Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas trasu Koridora 11 od Obrenovca do Ljiga kako bi se uverila da će sve biti spremno za puštanje ove deonice u saobraćaj u nedelju. 

Ona se ovom prilikom sastala sa predstavnicima izvođača na ovoj deonici, sa kojima je razgovarala o dinamici završetka radova.

Mihajlovićeva je ponovila svima koji učestvuju u izgradnji ovog auto-puta koliko su za Srbiju važni završetak i puštanje u saobraćaj deonice Obrenovac-Čačak.

- Nema ništa lepše od toga da se grade putevi. Danas sam tu da proverim dokle se stiglo sa izvodjenjem radova i da se uverim da će sve biti spremno za puštanje auto-puta u saobraćaj u nedelju. Ministarstvo je tu, kao i do sada, da vam pruži neophodnu podršku - rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Džang Đijančao, generalni direktor "„Čajna Šandong" ogranka za Srbiju, izvestio je potpredsednicu Vlade o dinamici radova.

 

- Kao što ste mogli da vidite prolazeći trasom, svi radovi su u završnoj fazi. Radimo na postavljanju ograde, zvučnih zidova i horizontalne signalizacije. Uporedo se radi na košenju trave i čišćenju trase. Uveravam vas da će sve biti spremno za saobraćaj i pre nedelje - rekao je Đijančao.

Deonica Obrenovac-Preljina duga je 103 km i biće svečano puštena u saobraćaj, u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića, u nedelju 18. avgusta. 

Izvor:Tanjug/Blic