Sram te bilo Senade Hadžifejzoviću

SRAM TE BILO SENADE HADŽIFEJZOVIĆU

Resad ef Plojovic

 

Razmišljajući o izjavama i reakciji urednika Fejs TV hadži Senada Hadžifejzovića, nakon saopćenja, bolje rečeno upozorenja Rijaseta IZ-e u BiH i reisu-l-uleme dr. Husein ef. Kavazovića upućenog javnosti, a između ostalih i konkretno Fejs TV, da se muslimani ne dovode u zabludu u pogledu ubiranja zekata i sadekatu-l-fitra, te ne narušava organiziranost i centraliziranost ove aktivnosti, koju legalno, legitimno, tradicionalno i iz godine u godinu sve uspješnije sprovodi Islamska zajednica, a zbog izostanka bilo kakve reakcije „nekoga“ od prozvanih ili Fejs TV bližih, kao povrijeđeni i uznemireni musliman, prije svega, ali i kao službenik Islamske zajednice, fetva-i-emin Mešihata IZ-e u Srbiji, koji organizaciono pripada Rijasetu u BiH sa Reisu-l-ulemom na čelu, doživljavajući reakciju spomenute TV napadom na Islamsku zajednicu i njeno nastojanje da se unaprijedi aktivnost ubiranja zekata i sadekatu-l-fitra, kao i cjelokupni rad i uslovi djelovanja, što se može primijetiti u zadnjih 30-40 godina od kada postoji organiziranost u ubiranju zekata i vitra, a posebno u zadnjih 20-tak godina, moram kazati sljedeće:

Gospodine hadži Senade, tvoja reakcija (nemamo potrebu persirati, jer i sam to izbjegavaš u emisijama), bez obzira na tvoj temperament, pamet, zasluge, ulogu, položaj, hrabrost itd. – bezobrazna je i drska, neprimjerena u obraćanju jednom vjerskom poglavaru, posebno svom, Reisu-l-ulemi, i mislim da je prva takva u tvom javnom radu.

Tvoji argumenti kojima se braniš od navodne „potvore“ koja ti je učinjena od strane Reisu-l-uleme, osim neargumentirane lične povrijeđenosti, koja se primijeti u glasu i suznim očima, konfuzni su, nejasni, nedovoljno precizni, netačni, proizvoljni, rezultat su ličnog tumačenja ili shvatanja, što je daleko od jakog i neoborivog argumenta kojim bi se tvoje grube i uvrjedljive izjave mogle opravdati.

Spominješ osobu koja „nije dala zekat Fejs TV“, a onda postavljaš niz pitanja, gdje opet sam potvrđuješ da „jeste dala zekat posredstvom Fejs TV…“, te da je „dala zekat Fejs TV…“, što se može jasno zaključiti pažljivim praćenjem tvog prvog nastupa na ovu temu, što je izazvalo reagiranje Rijaseta i Reisu-l-uleme, a potom i tvoje, koje umjesto argumentima obiluje uvredama. 

Umjesto svega što si izgovorio na ovu temu i tendencioznih tvrdnji i „izvještaja“ kojima si htio sebe opra(vda)ti, a Islamsku zajednicu optužiti za netransparentnost ili nenamjensko trošenje i potvrditi da ti i tvoja televizija zaslužujete postojanje i podršku javnosti, pa i same Islamske zajednice i iskrenih vjernika, kako se ne bi ugasila, jer kažeš da je pred gašenjem i da je „na meti nekima“ koji bi je rado zatvorili, dovoljno je bilo, što bi bio znak tvoje ljudskosti i veličine, koju sam lično očekivao, da si rekao: „Pogriješio sam, ja sam čovjek koji ima svoje mahane, nedostatke, to nisam učinio sa željom da ugrozim djelovanje Islamske zajednice, već zbog neznanja, ograničenog poznavanja ove teme, bez loše namjere“ i pozoveš vjernike da slušaju svog i tvog Reisu-l-ulemu i slijede upute i fetve naših vjerskih autoriteta, aktuelnog, ali i prethodnog reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića u čijem vremenu je donijeta fetva o zabrani narušavanja organiziranosti akcije zekata i sadekatu-l-fitra, te da je jedina legalna i legitimna adresa za pomenuta sredstva Bejtu-l-mal Islamske zajednice, što ti, nažalost, nisi uradio.

Svojim nastupom pred kraj Ramazana i u danima Bajrama, a što su neki „naši“ sandžački portali zadovoljno i navijački prenosili, jer im je odgovarao napad na Islamsku zajednicu, baš u vrijeme kada se tradicionalno daje zekat i vitr, uznemirio si mnoge muslimane, između kojih i nas u Sandžaku, tvoje Sandžaklije, koji isto kao i ti nisu baš strpljivi i ne mogu da mirno i bez komentara istrpe „uvrede“, kako to mogu neki Sarajlije i Bosanci, ali ih nisi pokolebao u pogledu povjerenja prema Islamskoj zajednici, svom i tvom Reisu-l-ulemi i cjelokupnoj ulemi, jer je i ovogodišnja akcija zekata i vitra bila uspješna i bit će, ako Bog da, uspješnija od prošlogodišnje, bar je tako kod nas u Sandžaku.

Mi u Sandžaku smo osjetili i znamo kako je biti na meti raznih dušmana, kao što znamo da su svi oni najprije udarali na materijalne temelje na kojima počiva rad i stabilnost Islamske zajednice, to jest vakuf i zekat, bez kojih nema jake i stabilne zajednice i njenih odgojno-obrazovnih i humanitarnih ustanova, misleći da će je tako baciti na koljena i podčiniti raznim domaćim i stranim, „prijateljskim“ ili neprijateljskim, političkim, obavještajnim, kriminalnim i drugim faktorima.

Moj ahbabu Senade, za dobru TV priču, emisiju ili dnevnik potreban je dobar novinar ili urednik, za dobru čorbu aščija, a za tumačenje vjere i njenih propisa reis ili muftija – sve drugo je pogrešno. 

Zbog svega toga, moja poruka tebi, koga sam kao novinara i čovjeka poštovao, uredniče Fejs TV, Bošnjače, hadžija, džematlijo, pripadniče Islamske zajednice koji drugog vjerskog poglavara osim Reisu-l-uleme nemaš, volio ga ili ne, poštovao ili ne, jeste: SRAM TE BILO SENADE HADŽIFEJZOVIĆU i jazuk ti bile riječi koje si izgovorio.

P.S. U ovoj reakciji nisam se bavio argumentiranjem ispravnosti stava Islamske zajednice niti dokazivanjem pogrešnosti tvojih tvrdnji, jer to zahtijeva puno više vremena i prostora, tako da sam za sva ta pitanja i tumačenja spreman biti gost tvoje televizije i dnevnika.

Dr. Rešad ef. Plojović, fetva-i-emin Mešihata IZ-e u Srbiji

Komentari
-1 # esko 2019-06-11 10:53
ovi stari su komunisti poneki ni neznaju da su kada treba svoje da se pljuje najhrabriji su ni superman im nije ravan
Prijavi moderatru
-13 # esko 2019-06-11 11:34
hadzifejzovic neka kaze jednom patrijahu ili kardinalu haram ti bilo ako smije
Prijavi moderatru
+5 # Sajo 2019-06-11 12:31
Esko- Za tvoju informaciju komunisti su bili "u devet voda preprani" u odnosu na ove današnje nazovi hodže.
Prijavi moderatru
-8 # Novi Pazar 2019-06-11 14:05
Sajo tvoji komentari su svi protiv Islama i muslimana zato haj malo odmori radi nesto ostavi se komentara
Prijavi moderatru
+22 # dijaspora 2 2019-06-11 15:29
Ako je nama sav ISLAM u ovo nekoliko uzurpatora hodza onda bi to bilo da smo svi protiv Islama,a tako hodze hoce i da se predstave.Pa ako diras jednog mafijozu hodzu,oni to odmah docekaju svojom pricom da si protiv i Allaha i vere.Najveci protivnici i najveci bezboznici su upravo ovakvi hodze koji nemaju vise nikakav moralni autoritet i onda autoritet sticu kao i mafijasi,luksuzom,bogatstvom na osnovu kojeg ucenjuju jadne vernike.

Mnogo si ti , ili bilo ko ko podrzava njih i njihove mutne radnje,protiv Islama nego mi koji ih kritikujemo i zelimo da se verske institucije i sama vera povrati u one prave moralne tokovo.Sa ovim mafijasima idemo u kolektivni greh.
Prijavi moderatru
-15 # KO DEMEK MUSLIMAN 2019-06-11 18:51
Ako je mis ispao iz krmkovog uha,musliman je izasao iz jevejskog supka.
Prijavi moderatru
+23 # Sajo 2019-06-11 20:01
Novi Pazar- Nisam ja proriv islama slijepče nego protiv hodža kao što su ovi Zukorlićevi, koji su daleko od islama, ali si ti kod očiju slijep, a kod ušiju gluh.
Prijavi moderatru
-13 # Juzno krilo 2019-06-11 20:57
Nijesmp svi gluhi i slijepi da tebe i sve koji pisu protiv hodza intersuje samo novac kojeg oni skupljaju a ti ko lisica za grozdjem ceznes.
Prijavi moderatru
-10 # cake 2019-06-12 00:10
Sajo srce ti je slijepo.
Prijavi moderatru
+17 # Nazim 2019-06-11 11:36
Postovani efendija
Vi branite islamsku zajednicu a dobro znate stase radi
U Tutinu ste podelili dzamije i vernike
Atoje sve razlo novac
Zastosu mestani sela Draga samostalni obijasni to narodu
I tuje problem pare.
M. Selam
Prijavi moderatru
-14 # Vuk St,Karadzic 2019-06-11 18:53
A sto ti se ti ne opismenis?
Prijavi moderatru
+12 # zz 2019-06-11 12:02
Senade,udario si na ono sto najvise boli ove pokvarenjake zvane HODZE,a to je,udario si im na PARE:E pa zato te oni nece ostaviti na miru, jer im je to sve sto je ostalo od nase vere Islama.Ovaj hodza iz ove privatne firme zvane,nazalost,Islamska Zajednica a ciji je glavni Muftija Seselj i kojom upravljaju masoni,javio je se da te napadne samo iz razloga toga sto su se uplasili toga,da je narod poceo da otvara oci i da se pocelo postavljati pitanje kome dati zekat,jer ovi hodze ubiraju ali nikome ne podnose racun ni zasto a i koliko trose.Ovi iz ove privatne Islamske zajednce uzurpirane od jedne klike nedodirljivih se uplasio da se taj nacin razmisljanja ljudi ne prelije i kod njih pa bi ostali bez para.A sto se tice Reisa ili svete krave,bar po njegovom ovom pisaniju,to ih najmanje briga.
Prijavi moderatru
+19 # Kenno 2019-06-11 12:03
Postovani Efendija
Ti krtikujes nekoga za nesta,a znate i sami kakvaje situacuja kod (vas)to jest kod nas u Sandzaku (srbiji)podjeli ste narod na dva dijela i muzete ih ko sanske koze,malo vam sto uzimate ovde u sandzaku nego i u dijaspori. Kupite sve sto mozete pokupiti.zato da sam na vase mesto pokrio bi se ušima i čutao...lopurde jedne
Prijavi moderatru
+24 # Nur-Bec 2019-06-11 12:06
Plojovicu,bojim se da ce sve vise biti Senada,jer transparentnosti nema nikakve,pogotovu u Sandzaku.Evidentno je da je zamrznuti muftija Zukorlic za vrijeme svog muftijstva postao milioner sto i sam priznaje. Zivite veoma luksuzno u svakom pogledu sto je veoma suspektno.Nikada vi ne biste mogli tako da se luksuzirate od vase normalne plate.To je cinjenica.Zato to sada i jeste najunosniji posao.Biti hodza danas znaci zivjeti na visokoj nozi uz minimalan rad.Sa takvim ponasanjem samo mozete proizvesti jos puno Senada.
Prijavi moderatru
+21 # zz 2019-06-11 12:13
nastavak: Tebi hodza bi se moglo postaviti bezbroj pitanja o vasem "pstenju",dinu i imanu koji po svoj prilici kod vas je sazet samo u EURU I DOLARU,ali evo bar nekoliko stvari na koje bi mi obicni smrtnici pozeleli odgovore od tako "mudrih glava",posto znate napisati cak i ovoliki tekst.:
Ako se bas toliko zanimas i brines za Reisa,onda ga je trebao tvoj SEF IZ ORLJA postedeti zajednickog druzenja sa Seseljom,jer taj Reis je doziveo zlo i zlocine od vaseg Ahbaba Seselja a nije od Senada devedesetih godina.Isto tako,tog Reisa ste trebali zastiti od snajperiste sa Jevrejskog groblja.A ako se bas toliko brinese za troskove IZ-ce onda si trebao hodza da izracunas koliki su troskovi za Maricevu televiziju,za ostale TV na kojima se reklamira NEDODIRLJIVI ZLUKAN,da izracunas troskove date za modne kuce srbijanske,troskove hipodroma,troskove za privatne politicke stranke itd.itd.itd.
Prijavi moderatru
+17 # zz 2019-06-11 12:23
Nastavak: Nadamo se hodza da si u medresi naucio da postoji Allah d.s.Ne kazem da to nije bilo u programu,ali po svoj prilici to ste gradivo vi iz te privatne IZ koliko nam se cini zaboravili,pa je narod sada zapao u maglu radi vaseg ponasanja i poucavanja vasim primerom,zapao u maglu da ne moze da shvati sta je ustvari nama glavna stvar:Da li Dragi Allah ili EURO? Zapali smo u maglu da ne znamo da li nam je kibla u BGD-u ili prema kabi? Kojeg li MELEKA predstavlja Seselj,a kojeg Vucko? Sve su to sada pitanja ,koja su obican svet ostavila u velikoj maglustini.
Nadamo se hodza da si u tim skolama naucio da treba slediti Kur'an casni I Sunnet Poslanika a.s.?
Samo nam nije jasno,po sunetu naseg Poslanika a.s.,da li je i on isao za bogatstvom kao sto idete dans vi hodze? E pa zato se danas vecina pita sta je to SUNNET? Jesu li to DZIPOVI,Golubarnici,restorani itd.itd.
Prijavi moderatru
+23 # Sajo 2019-06-11 12:26
Samo hodžama takni u pare, isto kao kad takneš osinje gnezdo, ne biraju ni reči ni sredstva kako da se obračunaju sa onim ko im to "gnezdo" takne, a što se tiče netransparentnog trošenja novca u crkvama i verskim zajednicama, to je opšte poznato stanje, kako bi drugačije vozili džipove i živeli k'o kraljevi, u istoriji nije zabeleženo ovako i ovoliko bahaćenje i razmetanje duhovnih ljudi, koji bi trebali da su nam primer skromnosti, pobožnosti i poštenja, ali naprotiv, oni su sve suprotno od onoga što prosečan vernik od njih očekuje.
Prijavi moderatru
+10 # Sesko Voja 2019-06-11 12:31
Nije ovaj novinar trebao sada da napada ove 'ODZE dok ja ne naplatim svoj deo za moje usluge.Nas Efendi-Vojvoda Zlukorle je sabrao taj Zekat i ovih dana trleba da mi to donese na ruke.Mi Rladikali smo zabrlinuti sto se ovo desava jer narod nece odzi davati pare za zekat,a on nece moci nas da placa.
A koje kriv odzama sto muljaju neposteno.
Prijavi moderatru
+18 # Nur-Bec 2019-06-11 12:40
Uplasile se hodze za pare,sve im spominji samo ne transparentnost.
Prijavi moderatru
+23 # Bosanac 2019-06-11 13:57
U Bosni kad se skupljaju sredstva u dzamiji za neke namene stavi se kutija pa se u nju ubaci novac ko koliko ima. Sledece dzume imam saopsti koliko se novca skupilo za tu namenu, i da su ta ista sredstva data u toj nameni. Nikada ni na jednoj dzumi mi neznamo koliko novca se skupilo, a hodze svaki put samo traze i traze. Trebaju ove hodze da se srame jer su postali ko ciganke a narod jadni daje da im obezbedi luksuzne zivote. Nek se upitaju da li je to halal.
Prijavi moderatru
-14 # Senad 2019-06-11 21:13
Zakuni se da si davao novac u dzamijama?
Samo sitne i pokvarene duse ljagaju i lazu i veruju da je cio svijet pokvaren kao oni, dok smirene i ciste duse daju kolko mogu jer znaju da se to njima vraca i ovogo i toga svijeta.
Rodjen da puza nece nauciti da leti
Prijavi moderatru
+10 # eso 2019-06-11 22:59
Ti si neki Muamerov bolesnik .Šta ti znaš zaslijepljen si Muamerovim lažima.Bila je sedžada za zapaljene džamije u Beogradu i Nišu.Ni jedan jedini dinar nije otišo za te džamije sav novac je otišo u Muamerov džep.To je samo jedan primer a koliko je bilo sedžada......Lopovska klapa Muamera i tuce ovakvih kao što je ovaj Plojović strpsvaju u svoj džep.
Prijavi moderatru
+12 # Brada 2019-06-11 12:42
MATICA DRVOSECA daje sledece obavestenje:

Posto su svi potrosaci i suve i sirove bukovine izgubili potpuno poverenje u ove sa ovim belim calmama,ahmedijama ili kako ih mi drvosece zovemo EURASI ili DOLARASI,nasa Matica drvoseca razmatra mogucnost otvaranja nekog ziro racuna za dobrovoljnu uplatu zekata kako bi se tim parama mogao kupiti ogrev nezbrinutim i nemocnim.
Nadamo se da se ovi calmasi nece okomiti i na bukove balvane.
Isto tako nasa Matica razmatra mogucnost raspisivanja konkurtsa za prijem pomocnih radnika za utovar bukovine.Jedini uslov za prijem bice da mora taj kandidat biti hodza.Time zelimo postaknuti ideju da vidimo da hodze nesto rade,posto u ALLAHA DZ.S. ne veruju i da svojim radom,a ne PALAMUDJENJEM zaradjuju sebi za zivot kao i sav ostali svet.
Prijavi moderatru
+8 # Nur-Bec 2019-06-11 12:45
:lol: :D :lol: kralj!!
Prijavi moderatru
+6 # Sesko Voja 2019-06-11 12:55
Posto se ovo nesto zakomplicilalo kod Efendi-Vojvode Zlukorla oko para, MI RLADIKALI NA SVOM OTADBINSKOM SAVETU SMO DONELI SLEDECI ZAKLJUCAK:

