Tandir - Ako su Husejn Smajić i Mustafa Bećirović mjera Saboru, Islamska zajednica je u velikom problemu

Piše: Samir Tandir, član Sabora IZ

47204298 2224939707540419 8537032066770927616 o 

Tačno je, nosio sam pelene (rođen sam 1984. godine) kada je Mustafa Spahić otišao u zatvoru. Ali je tačno i da Mustafa Spahić nije samo nosio već još uvijek nosi pelene Islamske zajednice, dok smo mi u Sandžaku vodili i vodimo bitke, koje su mnogo teže nego njegova i “patnja” Husejna Smajića u zatvoru. Od te “zatvorske žrtve” Spahić i Smajić danas lijepo žive, mašući time kao opravdajnjem da mogu raditi što hoće, to jest mogu gibetiti časne i ugledne ljude u Islamskoj zajednici kako hoće i koliko hoće bez ikakvih posljedica.

Zahvaljujući bezdušnom spinovanju Spahićeva “zatvorska žrtva” ima veću vrijednost nego šest sinova, šehida, majke rahmetli Have Tatarević, koja zbog toga nije gibetila časne ljude, niti se ikome rugala, kao što to radi Mustafa Spahić pod izgovorom da brani i štiti reisu-l-ulmu Kavazovića. Ne zna se ni od koga, ali se zna da se to njemu danas dobro isplati, jer nije šala biti “specijalni savjetnik i izaslanik” reisu-l-uleme uvijek i na svakom mjestu. Nije mala stvar biti zaštićen od Reisu-l-uleme bez obzira šta god pričao i radio.

Pošto Mustafa Spahić ima mandat da brani ilham (od Boga izravno nadahnuće) reisu-l-uleme Kavazovića, Mustafa Bećirević je dobio ulogu da brani plagijat i primitivizam Mustafe Spahića. Ovdje se zna od koga Bećirević brani Spahića. Od nas iz Sandžaka, koji smo se usudili da upremo prstom na Spahićev plagijat i gibet časnih i uglednih ličnosti, poput akademika muftija Muamera Zukorlića i Aziza Hasanovića. I zna se zbog čega, zbog mržnje prema Sandžaklijama, mržnje koja se sve više širi unutar Islamske zajednice, posebno zbog Senada Hadžifejzovića s kojim je Islamska zajednica u sukobu pa su, stoga, svi Sandžaklije isti kao Senad, osim Rifata Fetića, koji obnaša funkciju šefa reisove kancalarije sa mašinskom školom.

Dakle, postoje podobni i nepodobni Sandžaklije u Sarajevu, od kojih su podobni Sulejman Ugljanin, Rasim Ljajić i Rifet Fetić, a nepodobni, odnosno najnepodobniji među njima, prema procjeni sarajevskog KOS-a na čelu s Fikretom Muslimovićem i njegovog vjernog ađutanta i potrčkala Zijada Ljevakovića, je akademik muftija Muamer Zukorlić zato što je, niko kao on, osnovao Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru. To je akademiku Zukorliću neoprostivi grijeh, jer Novi Pazar je mogao, kao i dosada, imati pojedine srednje škole, i više osnovnih škole sa srpskim imenima poput Svetoga Save, Stevana Nemanje, Vuka Karadžića, Dositeja Obradovića. 

 

To Mustafi Bećireviću i Mustafi Spahiću ne smeta, već im smeta što se akademik Zukorlić može pohvaliti uspjesima i pobjedama protiv srpskih nacionalističkih napada, koji ne prestaju. A kao Bećirević i Spahić su kvalificirani da ocjenjuju je li muftijsko-pazarski univerzitet na nivou čaršijsko-mahalske pameti. Jer, čaršijski mahalaši prihvataju samo ono što je po mjeri njihove mahale i kosovske ocjene o tome da li je nešto na dohvatu njihove ruke ili nije. A pošto muftija Zukorlić nije u dometu Muslimovića i njegovih doušnika i ađutanata u Islamskoj zajednici, onda je Bećirević zadužen da se, ničim izazvan, obruši na novopazarski univerzitet gibetima o krivotvorenosti i omalovažavanjem rječnikom istih onih koji iz Beograda ili za račun Beograda pokušavaju ugušiti taj Univerzitet kako bi skrenuo pažnju sa polupismenog drznika Spahića.

