Saopštenje za javnost SO Sjenica

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, 17. marta 2020. godine zasijedao je Štab za vanredne situacije opštine Sjenica.

grbnovi

Najčitanije danas 

Na zasedanju su donesene odluke iz dijela nadležnosti lokalne samouprave, u smislu naredbi i instrukcija  koje za cilj imaju sprječavanje, suzbijanje i gašenje epidemije COVID-19:

 – Obustavlja se nastava u svim predškolskim i školskim ustanovama na području Opštine Sjenica.

– Skraćuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše pedeset lica.

– Prekidaju se sve manifestacija u sportskim objektima i teretanama. 

– Inspekcijskim službama se  nalaže  pojačana kontrola rada iz svoje nadležnosti, posebno praćenje radnog vremena kao i broja gostiju u zatvorenim objektima.

– Također će se pratiti, odnosno ograničavati povećanje cijena osnovnih životnih namirnica.

– Dok traje vanredno stanje biće zatvoreni svi šalteri javnih službi. U cilju obezbjeđenja pružanja usluga u sektoru države, odnosno javne uprave, rad  sa strankama će se odvijati od 08 do 13 časova, uz obavezu zakazivanja termina elektronskim putem ili na telefon 020 741 071 u vremenu od 08 do 13 časova.

– Formiran je Call – centar u prostorijama Opštine Sjenica sa brojem telefona 020/740-560, gde se građani mogu obratiti za informacije ili za potrebnu pomoć, svakog dana u periodu od 7 do 20 časova.

– Preporučuje se republičkim ustanovama i instutucijama, kao i svim privrednim subjektima koji posluju na teritoriji Opštine da obezbijede dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava i da redovno preduzimaju mjere i aktivnosti shodno preporukama Ministarstva zdravlja. 

– Apel licima starijim od 65 godina da ne izlaze iz svojih domova, odnosno dvorišta.  Ukoliko im je potrebna pomoć mogu se obratiti opštinskom call centru u okviru kojeg su organizaovane i ekipe volontera.  

– Službenici Policijske stanice Sjenica vršiće nadzor nad licima koja se nalaze u samoizolaciji. Samoizolacija lica koja dolaze  iz najugroženijih područja traje 28 dana, dok lica koja su došla iz drugih zemalja traje 14 dana.

– Rijaset Islamske zajednice Srbije je također donio Odluku o mjerama i ponašnju tokom vanrednog stanja, koje između ostalog podrazumijevaju obustavu mektebske nastave i svih  skupova vjerskog i kulturnog karaktera. Apeluje se da se  umjesto džume-namaza, klanja podne-namaz u kući, kao i ostali dnevni namazi, dok će se dženaze namazi organizovati u što manjem broju.

NAPOMENA: U skladu sa razvojem epidemiološke situacije u Republici Srbiji – Opštini Sjenica ove instrukcije i kodeks ponašanja su podložne izmjenama, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Komentari  
+3 # mehmed 2020-03-18 14:42
KAKO REAGUJE suljo

NA CINJENICU DA JE VOJSKA SRBIJE RASPOREDJENA U NJEGOVOJ SJENICI I TITINU A NE I U NOVIM PAZARU ???
Prijavi moderatru
0 # Sandzački Gaziya 2020-03-19 07:26
Vidim da je se oglasio i Ovaj tzv Rijaset Islamske zajednice Srbije! Je li to onaj Virus sto je prije gotovo 13 godina zarazio deo bošnjačkog stanivništva, pa im jos traju simptomi! Ili je morao hodza-tajkun Dacic da se oglasi!
Prijavi moderatru
-1 # Mehmed 2020-03-19 10:16
RAZBIJAJA IZ- e JE BIO STRATESKI PLAN :

- SPC ,

- SANU ,

- NEKIH SRBSKIH POLITICARATAJ SAN JE OSTVAREN UZ POMOC :

rasima

sulje

zilkica

jusufspahica

nasufivica ...

Te MNOGIH uhljbljenika
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click