U novopazarskom Višem sudu počelo je suđenje Muberi i Sanelu Muhoviću iz Sjenice koji su optuženi da su 23. juna 2017. godine, u selu Ponorac kod Sjenice, brutalno ubili, a potom i zapalili Anela Papića (32)

10 pocelo 1 620x0

PRIPREMNIM ročištem, u novopazarskom Višem sudu počelo je suđenje supružnicima Muberi i Sanelu Muhoviću iz Sjenice koji su optuženi da su 23. juna 2017. godine, u selu Ponorac kod Sjenice, brutalno ubili, a potom i zapalili Anela Papića (32). Njih dvoje su tada otišli u Nemačku, a poluizgoreli leš sutradan je pronađen u jednom šumarku. Posle petnaest dana Muhovići su se vratili u Srbiju i dobrovoljno se predali policiji na Horgošu.

U Novom Pazaru niko ne zna - zašto se "kasnilo" sa podizanjem optužnice i zašto suđenje počinje dvadeset meseci posle zločina.

Prema nezvaničnim informacijama, optužnica je nekoliko puta išla "na doradu", a i istraga je bila komplikovana. Iz Višeg suda u Novom Pazaru "Novostima" je potvrđeno da je održano pripremno ročište i da će se Muhovići uskoro pojaviti na optuženičkoj klupi.

Novopazarska policija je saopštila da je Anel Papić ubijen sa 27 udaraca tupim predmetom, najverovatnije kamenom, u predelu glave i da je njegovo telo poliveno benzinom i zapaljeno. Prema informacijama MUP, Mubera je navodno dugo bila u ljubavnoj vezi sa pokojnim Papićem. Njih dvoje su se, kako se sumnja, dok joj je suprug bio u Nemačkoj, najčešće viđali u selu Ponorac gde se i dogodio zločin. Iako postoje sumnje i indicije da je, u ovom slučaju ubistva, bilo i treće osobe, policija naposletku tvrdi da su sve sami uradili Mubera i Sanel. (Novosti)