Pešter - Jaganjci za bagatelu

Nakupci iz Crne Gore "okupirali" Pešter, pa lokalni stočari s pravom negoduju

55 Pester Pestersko polje ovce stado 111 

IAKO im je cena "nikad niža" - od dva do dva i po evra po kilogramu žive mere - oko 30.000 pešterskih jagnjadi izuzetnog kvaliteta ovog proleća nema ko da otkupi, pa stočari strahuju da će morati da ih hrane sve do jeseni, a možda i tokom zime.

Predsednik Udruženja farmera u Karajukića Bunarima na centralnom Pešteru Fehim Kurtović kaže da su jedini kupci - nakupci iz Crne Gore koji nude vrlo nisu cenu, jer znaju da nemaju konkurenciju i da su stočari prinuđeni da blago prodaju i bukvalno za bagatelu.

 

- Nikada nije bilo da su telad dvostruko skuplja od jaganjaca, a sada je čak i u lokalnim kafanama teletina znatno skuplja od jagnjetine - kaže Kurtović. - S obzirom na to da je započet plasman govedine u Tursku, mladu telad za tov na Pešteru otkupljuju klaničari iz Šapca i odvoze u Srem, odnosno druge delove Vojvodine gde ih tove i pripremaju za izvoz u ovu zemlju. Uprkos očekivanjima ovdašnjih stočara i klaničara, iz ovog kraja put Turske još nije otišla ni tona mesa, niti ima izgleda da će se to uskoro dogoditi. (Novosti) 

Komentari
+2 # Olivera 2019-06-10 22:27
Jaganjci nakupcima iz Crne Gore, telad klaničarima iz Šapca, a ovce na dve noge Suljku.
Prijavi moderatru
-1 # Rambo 2 2019-06-10 22:46
Hahaha koje gluposti pišete.Pa svi naši stočari i klaničari upravo iz drugih delova srbije i vojvodine otkupljuju stoku a ne obratno.A jaganci se prodaju i vise nego dobro koliko god da ih ima.Sta mislite odakle se snabdevaju nasi hoteli,restorani,mesare..
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click