шиптарских пилећих батака зар ти није правоверне хране жао. Оћеш прећи на крметину, хтео не хтео мораћеш.
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari