Muftijstvo sandžačko o emisiji ''Mreža'' – Naručen prilog koji za cilj ima otjerati Sandžak od Bosne (Video)

Muftijstvo sandžačko najoštrije osuđuje tendenciozne stavove uredništva Federalne televizije u Sarajevu u emisiji „Mreža“ usmjerene protiv sigurnosti, kredibiliteta i dostojanstva akademika Muamera Zukorlića, člana Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

gfrertferft 

Cjelokupan prilog odiše mržnjom i jasnom namjerom diskreditacije, kroz iznošenje gnusnih laži, potvora i krivotvorenje određenih činjenica. Izjava akademika Zukorlića u tom prilogu je zlonamjerno isječena i tendenciozno montirana. Urednik ove emisije i novinar preuzeli su na sebe odgovornost ugrožavanja lične bezbjednosti akademika Zukorlića baveći se njegovim obezbjeđenjem, huškajući javnost protiv njega i njegovog obezbjeđenja. Ukoliko na bilo koji način bezbjednost akademika Zukorlića bude ugrožena, direktnim krivcima ćemo smatrati urednika i novinara ovog priloga, kao i njihove nalogodavce.

Istina je da akademik Zukorlić ima državno obezbjeđenje, nakon procjene Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije da mu je bezbjednost ugrožena zbog višestrukih prijetnji koje su mu javno upućene. Tokom boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine akademika Zukorlića obezbjeđuju pripadnici MUP-a BiH i pripadnici MUP-a Republike Srbije.

Nema sumnje da je ovaj televizijski prilog naručen iz istih političko-obavještajnih krugova koji imaju za cilj otjerati Sandžak od Bosne i nastaviti sa daljim cijepanjem bošnjačkog nacionalnog bića i bosanskog državnog teritorija.

Nije slučajno da ovi napadi vremenski korespondiraju sa velikim političkim pobjedama akademika Zukorlića koje se ogledaju u vraćanju najznačajnijih oduzetih vakufa Islamskoj zajednici, otklanjanju nepravdi na polju islamske vjeronauke, kao i izuzetnom predstavljanju bošnjačkih i islamskih vrijednosti na medijskoj i političkoj sceni.

Sama činjenica da Federalna televizija u tom prilogu sasvim afirmativno predstavlja srpskog parareisa Nasufovića, pozivajući ga u pomoć protiv akademika Zukorlića, raskrinkava pozadinu ovog priloga. Kako objasniti da je za FTV, njene urednike i nalogodavce glavna meta čovjek koji je većinu svojih političkih i medijskih nastupa širom svijeta, a posebno u Beogradu, posvetio odbrani i afirmaciji Bosne i Hercegovine koju doživljava maticom svih Bošnjaka.

Uvjereni smo da će se svaki akt motiviran mržnjom negativno vratiti njegovim autorima i naručiocima, a da će građani, a posebno Bošnjaci, i iz ove lekcije naučiti ko su im prijatelji, a ko neprijatelji.

Informativna služba Muftijstva

Komentari  
-4 # Sandzacki gazija 2020-01-21 22:39
Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je jedne prilike rekao:
“Noćas sam sanjao dvojicu ljudi kako mi prilaze. Onaj koji cijepa svoju vilicu je lažac. On je (na dunjaluku) lagao i te laži su se prenosile s kraja na kraj svijeta. Do Sudnjeg dana, lažac će na taj način biti mučen.” (Buhari) Lazovi na federlanoj televiziji su uvijek lagali ali kao i uvijek "ULAZI SU KRATKE NOGE"... Podrska za naseg gaziju Muamera uz njega su Allah i vjernici bolja mu podrska ne treba!
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # banda 2020-01-21 22:53
Simptomatican je ovaj naslov gde Muftivjstvo Sandzacko tvrdi da NEKO zeli oterati Sandzak od Bosne. Naprotiv, imam utisak da NEKO iz Srbije zeli to. Svojom kanditaturom za Reisa,IZ politicar Zukorlic, je izazvao ono sto je taj NEKO zeleo pokusaj podele IZ i slabljenje njene pozicije kada su u pitanju muslimanski vernici u regionu
ps: pitam NP zasto se politicar Zukorlic kandidovao za Reisa IZ kada je znao da nece biti izabran
Ovaj prilog Mreze daje sliku koju smo mi komentatori na ovoj stranici prikazali mnogo puta u vezi raznih tema. Kao da je autor priloga redovan posetilac ovog sajta
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sesko Voja 2020-01-21 23:02
Ovaj nas Efendi Vojvoda,'ODZA Zlukorle ga je stvarno dobro popusio u toj Bosni.Znamo da je kod Mila u C.Gorli odavno ispusio Milov"ronhil",ali da ce ovako dugo pusiti kod Bosanaca mi se Rladikali nismo nadali.Jedino sto mozemo da ga pomognemo je to,da mu potvrldimo da ga Srbi dobrlo cuvaju i da su to nase KOBRE,jer preko njega pokusavamo destabilizirati Bosnu kako oni nebi mogli da se bave nasom Srlpskom Rlepublikom. No nama Rladikalima se cini da ga je 'ODZA tamo sigurlno popusio i da od ovog klapusanja nema nista. Najbolje je njemu na TV-PINKU I HEPY TEeleviziji.Tu ga samo pomalo zajhebavamo a on misli da je glavna fora: Ovi Bosanci mu ne daju ni da primirise na njine televizije.
Odgovori | Prijavi moderatru
+12 # Boss 2020-01-21 23:12
Zukorlic ga u poslednje vreme pusi na sve strane. Zukorlicu tebi sta nema bolje nego se pokupi idi negde gde te nemoze niko nac za toliko imas para pokrao si sadake i ne blamiraj se vise, mozak ti je pomucen u haram si ugazio do grla i nemozes vise napred kazna od ALLAHA Dz.Š. Te stize
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # Dijaspora 2 2020-01-21 23:12
Istjerati jednog manipulnta koji ocito ima zadatak da izazove podjele i unutar Bosne,a posebno podjele medju Sandzaklijama i Bosancima po zadatku iz Beograda,ili da po svaku cijenu na neki nacin drzi tenzije u Bosni nema nikakve veze sa odnosima Sandzaka i Bosne.Koji je on faktor,ili sto mi muski kazemo,koji je on khurac da je toliko vazan i Sandzaku i Bosni? To sto on zloupotrebljava Mesihat i IZ-cu Sandzaka za svoje prljave poslove,to je samo odraz njegovog nekaraktera i bezobrazluka. Sta bi trebali Bosanci,da im dovozi ta nistarija u ljudskom obliku Kobre da im se setaju po dzamijama ili uopste po Bosni? Koji je on faktor da njega cuvaju Kobre?
Procitan si Zlukomane i to do gole koze si razotkriven.Tih par Baljova sto ti moraju tapsati za svaku tvoju glupost je jedina tvoja podrska.
Odgovori | Prijavi moderatru
+12 # Sabiha 2020-01-21 23:20
Bas smo nesto ja i Nafa malopre tabirile dok je sedela na posedak kod mene ovog seljackog djilkosa sa bradom.Valahi nam ga je u neku ruku zao.Skupile mu se te neke Kobre oko kuce i uz njega,a kako rece Nafa te kobre hoce da PECE i to opasno.Boze nas sacuvaj sta bi sve bilo ako bi koja Kobra "pecila" menadzericu? Nebi posle bilo modnih revija,a ja i Nafa to volimo.
Mnogo je menadzerica izlozena Kobrama i valahi ce je negde neka peciti.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Boss 2020-01-21 23:26
Ako budu kobre pocele da pecaju imace tu dosta njih za pecanje fala Allahu puna kuca zenskog celjadeta
Odgovori | Prijavi moderatru
+17 # Sandžak je vječan 2020-01-21 23:34
Zamislite da Dodika čuvaju pripadnici Zelenih beretki?
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # Muftija briljira 2020-01-21 23:56
Blago majci koja ga rodila
Odgovori | Prijavi moderatru
+14 # semir 2020-01-21 23:58
kad kurvu provalis samo zna da muca,AV AV KADIROV
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Jasmin 2020-01-22 11:07
Neko mozda i muca ali mutavko nikad ne progovori
Odgovori | Prijavi moderatru
+12 # DP 2020-01-22 00:09
Ala ga "taslace" ovi Bosanci halal im vera.Rasturaju ga u sve rupe.

E tu ti nema Seselja SARLATANU da te pomogne sa kamionom sodera pa da zajhebes MIDZA da place.
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # DP 2020-01-22 00:13
Nisam mogao da verujem da HODZE mogu ovako i ovoliko da lazu. Samo poslusajte ovog sarlatana odledjeno-zaledjenog i ovog njegovog djilkosa iz Prijepolja i videcemo svi da veceg slama nema.Ranije sam mislio da su hodze olicenje istine,morala i ljudskosti,ali od kako se pojavio ovaj sarlatan i ovaj djilkos, djilkos shvatio sam da je to samo jedan obicni sljam obucen u dzube i sa ahmedijom.
Odgovori | Prijavi moderatru
+12 # Nur-Bec 2020-01-22 00:39
Zuki,maske su pale,sada svako vidi ko si ti i za koga radis.Skini sape sa IZ-e!!
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Nur-Bec 2020-01-22 00:45
Veoma objektivan prilog,skracena verzija naseg kritickog posmatranja djela faraona zukija.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Tutinac 2020-01-22 09:54
Dje su ti pajtosi iz Tutinburga Zaim Redzepovic i Smail Alic da ti pomognu da bandate zajedno ?! Nemaju vremena Zaim juri da ukrade sto vise dok ga je palo a Smaka pod stare dane juri zene,culi ste skoro sta je uradio Smaka pusti.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Tutinac 2020-01-22 09:56
Oj Smaka Alicu gresna duso pa kako ces nam ti pricat o postenju i veri kad tako nesto mozes da uradis, oj Zaime kukala ti majka pa ostal sta da nisi ukrao od kako si sekreta postao
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Tutinac 2020-01-22 10:00
Oj ti Zajme kukala ti majka ostal nesto za nasega Rajka, a meni Zajko odgovara nema nista za vasega Rajka,Rajko bio dali je sta skrio.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # mikla 2020-01-22 10:14
Brine me tip sa nikom NP što se ne oglasi sa komentarima da nam pojasni ko mu je idol koji ga je obrlatio tako perfidno ,nije jedini,da haladumi ovu situaciju.zukija interesuje samo lova jer on i ovi oko njega u Boga ne vjeruju već u pare.Šta će tek Šefika da pripremi za ručak? :P
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Semir 2020-01-22 10:33
Bradati jarac naviko na pink i hepy da mu postavljaju pitanja koja njemu odgovaraju,kad ode na n1 pa ga pitaju za kuću isto pocne da muca da je od fondacije koja se vodi na njega a preko koje je pljacko nasu dijasporu,sve pos izgovorom za islamsku zajednicu.ISLAMSKE ZAJEDNICE pa na muhameda zukorlica,na elmu elfic,na usamu,na ref ref,na mufty,i razne humantiarne organizacije da nebi placao jarac porez.Tesko nama ko sebe naziva muftijom,ovaj šejtan koji je sve zivo posvadio
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # NP 2020-01-22 10:57
Ako se neko zakune Allahom za ocitu lazu - vredi li nesto taj covek?
Ne komentarisem takve.
A samo savetujem da svako dobro razmisli na sta su spremni takvi lazovi koji se javno kunu Allahom i ne razmisljaju o posledicama - najpre svojim
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Malo Morgen 2020-01-22 12:46
Kome jos stvari nisu jasne nakon poslednjih desavanja?

NP - jel se u redu? Da nisi kidnapovan?

