Turski radnici stigli u Srbiju, počinju pripreme za radove na autoputu Beograd - Sarajevo

dsfgsdfgdfg


 

Trenutno je uposleno 35 radnika iz Turske, a u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme Tasyapi, kao i priprema terena, pišu Večernje novosti.

Na ovom dijelu, gdje Sremska Mitrovica graniči sa BiH gradit će se 23 kilometra puta sa dvije petlje, most preko rijeka Bosut i Sava. Cijeli posao je procijenjen na 250 miliona eura.

Radovi na dionici autoputa od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara, ozvaničit će početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.

"Ovdje će biti izgrađeno više desetina objekata gdje će biti smješteno do 1.000 radnika. Pored kampa bit će izgrađen i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze", kazao je Miroslav Jokić, načelnk Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica.

Na putu prema BiH, kroz naseljena mjesta Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.

"Poslije izgradnje ovog autoputa i novog mosta, nećemo više prelaziti granicu prilikom odlaska u Sremsku Mitrovicu ili Bosut", kazao je Radivoje Golubović, predsjednik Saveta MZ Sremska Rača.
Komentari
+10 # Ene 2019-05-14 00:11
Koliko vidim prije ce napravit braca Turci taj autoput za Bosnu (preko republike Srpske) nego onaj famozni (obicni) put za Tutin ili Sjenicu.
Prijavi moderatru
+9 # Hari 2019-05-14 01:15
A put Tutin - Novi Pazar? Izgleda neko pojeo pare :D
Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2019-05-19 10:25
Zašto ljider ne urgira kod Erdogana? Njemu je izgleda važnije da se u Tutinu daju imena ulicama po ščiptarima, nego kako će se do tog istog Tutina doći.
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari