Policajci Nagip Salihu (39) i Jeton Redžepi (39), zaposleni u policijskoj stanici u Preševu, sprečili su devojku iz okoline Bujanovca da izvrši samoubistvo. Sve se dogodilo u nedelju na Savindan negde oko 11 časova, kada nisu ni slutili kakva ih drama čeka.

miek9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTlRRN01EQV8vMDgwNjg0MzU3MGMyOTJhMjAxZWZiMDcxZDk2OTU3ZDAuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB 


Dok su policajci sedeli u kafiću utrčao je čovek i sav usplahiren rekao kako je sreo devojku u veoma lošem stanju koja je krenula da se penje ka steni u selu Oraovica.
Iako nisu bili na dužnosti odmah su uskočili u automobil i krenuli ka steni.

- Jedan meštanin nam je prijavio da je u blizini svoje kuće primetio devojku kako se uplakana popela na brdo Kacapup sa leve strane u pravcu Oraovačkih jezera u blizini sela Oraovica. Rekao nam je da ne zna šta namerava ali da je veoma uznemirena - rekao je Redžepi.
On je pomenuo da su, iako su bili van službe, kolega i on seli u automobil i krenuli ka brdu.

- Uočili smo da se na kamenoj steni, visine oko 50 metara nalazi uplakana devojka. U međuvremenu nam se pridružio jedan meštanin i zajedno smo se popeli do nje. Kolega je razgovarao sa njom, a ja i taj čovek smo joj se polako prikrali, uhvatili je za ruke i uspeli da je pomerimo sa stene - seća se Redžepi. 


Jeton i Salihu rade u polciji u Preševu od 2002. godine, od momenta kada je formirana multietnička policija nakon sukoba na jugu Srbije.

- Smatram da svaki policajac mora odmah da reaguje bez obzira da li je na službenom zadatku ili ne. Naš prioritet je da pomognemo svakome kome je pomoć potrebna i to je bilo presudno da izaberemo ovaj posao - dodaje Redžepi.
Selo Oraovica jedno je od najvećih u opštini Preševo.
Danas je nastanjeno isključivo Albancima, dok su do pre nekoliko decenija ovde živeli i Srbi o čemu svedoči crkva na obližnjem brdu.

Od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom udaljeno je svega nekoliko kilometara.

Izvor:Blic