Lider radikala ponovo u parlamentu prozvao ministra trgovine. Predsednik SRS tvrdi da član Vlade zida po Sočiju

02 seselj ljajic tanj 


Više ne mogu da verujem šta taj čovek priča. Kamo sreće da je sve istina. Vlasnik sam te firme taman koliko i on. Ni manje ni više od toga. Evo, poklanjam mu svoj deo, i u toj i u svakoj drugoj firmi u kojoj sam navodno vlasnik. Slobodno neka dovede advokata da mu to potpišem.
Ovako na optužbe predsednika SRS Vojislava Šešelja - da je član Vlade povezan sa kriminalnim radnjama i vlasnik preduzeća koje zida stanove u Sočiju - odgovorio ministar Rasim Ljajić.

Prvi čovek SRS, na sednici parlamenta u utorak, rekao je da je Ljajić vlasnik preduzeća "Ikan kompani", podizvođača firme "Alk kompani", i da finansira izgradnju 14 zgrada od po sto stanova u ruskom gradu.

- Ne bih imao ništa protiv toga da Ljajić kome je od babovine ostalo bogato nasledstvo finansira 1.400 stanova. Međutim, to je nespojivo sa funkcijom potpredsednika Vlade - rekao je Šešelj, i dodao da Ljajić kontroliše navijačke grupe u Novom Pazaru koje na utakmicama skandiraju da im je "prva i poslednja želja da zakolju vojvodu Šešelja".

Poslanik SDPS Milorad Mijatović odgovorio je da su navodi netačni i tražio da se lideru SRS oduzme mandat "jer je ratni zločinac":

- Ljajić je častan čovek, koji nema ni prekršajnu prijavu za saobraćaj.

Izvor:Novosti