Šešelj zapalio zastave EU i NATO: ''Nikada se nećemo učlaniti u te organizacije''

Povodom dvije decenije od bombardovanja SRJ, aktivisti i simpatizeri Srpske radikalne stranke su oko podneva krenuli iz Knez Mihailove ulice u Beogradu do zgrade Predsjedništva.

seselj zastava eu paljenje 696x469 

Oni su predvođeni liderom SRS-a Vojislavom Šešeljem koji je zapalio zastave Europske unije i NATO.

Šešelj je zapalio zastave kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici, gdje je organizovano okupljanje aktivista i simpatizera, rekavši da je tim činom želio da dočara šta misli o EU i NATO.

Šešelj je poručio da srpski narod nikada neće zaboraviti “divljačko-zločinačko bombardovanje Srbije”.

87E11D11 616E 4239 893D 18595D8D8662 w650 r0 s

“Nikada to ne možemo zaboraviti i nikada to nećemo oprostiti. Nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlanjuje u tu organzaciju i da nas te zvijeri ucjenjuju da napadamo druge narode”, rekao je Šešelj novinarima.

On je kazao da Srbija nema šta da traži u EU, u kojoj su “skoncentrisani svi najgori srpski neprijatelji” koji su vijekovima pokušavali da upropaste zemlju.

Rekao je i da za Srbiju postoji samo jedan put, a to je put ka istoku, odnosno ka Rusiji, u učlanjenje u “Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbjednosti” (ODBK).

Nakon njegovog obraćanja, okupljeni su krenuli za zgradi Predsedništva, a na čelu kolone je transparent “EU plus NATO neprijatelji Srbije”, dok učesnici skandiraju “Srbija – Rusija – Ne treba nam Unija”.

U jednom trenutku su zapalili i baklju. Učesnici nose zastave Srbije, Srpske radikalne stanke i one na kojima piše “Velika Srbija” kao i bedževe na kojima piše “U Srebrenici nije bio genocid”.

X

Right Click

No right click