Vozač "mazde" koji je izazvao udes u kome je poginuo pevač Šaban Šaulić, prvo je policiji tvrdio da je "seat" u kome se nalazio pevač zapravo izazvao udes!

JuNk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTmpnN01EQV8vNzA5MzE2ZTRjNjg3ODliNDhjMjk0YTU1Y2Q1NjNjN2UuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB


Ove neverovatne tvrdnje preneo je sajt nemački sajt Iz.de. Tridesetčetvorogodišnji vozač "mazde" koji je bio u alkoholisanom stanju i vozio bez dozvole tvrdio je da je vozač "seata" izgubio kontrolu nad vozilom, te da on "nije mogao da izbegne prepreku, pa je otpozadi udario u njih".
Pri snažnom udaru, pišu nemački mediji, prtljažnik malog belog automobila "izgužvao se kao harmonika, sve do zadnjeg sedišta". Oba vozila su naglo skrenula udesno sa koloseka i zaustavila se jedno naspram drugog nakon što su udarila u bankinu između suprotnih traka.

Istraga je, međutim, dokazala ko je kriv, i da je to 34-godišnji muškarac iz Gitersloa svojom “mazdom 6” naleteo na vozilo “seat ibica” iz Ofenbaha, koje se kretalo ispred njega, i da su vozila tek nakon toga skrenula sa trake i udarila u bankinu, prenosi dalje lz.de. Šaban Šaulić, koji se nalazio na mestu suvouzača u "seatu" poginuo je, dok su njegov vozač i treći putnik povređeni.

Najčitanije danas 


Istraga je pokazala da je 34-godišnji muškarac iz Gitersloa bio pod jakim dejstvom alkohola i da nije imao vozačku dozvolu. Vozaču “mazde” je izvađena krv, a oba vozila su zaplenjena za potrebe istrage.

Osim tragično nastradalog pevača, u kolima su bili vozač i kum Šabana Šaulića Sloba Stojadinović koji ga inače stalno prati na nastupima.
Stravična nesreća se u dogodila juče ujutro oko 6.50 na putu A2 u pravcu Dortmunda.

Na mestu nesreće uočljivi su jezivi prizori. Karoserije oba automobila su potpuno uništene, stakla polupana, a vozila gotovo neprepoznatljiva.

Izvor/Foto:Blic