Akademiku Zukorliću se ne mogu oprostiti mnogi uspjesi koje kosovac Fikret Muslimović bilježi za svoju dopunjeno izdanje knjige “Lopovi i ubice”, jer mu prvo nije polučilo željeni rezultat. Kako čujemo, uskoro će se i ta druga knjiga još žešća od prve pojaviti uz blagoslov isith menotra kao i prije.

U najmanju ruku, mi sabornici iz Sandžaka, nismo očekivali da ćemo na časnom Saboru Islamske zajednice od 28. 12. 2019. god. zbog protesta protiv Spahićevog gibeta i primitivizma biti izloženi napadima i teškim uvredama od strane sabornika trgovca Mustafe Bećirovića i muftije Husejna Smajića, koji je obnašao pet godina funkciju zamjenika reisu-l-uleme. No, kasnije sam shvatio da se baš od propalog trgovca Mustafe Bećirevića mogla očekivati neprimjerena i primitivna retorika, jer on ima dobrog iskustva u započinjanju kavge unutar Islamske zajednice.

Prije agresije na Bosnu i genocida nad Bošnjacima, Bećirević je bio jedan od protagonista takozvanog “imamskog pokreta”, protiv kojeg je još žešće bio Mustafa Spahić. Rezultat “imamskog pokreta” bio je raskol u Islamskoj zajednici, raskol kojeg je mudro i hrabro sanirao reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, ali očito da je sada Islamska zajednica u nedostatku takvih mudrih glava na vrhu i zato je bilo moguće da se desi na Sabaru Islamske zajednice to što se desilo na sramotu onih koji nisu dorasli trenutku, zadatku i misiji naše vjere i zajednice.

Nevjerovatan je sada taj spoj između ta dva ljuta rivala – Mustafe Bećirevića i Mustafe Spahića u pohodu ili pokretu razbijanja Islamske zajednice na primjeru Spahićevog gibeta muftije Zukorlića, legitimnog kandidata na zadnjim izborima za časnu dužnost reisu-l-uleme, i muftije Aziza ef. Hasanovića. Ne, ne radi se tu ni o vjeri ni o ljubavi, niti o pomirenju radi zajedničkog dobra. Riječ je o čistim ličnim interesima obojice Mustafa, od kojih jedan brani reisu-l-ulemu Kavazovića a drugi specijalnog savjetnika reisu-l-uleme Mustafu Spahića, koji je ovih dana dobio otkaz hatiba u Čobaniji džamiji, jer su ljudima dojadile Spahićeve huškačke hutbe protiv svih koji nisu u vizuri nejgovog primitivizma.

Isto tako, naknadno sam tek shvatio zašto je Husjen ef. Smajić onako infantilno nastupio na Saboru, kazavši: “Momak, ti si nosio pelene kada je Mustafa Spahić iz mihraba otišao u zatvor”. Nije ga, dakle, niko odveo, već je sam otišao da bi iz njega izišao i na tom svom zatvoru sada patetično zarađivao. Očito, bio je to još jedan u nizu Smajićevih “lāpsus linguae”. No, glavni razlog, kojeg sam kasnije shvatio, što se Husejn ef. Smajić založio za svog “jarana” Mustafu Spahića na Saboru je činjenici da je Smajić, kao i Spahić, klasični plagijator, ali nešto na višem nivou.

