Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, poručila je danas, prilikom obilaska deonice autoputa Obrenovac-Čačak koja će sutra biti puštena u saobraćaj, da je ovo sjajna i važna godina za Srbiju i istakla značaj Koridora 11 za centralni deo zemlje.

mihajlovic jpg 660x330

"Ovo je jako važna godina za Srbiju, završavaju se određeni autoputevi i počinjemo da gradimo nove", rekla je Mihajlović novinarima.Ministarka je istakla da je put Obrenovac - Čačak urađen kvalitetno, uz poštovanje najviših svetskih standarda.
 
Istakla je da je Koridor 11 važan i zbog bezbednosti i zaobilaženja Ibarske magistrale, ali i zbog povezivanja gradova u tom delu Srbije.Napomenula je da je, kao i na Koridoru 10, i na Koridoru 11 postoji centralno upravljanje tunelima, koji su opremljeni po svim standardima.Mihajlović je istakla i da će deonica Surčin - Obrenovac, duga 17,6 kilometara, biti završena, kao što je izvođač i najavio, sredinom decembra.
 
Deonica od Obrenovca do Čačka duga je 103,6 kilometara.Mihajlović je rekla i da veruje da će 1. marta naredne godine početi radovi na deonici Novi Beograd - Surčin, i da ćemo za dve godine praktično imati gotov autoput od Novog Beograda do Čačka.Podsetila je i da su u maju počeli radovi na deonici Preljina - Požega, koja je, kaže, vrlo zahtevna, te dodala da će taj deo puta biti gotov za dve i po godine.


 

Izvor:rtv.rs