SDA Sandžaka - Šarčević da se izvine Bošnjacima

Stranka demokratske akcije Sandžaka oštro osuđuje pokušaje srpskog  ministra Mladena Šarčevića i Muamera Zukorlića koji koordiniranim akcijama pokušavaju da ponize Bošnjake.

Znak Stranke SDA 

Velikosrpski režim uz saglasnost i podršku svojih poslušnika u Sandžaku koristi svaku priliku da iskaže prijetnje i neprijateljstvo prema Bošnjacima i da negiraju postojanje bosanskog jezika.

Srpski ministar Šarčević je juče zloupotrebio govornicu Skupštne Srbije da izrazi mržnju i neprijateljstvo prema bošnjačkom narodu i javno pozvao na nepoštovanje Ustava i zakona koji garantuju Bošnjacima pravo na obrazovanje na maternjem bosanskom jeziku i pismu.

Na ovaj način, velikosrpski režim i njegovi poslušnici iz Sandžaka,prijetnjama sa skupštinske govornice, putem medija i širenjem dezinformacija preko srpskih tajnih službi vrše konstantan pritisak na zaposlene i roditelje djeceu Sandžaku da odustanu od svojih prava.

Pozivamo srpskog ministra Šarčevića da se izvini Bošnjacima zbog negiranja bošnjačkog nacionalnog identiteta i da prestane sa konstantnim pritiscima na roditelje i zaposlene u obrazovnim institucijama u kojima se djeca obrazuju na maternjem bosanskomjeziku.

Stranka demokratske akcije Sandžaka će preduzeti sve raspoložive mjere da zaštiti Ustavom i zakonom zagarantovana prava bošnjačkog naroda u Sandžaku. 

X

Right Click

No right click