Naime, unatoč upozorenju relevantnih recenzenata, Smajić je objavio tuđu knjigu prijevoda s engleskog jezika kao svoj autorski rad bez stida i srama. Pa, ko veli, ako komisija Sabora ustanovi da je Mustafa Spahić plagijator, što nije teško ustanoviti, onda slijedi da će i njega neko prozvati za plagijat i oduzeti mu pravo časti časnog muftije i zamjenika reisu-l-uleme, kojeg sarajevski imami iz milja zovu “hadži Uzimaga”.

Međutim, moje najveće razočaranje je što se uvaženi reisu-l-ulema Husjen ef. Kavazović umješao u ovu priču na način koji nije dostojan duhovne i moralne misije reisu-l-uleme u Bošnjaka. To se ne može zvati “ilhamom”, već “ihmalom ” prema nama sabornicima iz Sandžaka. Naime, iako je bilo za očekivati, reisu-l-ulema Kavazović nije morao udaljiti Mustafu Spahića od sebe zbog njegovih gibeta i kleveta na dvojicu časnih muftija Zukorlića i Hasanovića, ali je morao tu Spahićevu bahatost i primitivizam osuditi kako bi pokazao odlučnost Islamske zajednice u odbrani časti časnih ljudi, muftija, kojima reisu-l-ulema izdaje muraselu.

Umjesto toga, reisu-l-ulema Kavazović je zauzeo vrlo upitan stav, kojeg nije moguće ni braniti ni odbraniti pred činjenicom da Mustafa Spahić to radi godinama, ako ne decenijama, napada i vrijeđa časne ljude u Islamskoj zajednici iz samo njemu poznatih razloga u koordinaciji s ljudima izvan Islamske zajednice, kao što je “Oslobođenje”. To je nedopustivo i sramno po našoj vjeri i po našem moralu, to je štetno i opasno po naš narod i naš opstanak. Mustafu Spahića mora neko zaustaviti. Mora mu neko kazati da je to što radi nemoralno, štetno i opasno po naš musliamnsko-bošnjački opstanak. Mi smo to pokušali. Ovoga puta nismo uspjeli, ali nećemo odustati.

Mi u Sandžaku smo navikli da se borimo za slobodu i čast. Mi se brinemo za vas u Sarajevu, ako ovako nastavite, šta će s vama biti. Nije ovo ni mjesto ni prilika da dajem komentar na komentar Rešida Hafizovića o vrhu Islamske zajednice, komentar koji ni jednom muslimanu i muslimanki nije razgalijo dušu, već ih dodatno ožalostio i zabrinuo u ovim neizvjesnim vremenima, kad muslimani i muslimanke očekuju od svog duhovnog vođe da ima kaže riječi utjehe.

Sasvim savjesno i odgovorno želim reći našem uvaženom reisu-l-ulemi Kavazoviću: Ako Vi niste imali za nas razumjevanja u vezi ovih napada, mi iz Sandžaka imamo razumjevanja za Vas, našeg duhovnog predstavnika reisu-l-ulemu i zato Vam poručujemo da računate na nas, mi smo spremni da Vas branimo i odbranimo od kandži KOS-a i svih njihovih piuna u i oko Islamske zajendice.

Da istupi Spahića, Bećiorivća i Smajića nisu incident pokazuje ponašanje vrha Islamske zajednice na samoj sjednici Sabora. Nije teško zaključiti da su napadi i potvore tokom zasijedanja Sabora bili uanprijed pripremljeni i do detalja izrežirani. Ovaovo ponašanje čelnika Islamske zajednice, uz ćutanje većine sabornika, krajnje zabrinjava i ukazuje da se u najvišem predstavničkom i zakonodavnom tijelu Islamske zajendice izgubio ojećaj za upravo one etičke vrijednosti zbog kojih ova zajednica postoji.

Koji je smisao zajednice u kojoj su dosotjanstvo i čast toliko izgubili na značaju da postaju gorivo za zaštitu banalnih ličnih interesa određene grupe koja godinama drži zajednicu za svog taoca!? Ohrabrujuća je odluka eliminisanja Mustafe Spahića iz džamije Čobanije, ali je baca u sjenu imenovanje Enesa Ljevakovića za zamjenika reisu-l-uleme koji će, van svake sumje, biti izvršilac planova i volje generala Fikreta Muslimovića preko starijeg brata Zijada Ljevakovića.

