''Zbog Dodikovog velikosrpskog projekta, Izetbegović bi trebao pozvati Ugljanina, Zukorlića i Ljajića''

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, na svom Facebook profilu komentirao je aktuelnu političku situaciju, konstatirajući da je reakcija političara, odnosno lidera koalicije koalicije SDA-SBB-DF mlaka.    

konakovic 

"O aktulenoj političkoj situaDodik je skupio predstavnike stranaka u RS-u, zakazao sjednicu NSRS, kod Vučića su svi zajedno održali sastanak.

Dodik najavljuje novi referendum. Bakir je ispalio nekoliko saopštenja, rekao je da nije razgovarao sa predstavnicima drugih stranaka, jeste sa Fahrom i Zeljkom, vjerovatno telefonom. Kaže ostali su “reagovali spontano”. Nije bilo čak ni sjednice Predsjedništva SDA, naravno ni SBB ni DF nisu imali stranačke sjednice. Fahro u prvi plan ističe migrantsku krizu,  željko je u posjeti Papi stigao da ispali nekoliko izjava o Vučiću. Uglavnog sva trojica ocekuju od Vučića snažnije reakcije", naveo je, izemđu ostalog Konaković. 

Konstatuje da ponovo naši predstavnici pozivaju i međunarodnu zajednicu da reaguje. 

"Haris Silajdžić je izjavio da je ovo jedan od najzescih napada na BiH. Da li je ovako mlak odgovor koalicije SDA-SBB-DF posljedica njihove nesposobnosti ili pak oni znaju da je ovo jos jedan predizborni trik u kojem svi dobijaju? Da imamo lidere kakve naš narod zaslužuje, prštalo bi od konkretnih odgovora. Sjednice bi imali svi nivoi vlasti, Vlada Federacije, oba doma Parlamenta FBiH, kantonalne skupštine i vlade, kaže Konaković. 

Kako dodaje, zbog Dodikovih novih najava velikosrpskog projekta, Izetbegović bi, kao Bošnjak, pozvao predstavnike Bosnjaka iz regiona, Zukorlića, Ugljanina, Ljajića prije svih. Kako dalje navodi, diplomatska ofaniziva ministrice Turković bi bila u punom jeku, a ona se nije pojavila ni na forumima na kojim je morala biti.

"Održala je istina ministrica sastanak sa prvom damom u Bošnjaka u Bristolu, vazan valjda, državnički", naveo je Konaković. 

Kako dalje navodi, nemamo ni institucije koje bi trebale reagovati, jer su njima trgovali.

"Mi smo i dalje spremni na svaku vrstu akcije kako bismo zaustavili djelovanje Dodika i Čovica, a sad vidim da vi niste! Dodik i Čović moraju znati da smo mi spremniji od njih na suživot u nasoj domovini, a moramo biti spremniji od njih i za scenarij u kojem će eventualno napadati suverenitet i teritoriju BiH. Ne brukajte nas više i počnite se ponašati kao odgovorni i ozbiljni ljudi, ako imate gram hrabrosti!", napisao je Konaković. 

Kako zaključuje, "sreća je naša pa nas ova generacija političara nije vodila u vrijeme agresije na nasu domovinu". 

"I sreća je što tako mlaki nećete još dugo", zaključio je Konaković. 

Komentari  
+16 # Senail 2020-02-16 23:08
Požuri Duduk..Vidiš da ti sve živo pobježe u Njemačku i bijeli svijet...Ostadoše đedovi i babe,da ti "referendumišu"...
Prijavi moderatru
-6 # Sandzaklija 2020-02-16 23:09
Ocekivati od Bakira lopova reakciju ma daj Dino probudi se! Njemu je najvaznine da je opet na celu kantona Sarajevo da bi nastavio sa kradjom dok cetnici i ustase spremaju nove pokolje! Dino Konakovic i Muamer Zukorlic buduce vodje bosnjaka a i vrijeme je da propala sda ide na smetliste osim kradja potvori i lazi nista drugo i ne znaju!
Prijavi moderatru
-9 # Neko 2020-02-16 23:12
Muamer moze biti ali dino je Balija tezak i nije ni nokat Muftiji, niti Bakiru. On je dovodio cetnike na celo televizije i na ostale pozicije u SA (npr Kristinu Ljevat). Allah da sacuva ovakvih jadnika, koji je odabrao Hrvaticu, da mu radja djecu..
Prijavi moderatru
0 # Senad 2020-02-16 23:31
- Evo vidite kako ovi Zukorlicevi spijuni odmah pocnu napadati Bakira i sve iz SDA...jer se boje tog jedinstva Bosnjaka. To je sustina...kada se neko javi da ujedini Bosnjake,Zukorlicevi odmah ovakvim komentarim to ruse...a onda pricaju...pa evo i Zukorlic poziiva da budu zajedno. A Zukorlic to poziva samo dnda kada svati da su ga provalili upravo da je spijun srskih interesa i radi na razbijanju Bonsjaka.
- Preduslov bilo kakvog jedinstva u Sandzaku i medju Bosnjacima je da svi Bosnjaci kazu Vucicu janso i glasno ono sto su mu danas rekle Majke Srebrenice...da je taj velikosrpski nacionalizam koji skriveno protinje Vucic zapravo projekat za novi genocid nad Bosnjacima. Kada to bude spreman Zukorlic da kaze tom Vucicu,kako mu govori i Ugljanin....e onda se moze razgovarati o bosnjackom jedinstvu. A sve dok Zukorlic igra za Vuciceve i srpske interese,to onda ostaje samo farsa i politicka igra.
Prijavi moderatru
-5 # Sandzaklija 2020-02-16 23:54
senade a sta bi ono sa takozvanom "SDA " u Sjenici :lol: :lol: raspadate se ko muhe govnare ! Znas i ti sam da je to laz sto govoris ali dobro to je stil vas raspadajuce stranke ! Put koji je izabro najveci lazov i prevarant medju bosnjacima ,mutavi smutljo albanac koji nema nista sa bosnjacima ! Istina je jasna kao dan osim vama munaficima iz govnjave raspadajuce partije takozvane "SDA " ! Alija Izetbegovic rahmetli covjek kojeg voli svaki bosnjak nema nista sa ovom danasnjom prosrpskom lopovskom takozvanom "sda"
Prijavi moderatru
+5 # Samir_sandzaklija 2020-02-17 12:16
- SDA u Sjenici nikad jaca...sto je pokszao i jucerasnji skup. Ubjedljivo najjaca partija u Sjenici je velika,jedna i jedina SDA Sandzaka.
Prijavi moderatru
+4 # Senad 2020-02-17 12:22
- Naravno da je sve postalo jasno kao dan. To su konacno shvatili i reis Kavazovic i oni u IZ koje je najduze uspevao šarlatan iz Orlja nekom šupljom pričom da laze ovolike godine. Konačno su i oni shvatili da je taj jad zapravo najobičniji špijun srpskih sluzbi...a zauzvrat dobije po neki lokal,po neki univerzitet...itd. Zarad razbijanja bosnjackog jedinstva...špijuna Zukorlica redovno nagradjuju.
- Hvala Allahu dz.s. te je i rijaset u BiH shvatio sa kakvim hohštaplerom su imali posla. A nama u Sandzaku je to odavno jasno....
Prijavi moderatru
-1 # Neko 2020-02-17 00:09
Senade nisam ni za jednog ni za drugog ali molim te budi malo realan. Zar nije Suljo bio godinama u vladi i govorio kako mi imamo sva prava. Pa bio je u Vucicevoj prvoj vladi, pa se nametao da bude u drugoj (postoje video dokazi) i na kraju je sa njim na lokalu j Tutinu. Mi muslimani se necemo ujediniti nikad ni oko Zukorlica, niti oko Sulja ili bilo koga, vec oko suneta Allahovog poslanika s.a.w.s, pa treba svi da izucavamo islam, svi na sabah u dzamiju i da od naseg Gospodara trazimo jddinstvo.
Prijavi moderatru
+3 # Sulejman Veličanstve 2020-02-17 09:09
Neko- Da klanjamo sabah u džamijama i da tražimo od našeg Gospodara jedinstvo, a mi da se utrkujemo ko će koga više oblatiti, oljagati, ocinkariti, pomunafičiti, spletkariti, itd, i što je od svega najgore, to najviše rade ljudi koji su u verskim institucijama, koji su se školovali da bi nam prenosili allahove riječi i upute, oni najveću smutnju prave međ' Bošnjacima, zarad fotelja i funkcija, zarad šepurenja sa telohraniteljima, od dušmana prave prijatelje a od braće po vjeri neprijatelje. Neka mi neko kaže šta znači njihov namaz, ako po izlasku iz džamije rade sve ono što Allah, vjera i kur'an ne dopuštaju? Dali je Zukorlić svjestan šta radi? Dali se za taj svoj "rad" boji Allaha dž. š.? Dali je svjestan da je morao da se povuče ako je imao i 2% onih koji su ga smatrali nepogodnim za to mesto i funkciju, a ne što je preko 50% muslimana za njegovu smjenu. Ne smije vjerski vođa imati protivnika, jer ako se ponaša u skladu sa islamom, onda on nema mahane.
Prijavi moderatru
+4 # Sulejman Veličanstve 2020-02-17 08:55
Senad- Hvala allahu da neko vidi šta je šta, i ko je ko. Sve što si rekao je 1000% tačno.
Prijavi moderatru
+13 # Jaa 2020-02-16 23:09
A jes kad bi bosnjaci bili slozni.dok se bosnjaci dave rijecima da imamo dobre odnose sa srbima.da imami suzivot.bla bla.dotle Allahovi neprijatelji potkopavaju bosnjake i rade protiv njih.kad ce se bosnjaci osvestit vise. Sa srbima nema suzivota ni prijateljstva.oni su za suzivot cim su u manjini kao u republici Kosovo a kad su u vecini e onda su za rat i mrznju.
.
Prijavi moderatru
+8 # Neko 2020-02-16 23:09
Eh jado jadni, ne mozes ti Muftiji, ni Bakiru a pogotovu Silajdzicu da govoris o mlakosti. Pa ti si doveo Kristinu Ljevat (ili kako se vec zove) na celo televizije Sarajevo, pa je ona pustala cetnicki film, koji negira genocid. Ti si ozenio hrvaticu jednu, pa drugu...mislis da ti takva radja djecu, muslimane??? I ti pricas o tome? Balija pravi. Razumijem da je banu dobila neke pare, i neka je, ali nemojte ovog idiota prikazivati.
Prijavi moderatru
+6 # Dd 2020-02-16 23:33
Objavili ste tekst sta benavi ovaj prevrtac i ofarbani u sve boje,a niste objavili izjavu Dzaferovica clana predsednistva BiH. I jos bi da nam Konjakovic ubaci seseljevog druga i sagovornika sa rijalitija Zlukorla.
Zlukorle prvo mora da saceka zadatsk od AV-a,pa bi onda sigurno nesto promuhabetio o naucnim delima ,Drevna Bosna‘,prvi drugi tom. A ovaj Konjakovic je pokazao svoje pravo lice.
Prijavi moderatru
+5 # banda 2020-02-17 00:10
I recimo da to Bakir uradi, ko bi se od ove trojice odazvao????
Prijavi moderatru
-4 # NP 2020-02-17 00:45
Šta misliš da mislim?
Prijavi moderatru
-7 # Lud-zbunjen-normalan 2020-02-17 00:30
Najveće zlo u Bosni je Bakir, on misli da mu je rahmetli babo ostavio da bude sultan.