--Mi Rladikali,a ne sumnjajuci u dozvolu naseg Efendi Vojvode Zlikorla,otvaramo ZIRO RLACUN za prikupljanje Zekata od ovih 'ODZINIH Srlba Mu'amedanske vere.
Mi Rladikali smatrlamo da je nas Vojvoda Zlukorle izgubio poverlenje-popusio i da nece moci skupiti sve da nama daje.
Tim novcem koji ce se direktno,a po odobrenju naseg Vojvode Zlukorla, uplacivati na nas racun,bice isplacivan SODER koji dajem Vojvodi,a i usluge MUNAFIKLUKA NA RLASIMA ILI PO POTRLEBI na koga kaze nas Vojvoda da treba da prenesem njegove munafikluke javno.
Prijavi moderatru
+16 # Sabiha 2019-06-11 13:19
MUSTULUK

Dodje mi malo NAFA I MALO SMO TABIRILE KAKO DOCI DO PARA I STA JE UNOSNO?
Zato smo odlucile nas dve,a pridruzila nam se i Mejra,pa Sadija i bice ih jos da otvorimo AGENCIJU za organizovanje MODNIH REVIJA.
Da bi nam funkcionisala Agencija potrbne su nam pare,pa smo odlucile da otvorimo ziro racun za prikupljanje ZEKATA radi finasiranja modnih revija.
Posto Nafa ima dobar struk,odlucile smo da ona bude MENADZERICA.
Reklamiracemo SAMIJE SA OJICAMA I TANGE.
Mejra ce nas povezati sa renomiranim modnim kucama iz BGD-a a ja cu uraditi medijsku promociju preko beogradskih tabloida.
Prijavi moderatru
+24 # eso 2019-06-11 14:13
Ne razumem ovog šta priča pa zašto vi ne uzmete i sav novac prikupljen za zekat i sadakul-fitr ne pošaljete za Sarajevo da IZ BiH podjeli sirotinji ili za medrese.Ne vi sav novac koji se prikupi uzmete i IZ u BiH ne vidi ni jedan dinar ni jedan evro.Taj novac najviše završi u džepove gde ne smije biti i ti drgi hodžo imaš bijesan mercedes bijesnu kuću, neki "mali lokal" i td. SRAM TE BILO PLOJOVIĆU.
Prijavi moderatru
+19 # dijaspora 2 2019-06-11 15:22
A zaradio taj mercedes i tu kucu hodza od dzenaza?
I jos umesto da se stide i da se ne javljaju, oni nasli da pricaju o postenju i islamu.Nema nista gore nego kada kurhva prica o postenju.
Pa jos hodze nanjusile novi izvor prihoda i salju sina od Orljanskog sarlatana da uzima brisove po dijaspori od ljudi i da vrse oni DNK analize i da tako kasiraju dijasporu,mislim na naivne,koji im jos veruju.A pored svega toga daju toboze pogresan ziro racun.
Prijavi moderatru
+16 # Musliman 2019-06-11 19:48
Halal ti bilo brate! Ako su iskreni po stavu Bejtul-mala neka dokažu da su poslali u Sarajevo prikupljeni novac iz Sandžaka! Nego lažu, zloupotrebljavaju islamski termin ''bejtul-mal'' za svoje interese! SRAM TE BILO PLOJOVIĆU!
Prijavi moderatru
+13 # djore 2019-06-11 19:19
Kad su pare u pitanju....ujeda
Prijavi moderatru
+13 # Semir 2019-06-11 19:30
Kod vas zamjenik mason i njemu dajete platu iz islamske zajednice ? Ko finansira spp ? Bradati jarac parama vjernika finansira Spp RANIJE BDZ,BKZ,a ova ne smije to da spomene napiso mu muamer i ova kifće.Pa reci dje odoše pare one iz inostranstva?što je muamer prosio?onoliko milioni pa pare iz muslimanskih zemalja kad ste kome to opravdali?islamske zajdenice pa na muamera se vode kuće,pa imanje i kuce u varevo mjesto islamske zajednice na muhameda zukorlica,pa fax nije njegov nego islamske zajednice on preveo na elmu elfic,mufty,pa ref ref,pa vildan i reuda,pa milion humanitarnija organizacija koje globu i krsfu islamsku zajednicu a sve familija zukorlic
Prijavi moderatru
+14 # Semir 2019-06-11 19:32
I obavezno kad su pare u pitanju kad se neko zapita dje idu pare oni izlaze i izdaju razna saopstenja ili fetve da vas nazovu raznim pogrdnim imenima odmah kazu strane službe umijesane,pa ko je kod vad umiješo prste i masoj vam zamjenik u partiji?koga pravite budalama partija napravljena od hodza finansira je islamska zajednica to nigdje u svijetu nema da islamska zajednica ima partiju?jel to one udbaske veze hajra tutica ?
Prijavi moderatru
+10 # Hodzica 2019-06-11 19:51
Po ovome ovde,koliko ima komentara koji su protiv nas hodza da se videti da nam vise skoro niko ne veruje.A nije ni cudo; Kada mi hodze i hodzice ne verujemo u Allaha nego u pare ,onda i narod ne veruje nama.
Dzaba se ovaj nas hodzica sa slike upinjao da kritikuje tog novinara pominjuci i Bajram i kraj Ramazana da je to vreme skupljanja para,nama ljudi vise nista ne veruju.
Kaze ovaj nas hodza da su krive nekakve novine u Sandzaku koje su navijale za Novinara: Ama jok vala kolega hodzko,nego je ovaj novinar progovorio onako kako vec narod odavno misli.
No ljudi,molim vas ,stanite jos malo sa tim kritikama dokle ja ne kupim ovog najnovijeg MERDZA i poceo sam jednu omanju kucicu da pravim 18x16 na jedno tri sprata.Ovome je lako,on to sve ima i sada samo to cuva.Isao cesto na jasine da uci pa zaradio.
Prijavi moderatru
+15 # Musliman 2019-06-11 19:52
Može li Plojović, kao neko ko se najviše obogatio od Islamske zajednice, govoriti o poštenju! Isto kao što kurva može tako i on! Neka kaže kako je kupio auto, kako je sagradio vilu!? Koliko uzima što svake godine ide na hadž, kao nekakav vodič, a svi se žale na njegovu drskost!
Prijavi moderatru
+10 # Hodzica 2019-06-11 20:05
Pa vredan covek ovaj kolega hodzko,ucio jasine,pa dzenaze,pa mic po mic i eto ga mercedes.Pa kada grmi ucio narodu salavate da prestane grmljavina i jos po neku sitnicu i onda se napravi i kuca.Tako i ona Savka javna prostitutka isto kaze:Jedan khurac,dva,tri cetiri i do stotog ne pitaj dalje.tAKO I MI HODZE:
Pa onda se naslonio na ovaj nas hodzanski biznis klub,sto je ranije bila jedna renomirana IZ-ca,pa se i tu bacale serdzade.
I treba svi da znate:Da monopüol za dzennet i kod Dragog Allaha imamo samo mi hodze i ako ga se setimo samo kada nas napadate.Onda samo kazemo da napadate Allaha.
Prijavi moderatru
+10 # Hadzo 2019-06-11 20:10
Ko o cemu, kur.ve o postenju...e moj hodzicu , popio vam mozak ovaj vas sveti.
Prijavi moderatru
+10 # halal sertifikat 2019-06-11 20:12
Nemoj samo ovi kriticari da nam pocnu traziti transparentnost o parama za halal sertifikate! U tom slucaju bi nas stavili u velike obaveze,jer bi smo morali obici sve kafane i mesare,sladoledzinice i jos tasma tuma tih nekih kojima smo to prodavali.Sto se tice nas mi smo sve halalili i pokrili zvanicnim papirom:A papir trpi svasta,cak i dupe mora da brise ponekima.
Prijavi moderatru
+9 # Sandžak je vječan 2019-06-11 20:35
Hodže mogu da se miješaju u sve a da njihovo dvorište niko ne dira.To ti je ono kao kada muškarac baca oko na svaku žensku a njegovu neda niko da pogleda!
Senad Hadžifejzović pa milion kilometara praznine pa hodže!!
Prijavi moderatru
-6 # Senad 2019-06-11 20:52
Ja ne znam sto se pojedini komentatori bune? Vaš reis stoluje u Beogeadu, zaštićen je ko beli medved, niko ga ne napada niti ga ko brani.
Ovde se radi o NAŠEM reisu, reisu svih Bosnjaka u BiH pa Sandzaku. Njega napada Hadzifejzovic jer mu se moze. To je postalo moda pljuckati na IZ i njene prvake pa tu modu je nezgrapno i Hadzifejzovic primenio.
Brani reisa celnik IZ iz u Srbiji koja je deo rijaseta BiH. Ne znam sta vama smeta ono sto vi ne mozete da razumete???
Prijavi moderatru
+13 # New World 2019-06-11 21:02
I ja sam senad, i za mene ste lopovi i mafijaši bez vere osim one u valute. Stidi se ti plojoviću!
Prijavi moderatru
-13 # Senad 2019-06-11 22:49
U svakom žitu ima kukolja pa i kod nas Senada.
Ako pljujes po Reisu Kavazovicu kao Hadzifejzovic ili direktoru medrese kao sto ti radis, a samo zato sto oni izgovaraju Hakk jer brane instituciju Zekjata , mislis da je to ispravno?
Objasnjavati vama neukim vjerske propise je isto sto i objasnjavati nekom visu matematiku koji ni tablicu mnozenja ne zna.
Prijavi moderatru
+6 # Musliman 2019-06-12 15:47
Naravno da ne treba niko da pljuje po reisu Kavazoviću i svi trebamo poštovati instituciju zekata, ali je prvi ne poštuje Rešad Plojović, jer neka izađe i neka javno kaže da su pare od zekata i sadekatul-fitra otišle u Bejtul-mal, tj. u Sarajevo! Neka to potvrdi vjernicima ako istinu govori! A što se tiče njegove titule direktora medrese, raspitaj se bolje kako se ponaša! Da mu čovjek ne da jedan mekteb da upravlja njime, a kamoli medresu! Medresa je mnogo šta izgubila njegovim dolaskom na mjesto direktora! Žao mi je, ali ovo je istina, ne znam kako rukovodstvo IZuS to ne vidi!
Prijavi moderatru
-9 # Bosnjak 2019-06-11 22:33
Eselamu alejkum braco bolje vam je okanite se ogovaranja svi samo ogovarate a neznate pravu istinu ,istinu samoAllah zna mnogi ce se kajat za ove komentare ali ce im biti kasno, morate pocistit svoju avliju pa onda preci u tudjoj,a svoju imate cistit stalno tako da necete imati vremena preci u tudjoj.
Allah vas uputio sviju na pravom putu
Prijavi moderatru
+6 # eso 2019-06-11 23:05
A ti što se ti javljaš i što ih braniš možda se ti griješiš.
Prijavi moderatru
+6 # Princip 2019-06-12 00:34
Pa da,vama sto se krijete iza vere,najlakse je reci:"SamoAllah zna istinu",I nijedan vas marifetluk I lopovluk,nikad ne bude otkriven I javno osudjen !Licemeri I lazovi !!!
Prijavi moderatru
+6 # Istina 2019-06-12 00:21
W
Prijavi moderatru
+9 # banda 2019-06-12 01:15
BANDO privatizovane i tajkunske IZuS mršššššš. Senad Hadžifejzović je daleko veći musliman i čovek od vas i grupno i pojedinačno. Ima nas Senada sve više, a vi ćete na Sud i zemaljski i Božji. Od zemaljskog Suda, licimjeri, možda se i spasete ali od Božjeg pobeći se ne može
Prijavi moderatru
-2 # Istina 2019-06-12 08:17
Senade (Sto daje komentare) slijepce kod ociju i duduce sa mozgom.
Prijavi moderatru
+11 # Goran 2019-06-12 13:38
Svugde isti, kod Vas odze uzimaju pare, a kod nas popovi.Sram da ih bude.
Prijavi moderatru
+2 # semsoo 2019-06-13 16:21
ovi danas ni hodza da bog sacuva kakvi su zlo vijekovi ma imamo problem medzu hodzama a nego islamom prlavi mislenje sevinci egosti hodze samo punı svoj dzep dzipovi vikendice letovajne jugnoj Turskoj a jadna vjera ı vjernici nekad starije vreme kad bi dosli hodze da se uci Mevlüt ili jasin itd nije vazno hvala bogu hteo si da ih castis peskirom sapunom sta znam ja nisu imali oggo odmah rukom bih manio ni to nebi trazio a ovi danas ni dajes da jes pa kazete gospodine u konvertu fali para nista hodze neka pocne da kosı travu ı da muze kravu eto im novi zanatt ı buduscnost
Prijavi moderatru
-1 # ić ić ić 2019-06-14 13:24
Ovo sve poturice. Nidje pravog islamca. Pogle him prezimena. I oni nesto da pricaju o islamu.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click