Matica bošnjačka zatražila povlačenje Ugljanina iz BNV-a zbog podrške albanizaciji

Vijećnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću dr. Admir Mutović je u ime Matice bošnjačke zatražio povlačenje Sulejmana Ugljanina iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća, zbog kako ističe destruktivnog djelovanja u pravcu urušavanja ove važne nacionalne institucije bošnjačkog naroda čija kulminacija se dešava u posljednje vrijeme angažovanjem Ugljanina na projektu tzv. „Albanizacije” Bošnjaka Sandžaka.

1 10 

– Matica bošnjačka traži od Sulejmana Ugljanina momentalno povlačenje iz BNV-a, da se prestane sa daljim destruktivnim djelovanjem u smislu urušavanja svega onoga što ta institucija predstavlja. Jedan od ključnih argumenata  zbog kojih tražimo momentalno povlačenje Sulejmana Ugljanina iz BNV-a jeste njegovo prisustvo na skupu u Minhenu. Na tom skupu je na brutalan način oskrnavio grb Sandžaka. Dakle, simboli koji predstavljaju jedan narod su jako važni i začuđujuće je da oni koji su, skoro do tog događaja, imali kao svoj ključni argument donošenje, iako grba Sandžaka postoji od samog postojanjaSandžaka, donošenje zastave i grba i na taj način njihov predsjednik pokaže nepoštovanje prema simbolima Sandžaka. Ja postavljam jedno logično pitanje, šta bi se desilo i kakva bi bila reakcija na tom skupu, da se pokušalo nešto slično uraditi sa albvanskim grbom ili albanskom zastavom. Samo ovaj momenat je dovoljan razlog da se Ugljanin povuče sa svoje pozicije“.

Dr. Muratović kazao da Ugljanin zalaganjem za proces tzv. „Albanizacije“ ima za cilj destruktivno djelovanje u pravcu raslojavanja bošnjačkog nacionalnog bića.

„Naravno, ovakvi pokušaji nisu novina i bošnjački narod je svjedočio,kroz cijeli 20. vijek nastojanje „srbizacije“ i „hrvatizacije“ u smislu svoje nacionalne asimilacije u 20.vijeku. Ja vjerujem da jedan od ključnih ciljeva koje ima Sulejman Ugljanin jeste da posvadi bošnjački i albanski narod a za interes neke treće strane. Prosto ne postoji razlog da vjerujemo da ovo što se dešava jeste zvanična albanska polizika prema Sandžaku. U ime „Albanizacije“ sa kosova se pojavljuju neka sumnjiva lica koja nemaju zvaničnu podršku, niti od strane političke, intelektualne, duhovne elite Kosova“.

Bitno je kome dajemo podršku i u kojem smislu, jer nekada pogrešna podrška i procjena mogu biti loše po narod i samu zajednicu, poručuje dr. Murato Dodao da je zabrinuti zbog šutnje kolacije Vakat u odnosnu na ove, kako ističe, nedopustive radnje.

„Pozivamo gospodina Ljajića, vijećnike koalicije „Vakat“, da bez obzira na ucjene koje trpe, a sami su kazali da je to tako, ne daju više podršku Sulejmanu Ugljaninu i da se povuku iz ovako suludih projekata,  jer će naravno posljedice po ovo biti mnogostruke“. 

Dr. Muratović se osvrnuo i na posljednja dešavanja u OŠ „Avdo Međedović“, ukazavši na zloupotrebu budžetskih sredstva BNV-a.

„Veoma je opasna tendencija. Činjenica da je iz Ugljaninovog tabora, iz BNV-a, stigla informacija da su oni spremni otići do te mjere, zloupotrebljavajući sredstva iz budžeta BNV-a, stimuliraju destruktivno djelovanje onih pojedinaca u ovoj školi koji štite interese bivšeg direktora i političke oligarhije kojoj on pripada. Dakle, informacija da je Sulejman Ugljanin preko budžeta BNV-a spreman da da svim upošljenim u Selakovcu po 30.000 dinara kako bi nastavili sa opstrukcijom škole. U prilog tome, govori činjenica da je Sulejman Ugljanin, nakon urušavanja rada BNV-a, nakon svega onoga što je uradio i da nastava na bosanskom jeziku dozivi najveću moguću stagnaciju, od početka je spreman i svaku školu pojedinačno urušavati kako bi on opstao na vlasti“.

Dr. Muratovic je zaključio da su Bošnjaci sposobni da kroz svoje historijski iskustvo, kulturno bogatstvo, preko svojih obrazovnih, kulturnih i nacionalnih institucija: Univerziteta, BKZ, SBK, BANU, Maticu bošnjačku da adekvatno odgovore na sve ove teendencije pokazujući spremnost da sa svim narodima u okruženju rade na kulturnoj razmjeni uz uvažavanje svačije posebnosti.

(Sana)

Komentari  
+6 # !!!! 2020-03-14 16:53
Jednomesecni Dr. Admirko ima obraza nesto nekome da kaze! I to bas u ime nekakve privatne Zlukorlove organizacije nazvane matica bosnjaka.
Tvoj Zlukorle nas lepo vodi u SRBIZACIJU i potpunu asimilaciju.
Prijavi moderatru
+3 # ???? 2020-03-14 17:17
U Srbizaciju?
A ovaj u Ugljanizaciju i Velikoalbanizaciju
Prijavi moderatru
-2 # Opaa 2020-03-14 17:28
Kada nemaju Argument onda koriste to on vucicev on je seseljov on vodi srbizaciju njemu je Reis u beograd on nema nikakve Kontakte ka BIH....... Oni da su normalni nebi im glupi suljo bio ljider
Prijavi moderatru
+1 # Mgrt 2020-03-14 20:07
Jel bolje sa Albancima ili sa srpskoradikalima i naprednjacima gde muftiji kao njihovom čoveku redovno ugošćuju samo da ne progovori o srpskoj hegemoniji prema Bošnjacima Sandžaka i BiH .I prema tim kvazi doktorima ako je Suljo sa Islamskim svijetom to ne valja a ako je Muftija sa srbadijom to je uredu.Samo doktore idi mu uz dlaku i čeka te nagrada para se ima dosta već te čeka titula bićeš i ti akademik kao i svi u okruženju mufta
Prijavi moderatru
-1 # NP 2020-03-14 23:22
Niko od nas nema protiv albanaca - baš ništa. Bar niko normalan. Naprotiv,Mi ih postujemo, cenimo ...itd - to su naša braća.
Ali . ..
Mi imamo svoj Sandzački put koji je autohton.
Niti se utapa i uklapa u Veliku Albaniju niti u Veliku Srbiju.
Prijavi moderatru
0 # Живојин 2020-03-15 17:11
... него само у српски Рас и црногорски Шјевер. ;-)
Prijavi moderatru
+5 # semir 2020-03-15 00:23
ovaj govnar je iz plemena salja tako da dzukela pljuje sam na sebe,pa nije ni cudo i ahmediju je bacio i prekrsijo allahov amanet pa nije ni cudo sto psuje na sebe i na svoje korijene,preko pola pesteri je govorilo albanski,imamo hote,imamo grude,imamo skrijelje,imamo klimente(keljemendije)imamo dacice,imamo dukadjince,rugovce...a to su nam srbi zatirali 100 godina,al AV AV naredije ospite paljbu po sulju i SDA,glasovi za spp i sdp su za vucica to svi znamo nego se pravimo budale,doduse zna se ko se pravi budala,da nebi pricali o AV AV da pricamo o sulju on nam je tema.Po njihovoj stalnoj prici SDA je propala a svake izbore gube od nje,tako i ove ako bog da inssallah ima nas puno koji se ne stidimo svoj porijekla,za vrijeme 2 svjetskog rata albanska vojska je bila na teritoriji sandzaka niko ne pamti nijedan zlocin,nijedan pokolj,1943 shaban poluza kaze ko god izgovori SEHADET ici ce samnom da brani bracu u sandzaku,cetnici dosli do amir aginog hana tad nastupa gazija shaban poluza,AV
Prijavi moderatru
0 # SJ 2020-03-15 01:11
Vidi,ako si ti siptarskog porijekla,ok.ali nismo svi.Tebi albanizacija mozda ne smeta,ali meni i mnogima od nas smeta itekako.Pravi Sandzaklije gledaju ka Bosni,a ne ka Albaniji.
Prijavi moderatru
+2 # Buljo 2020-03-15 15:53
SJ od gledanja prema Bosni ,nama nema Haira ,nama treba Buducnost na nesto da se Oslonimo ,
Prijavi moderatru
+3 # SJ 2020-03-15 22:05
A sta imamo od gledaja prema Albaniji?U skorije vrijeme krvavi rat,a onaj ko prezivi u toj i takvoj Albaniji(ako je bude bilo),culah na glavu i albanski jezik.Jesi li poceo da ucis albanski?
Ja sam Sandzaklija.Nisam ni Srbin,ni Albanac.Dalekim korijenima poticem sa juga Crne Gore.Volim Crnu Goru i Sandzak.
Prijavi moderatru
0 # Pazarac 2020-03-15 09:47
Kakve ti gluposti pričaš.Šamarali su mlade muslimane koji su skinuli ćulave i stavili fesove,uveli albanski jezik kao službeni,palili okolna sela,nabijali na kolac.Ugledni muslimani su se bunili protiv toga.Al ti o tome pojma nemaš ili nećeš da priznaš.Pitao bih te da su oni ostali,ti sad ne bih ni bio Bošnjak.
Prijavi moderatru
-2 # SJENICA 2020-03-15 10:40
Pazarac,halal ti bilo za svaku rijec,napunio si mi oci suzama..mnogo ti hvala...Sandzaklije,samo pametno...Pravi Albanci su nasa braca i pravi Srbi su isto nasa braca...Ali mi smo BOSNJACI...Velikosrbi i Shqiperia etnike su dusmani nasi...
TAMO NA LIMU ZLATNO ZRNCE
A NA IBRU ZORA PLAVA
NAD PAZAROM SPAVA SUNCE
NIZ PESTER SE RAZLILA VAPA...
Ziveo nam nas Sandžak,dobri moji Sandzaklije...!!!
Prijavi moderatru
-1 # Ja mislim takohj 2020-03-15 18:44
Bravo
Prijavi moderatru
0 # Bosnjak_ 2020-03-16 10:48
- Hhaahahahaa...ovi samozvani Zukorlicevi doktori,akademici,i koje - kakve sprdacine...oni nekog pozivaju da se iz BNV povuku oni koji su i osnovali to BNV. Hhahaaaaa...kakvi su ovo hajvancici sacuvaj Boze.
Prijavi moderatru
+11 # Pešter 2020-03-14 17:08
Zukoman sa lažnim titulama pokušava preko partije spp da se dočepa gradskog budzeta i kase BNV ,naučio samo da čerupa .SPP postoji samo za pare.Pokušavaju da prevare narod da dođu do glasova,Zuk neće te niko više ,nemamo para za tvoj raskalašeniživot.Sve suto lažne institucije matice
bkz, banu postoje zbog računa za pranje para i štancovanje diploma.NULA GLASOVA .
Prijavi moderatru
-9 # ???? 2020-03-14 17:18
30 godina čerupate ovaj narod i hoćete još 4 godine?
Prijavi moderatru
+10 # Istina 2020-03-14 17:16
Zlukorlic covek kojeg istina Ne intersuje vec interes.
Prijavi moderatru
-8 # Dijaspora 2020-03-14 17:28
Jok Muratovicu neka ga jos ko ce da laze ove njegove hajvane, dobili su drzavu za izbore bnv sad Allah zna sta ce him obecat za sledece izbore.
Prijavi moderatru
+10 # Sesko Voja 2020-03-14 17:38
Ja i moji Rladikali smo dali zadatak nasem Vojvodi,‘Odzi Zlukorlu da zavrsi nase ciljeve u Rlaskoj oblasti/Sandzaku sa ovim svojim Serdarima. No koliko nam se cini da ce ‚Odza samo popusiti od Sulja.
Mi mu nista nismo mogli ni 90-ih.
Prijavi moderatru
-8 # Olivera 2020-03-14 17:50
Sasvim opravdani zahtevi opozicione Matice bošnjačke. Umesto da BNV bude bošnjačka, ona zahvaljujući SDA i Samooprdeljenju postaje proalbanska. Vakat je kukavički ćuti, jer nema onu stvar da koalicionom partneru saspe već jednom istinu u oči. A ta istina je da se prestane sa urušavanjem BNV i njegovim stavljanjem u funkciju separatizma i prošćiptarske filijale u Sandžaku.
Prijavi moderatru
+2 # zz 2020-03-14 17:59
Oljivera; Hajdenam Popusi te selami.
Selam ti je i Hajsvima Popusi.
Prijavi moderatru
+1 # SJENICA 2020-03-15 10:42
Popusi ti meni,napokon...ali prije toga uzeces Hexoral,ili tantum Verde....
Prijavi moderatru
-5 # Ćeremida 2020-03-14 17:58
Suljo zreba da se protera iz Sandzaka neka ide u Mitrovicu
Prijavi moderatru
+10 # A 2020-03-14 21:14
...uzmi bager i probajte i to. E pa ne navijam za Sulja,ali kada cujem i vidim sta pricaju i rade ovi kvazi vernici na celu sa radikalskim vojvodom Zlukomanom,onda moj glas ce ici samo Sulju.
Pa ovi Zlukomanovi sektasi su i Allaha dz.s. privatizovali,zloupotrebili i svojim delima ponizavaju Allahovu veru,a sta bi tek uradili od nacije. Gadan soj munaficki.
Prijavi moderatru
+11 # Begoog 2020-03-14 18:10
Dok ceo svet se bori protiv pandemije virusa , ovi vernici vode politicku kapanju za eurice i ducane.
Sram vas bilo.
Prijavi moderatru
+12 # semir 2020-03-14 18:22
Nego doktore kako ti je AV AV ovija dana kiha,nesto izgleda da je bolestan,mjesto da nam nesto kazete o AV AV vi se sekirate dje ide suljo :).Znaciji bitni vam suljo nego AV AV nemojte pisman hodze,nemojte da ste dvolicni spomenite nekad i AV AV,zaklinjete se javno KURANOM casnim da cete nas branit nasu cast i dostojanstvo,od koga ?od SDA I BNVS,tako sto ce te da pljujete po ugljaninu?a da stite cetnika AV AV?
Prijavi moderatru
-5 # Ćeremida 2020-03-14 18:53
Suljo LOPOVEEEE
Prijavi moderatru
-3 # Gzim Gzimaj 2020-03-14 19:38
Ooooojjj Sanxhaku vendi im Shqiptar

Sanxhak je sveta albansko zemlja
Prijavi moderatru
-2 # Omer pasa Latas 2020-03-15 01:16
Skadar(Shkodra) je Crna Gora,Drac(Durres) je Srbija,Valona(Vlora) je Grcka.
DALJE PRSTE OD MOG SANDZAKA,BALAVI SIPTARI!!!!!
Prijavi moderatru
-1 # semir 2020-03-16 11:56
teuta zadnja ilirska kraljica je zivela nadomak tutina mjesto gradac,toliko o srpskoj zemlji kaurine,vlah sa karpata prica nama istoriju nazad govnaru !grad pazariste ilirski grad namerno pusten da propadne da se nebi pricalo o njemu!
Prijavi moderatru
-1 # Omer pasa Latas 2020-03-16 12:31
Teuta,kraljica Ardijejaca je imala drzavu koja se prostirala u primorju Crne Gore i sjeverne Albanije.
Tutin je dobio ime po tutnjavi kopita konja Husein kapetana Gradascevica.Toliko o tome.
Albanez,mnogo lajes.Ja bih voleo da krenete na Sandzak,a srece mi,Srbi bi bili male mace,sta bi vam uradili PRAVI SANDZAKLIJE.
Ti si jedan balavi siptarcic koji nije u stanju usta da zatvori,pa mu sve bale cure.
Prijavi moderatru
-1 # SJ 2020-03-15 01:26
Novopazarski Sandzak =Bosanski pasaluk.
(1396-1877)...
Prijavi moderatru
-1 # Zmija Zmijaj 2020-03-15 01:54
Mozes samo da lajes,bas k'o ker iza plota i da lavezom razgonis svrake i vrane.
Prijavi moderatru
-7 # Pera Peric 2020-03-15 02:00
Kosovo je sveta srpska zemlja.
Prijavi moderatru
+8 # Dijaspora 2 2020-03-14 21:28
Brzopotezni Dr,Mr,SeRe., Admiraga!
Nama koji slusamo sta blebetas stice se zakljucak da si mozda doktorirao na sabranim delima Dr.Seselja.
Tesko Bosnjacima i Sandzaku kada si im ti i onaj kvisko odraz i olicenje nacionalne intelektualnosti,koji od svih dela koja znate citirati su mafijaske akrobacije,munafikluci i djilkoske iftire vaseg hranitelja Zlukomana.
Tebi brzopotezni Dr. treba da bude jasno da je cak i tvoj babo a posebno dedo uvekiko nosio culah i govorio albanski.
Ne postoji ni jedna nauka koja moze dikazati da na dobrom delu pestera nije ziveo i to do skoro,a i sada zive potomci Arnauta-Albanaca,koji su se zadnjih desetleca asimilirali u Bosnjake. To je dobro,jer je brat bratu otisao,ali sada zeli tvoj gazda Zuko,za rad privatnog biznisa i vlasti,da stvori trajni sukob medju Albancima i Bosnjacima,a za racun Seselja i Vucka. Sram da vas bude,jer da ti nije bilo brace Albanaca,dans ti se hodza nebi sepurio po BGD.
Prijavi moderatru
+2 # ORGINAL PEŠTER 2020-03-14 21:44
BDZ JE MATICA SRBA !!!!

OVI ŠTO KAO BI DA OTJERAJU SULEJMANA...NEMERETE OTJERATI
NAS SULEJMANA JE PUNO ISPLJUVCI ČETNIČKI !!!!!

SDA JE ORGINAL,SVE DRUGO SU SRBI !!!!
Prijavi moderatru
-2 # Sandzaklija do Koske 2020-03-14 22:17
Setaju li Mecke po Pesteri ?
Prijavi moderatru
+6 # Oko 2020-03-14 22:45
Zuko mora da se ulizuje Bg pa laprda o albanizaciji.Svi znamo da nikad nismo bili niti ce biti albaniza cije.Zukovo klevetanje je gore od radikalskog..Spp se raspada beže ljudi od nelkudi.Lazni doktoranti lazu u blate svoj narod
Prijavi moderatru
+4 # Istina 2020-03-14 23:18
Ceremida =Mehmed=NP=Sendvicar
Prijavi moderatru
-6 # mehmed 2020-03-14 23:43
VJEKOVNI PROJEKT SPC , SANU... JE SMANJENJE BROJA BOSNJAKA - MUSLIMANA NA PODRUCJU BALKANA

TO JE USPJESNO URADJENO 90 -tij GODINA ,

DRUGI DIO PROJEKTA JE : NEJEDINSTVO BOSNJAKA I RAZBIJANJE IZ -e .

OVAJ DRUGI DIO PROJEKTA SU USPJESNO PODPOMOGLI rasim i suljo .

DOKAZI :

1 ) rasima NAGRADJUJU VEC ODAVNO MINISTARSKIM FOTELJANA - A I SADA JE U KOALICIJI SA NAJJACOM STRANKOM .

2 ) SULJI NI DLAKA NE FALI SA GLAVE BEZ OBZIRA STA JE SVE PROTIV SRBIJE GOVORIO

3 ) DUSMANSKI DVOJAC ( rasim - suljo ) NE PRIHVATISE PRIJEDLOG O ZAJEDNICKOJ BOSNJACKOJ LISTI .
Prijavi moderatru
+3 # Ha 2020-03-15 00:11
...ne sviraj kuhrcu Mehmedaga
Prijavi moderatru
-1 # EDO 2020-03-15 00:37
Belo,belo,pa belo,sve belo Sjen. Beograd,Budapest,Bratislava, Berlin, belo, belo i sve belo.
Prijavi moderatru
-1 # Mehmed 2020-03-15 14:26
MOZDA BI BILO UPUTNO ZA BOSNJAKE - MUSLIMANE :

DA SE ABDESTE PRIJE NEGO NA IZBORE KRENU
I DA SE OSJECAJU KAO DA IDU NA DZENAZU rasimovoim I suljinim PARTIJAMA ,
NARKO DILERIMA ,
KOCKARNICAMA ,
KRIMINALNOJ SPREZI POLICIJE I SUDSTVA....

A PRAVOSLAVCI TO MOGU UCINITI U SKLADU SA PRVOSLAVNOM VJEREM .

JEDINO TAKO VASA DJECA MOGU DA DOBIJU
SUNCANE DANE U SANDZAKU.

A VI UHLJEBLJENICI " BEZ PANIKE NA BRODU TITANIK "
SPP I ZUKORLIC VAS NECE BEZ VODE I HLJEBA OSTAVITI .
Prijavi moderatru
+1 # Живојин 2020-03-15 17:35
Је ли ово Јопет техничка грешка да, док војвода санџачки позива Немањићана уједињење, дрмр Техничка Грешка позива на његов опозив због "шиптаризације", а у Приштини је лично присуствовао свим скуповима величања шиптарског фашисте Аћифа Бљутавог!
Prijavi moderatru
0 # Ruža Tomašić 2020-03-19 01:22
odgovor.ako je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala da će mi pomoći , Pričala mi je o muškarcu zvanom Drosagiede, rekla mi je da je vrlo sjajan čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema ništa što se tiče ljubavnih pitanja koje ne može riješiti, a rekla mi je i kako je pomogla nebrojenom broju ljudi u obnavljajući njihov odnos. Stvarno sam bio uvjeren, brzo sam kontaktirao njegovu adresu e-pošte, ili njegov WhatsApp na +2349014523836 ili Viber na +2349014523836 Objašnjavam mu svoj problem, rekao mi je da se o
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click