Zukorlic je propao, raspao se u paramparcad. I ono neceg dobrog sto je svojevremeno uradio je zasro pa sad stoji do guse u govnima. I sad ima da pliva u govnima ihihi dok iz govana ne ispliva. Ako ispliva. Za sada samo pliva u naokrug.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Enes 2020-01-22 12:06
Uh [censored] vi mater komunisticku vama tv mreza gori ste od cetnika.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Mehmed 2020-01-22 12:33
Ama ljudi , ova j Video u " Mrezi " je narucen od nesposobnog politickog vrha SDA i izmanipuliranog djela IZ BiH..
To je kao neki djetinjasti odgovor na Zukurlicevu tvrdnju : da u SDA i IZ BiH tinja
Zavjera ... predvodjena tajnom sluzbom KOSA ,
Muslimovicem, Nusufovicem , Smajkicem...
" Merza" je ovim videom pokazala da je Zukurliceva procjena tacna.
Ovo je pocetak kraja SDA a nazalost i kraja jedinstvene IZ BiH.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Soko 2020-01-22 12:49
Bradati manipulator od para stečenim znojem poštenih bauštelaca ,ne zna više šta će od besniluka.Raskalašeni političar razbucao našu Islamsku zajednicu pa se smuca po Bosni misli da namlati para.Bosancima je dosta njihove muke još im samo treba da se brane od sandzačkog zlotvora.Udbašu ,rovari po BG.Zukorlić je najveća istorijska podvala.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Pešterac 2020-01-22 13:00
Zukorlićeva propala politika je samo za lakoverne.Je li rekao javno da je glas za spp glas vakufa.Ovo delovanje je nedopustivo jer koristiti Islamsku zajednicu za jednokratnu političku upotrebu. Upotreba dzemata za glasove je sramno i nemoralno.Zukorlićeva prljava rabota je prolazna i moramo ustati da sprečimo da nas zavađa.Sve nas je zavadio ,pa licemer osnovao partiju pomirenja(zla).
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Amko 2020-01-22 13:33
A razlajali se sendvicari Kijamet koalicije :lol:
Samo gibete hahah
Muftija je jedina svijetla tacka na političkoj sceni Bosnjaka
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Amko 2020-01-22 13:34
I sve dezurni lajavi KRELCI jedni te isti :lol:
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # NP 2020-01-22 13:37
Sandzaklije imaju svoje mesto u Bosni,ali nema mesta za špijune i udbaše koji unose nemir i zlo muđu Bošnjacima.Bosna je šutnula političkog prevaranta i raskalašenog bogatog špijuna.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Dijasporac 2020-01-22 14:07
Selamu alejkum. Meni se čini da u komentarima najvise ima munafika, vlaha i jugokomunjara. Moju familie, porodicu i mene, dok smo zivi, neće sigurno predstavljati neki beogradski jusufspahic ili nasufovic. Mi vjerujemo u Islam i u bošnjačko jedinstvo. Haram mu bilo i na ovom i na onom svijetu, ko pokuša ili unese razdor među Bošnjake. Amin. Neće nas inšAllah predstavljati ni golobrade komunjare u islamskoj zajednici, a niti ljudi koji nista sa Islamom nemaju. Mi u Dijaspori smo složni između sebe i ne gledamo, ko je iz Bosne, a ko is Sandžaka
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # NP 2020-01-22 14:43
Jutka iz našeg sokaka.Nisu mu "kijamet koalicija;skinuli ahmediju,nisu tamanili mufti fondaciju,nisu se smucali sa ratnim zločincem,nisu nosili vreće para od dijaspore,nisu ga ženili i raženjavali,nisu mu rasipali pare na propalim izborima po BG,po CG,po Bosni, ucenjuje dzematlije za glasove,napada javno
ugledne ljude U Bosni ,zabada nos u sve i svašta.Svi podržavamo sandzačku Islamsku zajednicu koja stolećima postoji a ne možemo podržati prljavu udbašku politiku Zukorlića.Odbranimo Islamsku zajednicu od prljave politike spp.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # mikla 2020-01-22 17:51
Np kasno će ti biti da se kaješ za ovo što lupaš.tebe a i mnoge druge. činjenice ne interesuju isto kao što vašeg zukija ne interesuje niko osim Love.On ti na priče o bogu posta bogatun. :D
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Pešterac 2020-01-22 15:02
Kakav manipulator.Kad god neko osudi samo prljave rabote Zukorlića on odmah se krije iza IZ ,kao da neko napada Islamsku zajednicu koja postoji i prije i posle njega.Odbranićemo Islamsku zajednicu od raskalašenih političara.Svedoci smo danas događanja u regionu kako političari radi svojih ciljeva hoće da rastrgnu verske zajednice.Na vreme treba da se probudimo i zaštitimo našu jedinu Islamsku zajednicu u Sandzaku a ne onu Zilkić koju su političari osnovali i služi za političke obračune.Ko vidi i razume šta se dešava ,dobro će razmislit a ko ne razume podmukle namere Zukorlića Allah neka mu pomogne.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari