Zukorlić: SPP je najoriginalnija stranka koja postoji u Srbiji (Video)

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić smatra je da je politika ove stranke jedina originalna i svježa. Tokom gostovanja u emisji “Bosančica” on istakao da je politika SPP-a bazirana da duhovnim i etičkim vrijednostima.

zukorlic bajramska 696x469 

“Mi smo najoriginalnija stranka koja postoji u Srbiji. Nedavno sam to i u Skupštini rekao, mada se mnogima nije baš dopalo, a i na jednom medijskom nastupu sam to rekao i ponoviću – u Srbiji postoje tri politike: vlast, opozicija i mi. I zaista, bez pretjerivanja – jedina originalna, nova politika je naša politika. Sve ostalo je reciklaža i većinska i manjinska i vladajuća i opoziciona. Jedina originalna i svježa politika na idejnom, ideološkom, metodološkom, retoričkom, tehničkom, proceduralnom i svakom drugom smislu je politika Stranke pravde i pomirenja. I u Sandžaku i u Srbiji. Istina, to je politika koja je bazirana na duhovnim i etičkim vrijednostima, koja potencira sve prave i univerzalne vrijednosti, koja ima svoj diskurs kao što sam i rekao etički i pedagoški postavljen”, rekao je Zukorlić. 

On je istakao da takve politike nisu senzacionalno atraktivne i da se sa takvim politikama “ne prave revolucije, već se se evolutivno, malo po malo uvećava biračko tijelo i pozicionira ono što je neophodno za dugu budućnost svakog naroda i svake zajednice”.

“To je naša politika i zato ona jeste specifična i prepoznatljiva, bez obzira što smo imali samo dva poslanika u Skupštini i što nismo imali poslanički klub, bez obzira što smo bili totalno podređeni u tom startu, ali zato smo uradili i kvantitativno i kvalitativno više nego što je iko očekivao, a pogotovo više ostale političke grupacije koje su imale višestruko više narodnih poslanika”, kazao je akademik Zukorlić.

Pogledajte video :

Izvor: SANA

X

Right Click

No right click