Sve ovo ukazuje da je pred Islamskom zajednicom puno nezivjesnosti te da sve ono na šta je u svom programu kandidat za reusl-l-ulemu akademik Zukorlić ukazivao postalo aktuelno brže nego što smo očekivali. Ako su imena iz naslova moralna mjera odlučivanja u Saboru, Islamskoj zajednici će trebati mnogo volje i svježe snage da se izbori sa vidljivim i nevidljivim opasnostima koje proizilaze iz činjenice da se ponovo na žalost predala u politički zagrljaj vladajuće stranke i njenih nadzemnih i podzemnih mehanizama uticaja.

Komentari  
-10 # decko sa paraca 2020-01-05 18:22
tako brate. Selam imas sa Paraca :)
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Istina 2020-01-05 18:49
Ti Tandiru i sad nosis pelene
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Malo Morgen 2020-01-05 19:15
Ne nosi tandir pelene - on sad nosi skupa odijela, cipelice, satove. Sve sa nase grbace i od prodaje halal-certifikata zlatiborcu i drugim svinjokoljacima.
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Malo Morgen 2020-01-05 19:12
Jal ovaj govnar iz one stranke sto ima rijec POMIRENJE u svome imenu?

A mozda se pomirenje odnosi samo prema iskrenim cetnicima a bosnjacima bi oci da kopaju?

Mada je ovaj govnar sasvim nebitan - on lae ono sto je zukorlic narucio da se laje. Bas kao sto i vucic pusta vulina da laje ono sto vucic iz raznih razloga sam izbjegava.

Ovo je toliko jadno i bijedno da mi dodje da zaplacem. Sta bijeda ucini od islamske zajednice, u kakvu je ajducku prciju pretvorena... :cry:
Odgovori | Prijavi moderatru
-12 # NP 2020-01-05 21:37
A šta je pomirenje po tebi mr Morgen?
Pomeriš međje i hteo bi da se miriš?
A da vratiš medje pa posle da se miriš, to nije tvoja opcija?
A o IZ bi mogao ili da ćutiš ili da pomažeš.
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Malo Morgen 2020-01-05 21:57
Hoces reci da iskreni cetnici nisu pomakli medje dok su u kontinuitetu cinili genocid nad bosnjacima?? I sa njima se moze miriti?

Ono sto je intrigantno je da su ovi koji se navodno zalazu za pomirenje dozvolili da situacija eskalira do ovog nivoa kada vrhuska IZ u srbiji aktivno kod sirokih narodnih masa potpiruje mrznju prema matici u sarajevu!?!?!?

Hajde budi realan i zamisli se kuda to sve vodi. FAkat sa ovakvom ulemom, ucenjacima, akademicima - neprijatelji nam uopste ne trebaju. Na ovom putu cemo se sami medjusobom istrijebiti.

Ovo cemu smo svijedoci je ravno katastrofi. U vremenu kada nam je objektivno moguce drasticno poboljsati vlastiti status mi se bavimo debilizmima i samounistenjem?!?
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Župa 2020-01-05 19:36
Zukovi udbaši,razbili sandzačku islamsku zajednicu.od sadake se obogatili,zavadili dzematlije,po dzamijama od priloga kupuju glasove pa otišli u Bosnu da opljačkaju IS ,dobili šut kartu pa sad plljuju .Danas imaju zadatak samo da napadaju i klevetaju ugledne Bošnjake.Pogledajte koga ovaj munafik pominje.Zukorlić je najveća ništarija .
Odgovori | Prijavi moderatru
-14 # NP 2020-01-05 21:23
Od sadake obogatili IZ - tako si trebao da napišeš.
Napravili od vrtića do fakulteta, dzamije, ustanove.... sve to bez pomoći opštine ili države i uz opstrukciju SDA na svakom ćošku.
To je istina i to znaju i ptice na grani.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Omer 2020-01-06 09:46
Ako ti brate miskis da je IZ bogata ssmo zato sto je Muamer Zukorlic bogat i sto su fakultet i vrtici otvoreni,onda sa tobom nesto nije u tedu ili i sam imas nekakve koristi od toga. Ni internacionalni univerzitet ni vrtici nit su besplatni nit su jeftiniji od drzavnih. Nego se to otvorilo zamo da bi se bogstili pojedinci iz IZ. Sta su dali narodu? Nista. Jesu li i jednu dzenazu nekom besplatno uradilu. Nijesu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # NP 2020-01-06 16:31
Ako tebi nije jasno da je IZ bila pod ćeremidu, da je prokišnjavala, da se noću nije smelo proći iz prvomajske ulice kroz "Vakuf", da se održala sednica IZ sa predlogom da se zatvori nekoliko dzamija jer se nema para za platu hodži, nigde niko ni ne pomišlja da nešto napravi.... u taj hal dolazi Zukorlić na čelu IZ.
Bude na čelu IZ dvadesetak godina i ode.
Da ti nabrajam šta je ostavio?
)))
Od obdaništa preko medresa, fakulteta, zgrada, dzamija.... i sve se to vidi.
I kad smo već kod toga, objasni mi kako se ti "obogati" IZ kada otvori sedam Vakufskih kuhinja u 7 sandzačkih gradova gde se hrani naša sirotinja?
Odgovori | Prijavi moderatru
+13 # Boss 2020-01-05 19:42
Islamska Zajednica je odavno u velikom problemu,tako reci od kako su dosli na celo IZ interesdzije za svoje dupe
Odgovori | Prijavi moderatru
+14 # Vali 2020-01-05 20:12
kad smo videli da je to najveća prevara pošteni ljudi se sklanjaju od raskalašenih lažova. U Prijepolu su na vlasti ,pljačaju budzet,hapse ih zbog krađe socijale. Samo pljuju po Bošnjacima. SPP je najgore političko blato na ovim prostorima.U Sandzaku su sve zavadili pa sad pljuju po Bosni. Tandir Vrati milione sa tetka firme pa onda laži.SPP je sekta i zato se raspada i ljudi odlaze od lažova.
Odgovori | Prijavi moderatru
+12 # Veliki 2020-01-05 20:54
Zukorle je zavadio IZ, skinuo ahmediju,napravio stranku ,ulizuje se BG da bi zaštitio svoje bogastvo,sam sebi podelio titule i drižini oko sebe naštancao lažnih diploma,pa krenuo na braću Bošnjake.Vreme će potvrditi njegove podmukle i zle namere.Polupričeni tanda laže i pljuje obrazovane pametne Bošnjake.Zukorlić se valja sa polupismenim lažovima u poltičkom rijaliti.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # NP 2020-01-05 21:10
Samo to?
Ni botovi nisu što su nekad bili.
Ne umeju ni pošteno da ispljuju nego pljuckaju ;)
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Orlje 2020-01-06 13:33
Zasto botovi,sve same cinjenice.Zukorlic obicni manipulant radi protiv svog naroda,jedino slijepi to ne vide.Radi za drzavu i sopstveni interes.Sto je najstrasnije,doveo nam je vehabisticki pokret koji razara sandzacko drustvo.
Na zalost svijest prosjecnog sandzackog covjeka je neizgradjena i lako je manipulisati narodom.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Pešter 2020-01-05 21:25
Bosna je šutnula Zukorlića,jer je otišao da zavadi vernike ,pa da se namlati love.Dobio je sikter i danas šibicari pljuju pokušavaju da pravdaju svoje poraze i na beogradskim izborima ,i u CG I u Bosni poraz.SPP je na udbaškom zadatku.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Semir 2020-01-05 22:02
Jedino Im AV AV nije prijetnja sve drugo jeste,ko god ima svoje licno misljenje koje se kosi muameru zukorlicu odmah ste spijun,nema veze sto je neko prosao.zatvore iz svojih ubedjenja i logore,jarac je rekao da si spijun i to je za njih svetinja.A ovaj pisman hodza prodao zlatiborcu 100.000 e halal sertifikat a on 90% svinjskih proizvoda,paravan mu ahmedija i islamska zajrdnica
Odgovori | Prijavi moderatru
+13 # Malo Morgen 2020-01-05 22:50
Ja neznam samire kako ti ne uvidjas da su svi drugi u krivu - samo zukorlic u pravu. Nit valja ko od bosnjaka u sandzaku ako nije uz zukija, em nevaljaju bosnjaci u bosni, em nevaljaju bosnjaci u CG...

:lol:

Fakat ne kontam mentalni sklop ljudi koji su slijepo uz zukorlica - istovremeno gledajuci sve sto se oko njih desava. Ti mora da su ili na zukorlicevom platnom spisku ili im je koeficijent inteligencije dvocifren, i to oko sredine dvocifrene skale.
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Samir 2020-01-05 22:39
Ova Zukijeva pudlica nema kredibilitet da laje na bilo koga vec moze samo da podvije rep sa gazdom dok ne stignu shinteri da ih smjeste u kavez zbog brojnih pronjevera. Klasicna kriminalna organizacija pod plastom Islama...bruka i sramota Sandzaka. Treba im se popisat i privatna imovina sire porodice i konfiskovat od strane IZ. Od ovakvih ljudi je steta najveca.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Nur-Bec 2020-01-05 23:48
Poceli su Zuki i njegove sluge (prvo Muratovic,a sada i Tandir) da odradjuju zadatke koji su im zadani u Beogradu.Poceli su i u Bosni da siju mrznju i da zavadjaju narod kao sto su kod nas uradili.Niko,ama bas niko nije stetniji po Bosnjake od faraona zukija.Oni koji to ne vide i jos uvijek ga podrzavaju nisu normalni.
Odgovori | Prijavi moderatru
-12 # Enes 2020-01-05 23:53
Vala meni je bilo drago sto Zukorlica nisu izabrali za Resulemu ko kamen sa srca da su mi makli.Plasio sam se za njegov zivot.Ovi iz SDA u Bosnu su opasni i meni krajnje sumnjive face(KOS,Seve)znate sta mislim.Hteli su da ubiju i Sefera Halilovica,a znate sta je taj Sefer uradio sve za Bosnu i za sta se sve zalagao pravi je HEROJ bio.Umesto hvala ubiju ti zenu i njenog brata.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Sam_sandzaklija 2020-01-06 08:43
- Hhahaahahahaa....cuj ovog Tandrcka...hahahahahaahahaha. Ne nego ce mera Islamskoj zajednici da budes ti i onaj tvoj sarlatan Zukorlic. E,kako je Allah dz.s. napravio da ove hajvancice ovako ofira,Boze dragi. Sad su se hajvancici zbog svog sarlatana iz Orlja posvadjali i sa IZ BiH...sad je i ona spijunska i lopvska,i svakakva...Naravno,Zukorlic Muamer je spijunce srpske DB,koje radi gde god moze na razjedinjavanju Bosnjaka...vidite...to radi u Sandzaku,pa onda u tom Sandzaku ilegalno mu Drzava dozvoli na sagradi desetine lokala i ducana u centru grada - niej mu to dala za crne oci sigurno,a? Sta mislite?
- Pokusava tako uraditi sa Bosnajcima Crne gore,ali to mu ne proalyi,jer gore dobija glasova izmedju 1-2 %,ono kao statisticka greska...i sad bi htio i u BiH to da radi. E pa ofirao si se sarlatan...te DB-ovske metode vise kod Bosnjaka ne prolaze
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Sulejman Veličanstve 2020-01-06 09:55
Blago nama za Tandira, ko Srbima za Vulina.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Semir 2020-01-06 10:09
Prepuni mrznje prema jedino bosnjacima,AV AV nisam ih cuo da mu ime pomenu,sad im je sarajevo problem,koliko znam ugljanin nikad nikog ne nazva špijunom iz sarajeva,a ljudi iz tadasnje sluzbe bezbednosti kazu da je bio špijun sa kodnim nazivom vezir.Nego vidi zuki nije mu proso ko dozivotni reis pa ga pustio niz vodu,nemoze on ko muamer kod nas,za sekundu promeni kapu cas je poslanik cas mufty,cas akodemik,a bogami i kandidat za presjednika srbije.Neznam sto pominju sandzak pisman hodze kad ga nisu pominjali kad je bilo najteze a i iz imena stranke im je izbrisano sanzdak sad su za neku pravdu i pomirenje al to samo i iskljucivo samo ako slijepo slusate muamera.Jer inace on sve vise i vise manje bosnjaka ima oko sebe sa svima se zavadio vucicev kadirov,mnogo mu je beneficija dao Av AV.DIjasporo dajte mu malo para pustio se ker sa lanca nama je ovamo poslije lakse jer ovakoo teskoo sa njim :(
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Nur-Bec 2020-01-06 13:18
Bas tako! Nema vise od dijaspore nista za sandzackog Kadirova,odavno je provaljen.Sada pare dobija od Srba,a i od lokala i onog plagijatorskog univerziteta.Rovari sad po Bosni,u Sandzaku je sve unistio.Samo bih porucila faraonu zukiju da nema vise pajtasa cerica da igra kako on svira.Kavazovic je ljudina,a ne lopov kao ceric.Zuki,dalje sape od nase glavne IZ-e,dovoljno je ovo zla koje si poradio kod nas.
Odgovori | Prijavi moderatru
-11 # Rijec 2020-01-06 13:30
Gledaj ovih Suljovih kercadi AV AVVVV :)))))
Suljo lopov!!!!! :)))
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Vili 2020-01-06 16:27
Polupismeni reketaš na udbaškom zadatku pokuša da oblati veličine u Bosni.Onošto je Zukorle uradio u Sandzaku zavadio i podelio islamsku zajednicu sad u Bosni ostali su u pokušaju jer su otkrili podmukle namere i šutnuli bradonju.Zukorle i Tandar skinuli ahmedije,politički šibicari pa raspiruju mržnju po IZ.Ovo je istina .Ne podržavam ni Sulja ni Rasima .Narod mora da se probudi i da vidi zlokoje raspiruje Zukorli.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Dijaspora 2 2020-01-06 17:03
"HALAL" EFENDIJA TANDRCAK po zadatku iz BGD-a.a za spas bradatog ZLUKOMANA koji je POPUSIO KOD BOSANACA.Hajde nesto "HALAL"EFEBDIJO prozbori o halal sertifikatima! Imao bi ti tu puno toga da ispricas postenom narodu o prodaji halal sertifikata,a ostavi se intriga i vasih manipulacija,jer jos nesto malo baljova sto vam veruju i niko vam vise nista ne veruje.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Laki 2020-01-06 18:09
Zukorli ima samo plaćenu podršku i,dok bude imao naših para da kupuje glasove i da plaća polupismene lažove napadaće Bošnjake, jer mora da se ulizuje BG .Koliko su miliona imiliona potamanili preko lažnih firmi i obogatili se.Poskidali ahmedije pa u otimačinu i napad na Bošnjake.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Bihor 2020-01-07 13:42
SPP se raspada,ljudi napuštaju kad su videli podmukle namere Zukorla.Ima stranku da štiti lično bogastboi da napada Bošnjake.Zukorlić je velika politička sramota.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Senad Senic 2020-08-05 17:23
Ovo je ludilo ,halal tandcak ce u BG sada da vedri i oblaci...ne zanima njega IZ
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click