Prava je misterija ko je isključio uličnu rasvjetu u Sjenici. Predsjednik Opštine Hazbo Mujović kaže da nije u pitanju dug, kojeg kako naglašava, sigurno ima i da se rade određene popravke.  No, zanimljivo je da ni Duga Poljana i Draževići nemaju uličnu rasvjetu, prenosi agencija SANA.

70250547 2707308969303862 8567197649315299328 n

Predsjednik Opštinskog odbora SPP Sjenica Munib Mujagić ne vjeruje u objašnjenje predsjednika Hazba Mujovića.

“Oni koji se malo bolje razumiju, a ne treba tu neko posebno razumijevanje, znaju da je Duga Poljana udaljena dvadesetak kilometara, Draževići su još dalje, pa njihova javna rasvjeta nema apsolutno nikakve veze sa javnom rasvjetom Sjenice. U Sjenici imate slučaj da su neki dijelovi koji su zakonom zabranjeni da se isključe, a to su dijelovi oko škola, tamo postoji javna rasvjeta pa to što predsjednik govori ne odgovara istini”, kaže Mujagić.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je iz Beograda u Kraljevo došao zahtjev da se zbog dugovanja Opštine Sjenica isključi ulična rasvjeta u gradu. No, iz EPS-a u Beogradu demantuju ove informacije.

“Mi smo samo za Beograd. Nemamo veze s vama, ali u principu to Grad plaća, barem je kod nas tako i vidite neku logiku, Grad plaća struju i samo oni mogu da ne plate. Ko je vama osnivač, pretpostavljam da je Grad. Ako je Elektrodistribucija što bi plaćali sami sebi struju”, kažu iz EPS-a Beograd. 

EPS nema ništa s uličnom rasvjetom u Sjenici, poručuju iz EPS Čačak.

“Uličnu rasvjetu ne isključujemo u Kraljevu, a kamoli u Sjenici”, kažu iz EPS Kraljevo.

Dok traje misterija o mogućem samoisključenju ulične rasvjete u Opštini Sjenica iz opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) podsjećaju da su preko svojih odbornika u Skupštini u nekoliko navrata tražili izvještaj o tome koliko je lokalna samouprava sa svim svojim organima i ustanovama zadužena.

Kažu da nikada nije bilo odgovora koliko je novaca, između ostalog, otišlo za Novu Varoš po osnovu asfaltiranja famoznih pristupnih puteva i sokaka u vrijeme kampanje za BNV i koliko je novca potrošeno za Sjeničku kuću.

“Mogu da vam kažem da u Sjenici već kolaju neke priče o ogromnim zaduženjima budžeta a čak se pominju i cifre koje su veće od desetak miliona što je zabrinjavajuće za sve građane. Imam i neku informaciju da je Komunalna organizacija dužna za električnu energiju oko 45 miliona dinara što su uspjeli nekako da reprogramiraju”, kaže Mujagić.

Izvor:Sana