Stalno nešto provocira, traži, te mu smeta praznik, pa hrvatima bira predstavnika koji njemu odgovara, neće vladu da formira, posle mu smeta ime RS... On može da vlada samo kad su neke tenzije i sukobi, tako drži na okupu biračko telo. E onda trči ko derle da se žali tužaka i zapomaže. Njemu je cilj da izazove neku nesreću ponovo u Bosni. Doduše ista priča je bila devedesetih sa Alijom koji sve uradio da izbije rat, ali se preračunao.Mora da prizna realnost da RS postoji i da on ne može da je ukine i da se za sve pita. Onda mu je kriva neka velika Srbija, a on hoće od Bosne da napravi džamahiriju. Imali ovome šejtanu kraja?
Prijavi moderatru
+5 # Sulejman Veličanstve 2020-02-17 08:49
A šta bi trebao Bakir da radi, da se složi sa Dodikom i Čovićem i da Bosnu rasture u param- parčad? E dok je takvih Bošnjaka kao što su Fikret Abdić, Konaković, Nikšić, itd teško da će Bosna biti država u kojoj će Bošnjaci bili sigurni.
Prijavi moderatru
+3 # Sulejman Veličanstve 2020-02-17 08:33
Vidite kako izdajnici lahko prozivaju druge, kako lahko dijele savete drugima, a kad su oni u poziciji da nešto urade, jedino što rade to je da kradu, i šlapaju u svoje džepove i druže se sa neprijateljima.
Prijavi moderatru
-5 # Riječ 2020-02-17 09:36
Ljudi ovo je prekretnica za ujedinjenje Bosnjaka
Prijavi moderatru
-4 # Riječ 2020-02-17 10:39
Da se iskupljuce Turci i svi ovi sto nas svadjaju medjusobno uhvatimo se uzeta zajedničkog, ineteresantan da su nam nasa deca i njihova buducnost i svi zajedno kako u Sandzaku tako u BiH i naravno u Dijaspori
Prijavi moderatru
+2 # Enee 2020-02-17 10:54
Svi politicari redom dabogda propali u zemlju seme vam [censored] licemerno pickq vam materina loppvksa
Prijavi moderatru
+2 # Eh 2020-02-17 13:45
...koje je smece od portala ova portal, jer nece preneti niti jednu izjavu Dzaferovica i Komsica. Najvaznije je sta kaze Muftiguzov miljenik Vucko,i ovaj Muftiguzov prevrtac Konjakovic. Koga bre interesuje to sta kaze ova potpuno nebitna persona(izuzev za Muftiguza Zlukorla je bitan) KoNj-akovic?
Prijavi moderatru
+2 # Dd 2020-02-17 14:00
Bolje da nam daju za citanje neki tekst o Drevnoj Bosni„naucnim sprdacinama“od Zlukomana akodemeka i seseljevog potrcka.
Ili da nam daju za citanje izvestaj o krvnoj slici sa DNK analize?
Prijavi moderatru
-2 # Потурица 2020-02-17 16:27
Колико сте ви болестан и малоуман народ.Србима криви муслимани и Хрвати,муслиманима криви Хрвати и Срби,Хрватима,Срби и муслимани.Болест не пита.
Prijavi moderatru
+1 # Enee 2020-02-17 18:13
Za koga vices to bolestan narod?
Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2020-02-17 21:16
Па,с обзиром да је потурица, вероватно на све Србе и бивше и садашње, православце, католике и муслимане! ;-)
Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2020-02-17 21:14
Дакле, бескрајна је глупост бушњачка! Па шта и да мали Бака Живковић позвове Немањића, комесара и војводу санџачкога, за шта? Да им изада налог за отцепљење од Србије? И шта ће да отцепе - градска средишта НП, ТТ и пола СЈ без околине, а све преко српске околине, НВ, ПБ, ПП и Републике Српске? На крају у поступке Додика се не уплићу функционери из Србије, док Конаковић провоцира побуне у другој држави, у Србији, као што то ради иу својој!
Prijavi moderatru
0 # Encco 2020-02-18 15:00
Samo treba lijepo referendum u Sandzaku za pripajanje Bosni i Hercegovini. To je najbolji odgovor na Vuckovu velikosrbsku politiku. Ne moze se trpet i cekat da Dodik povlaci poteze i cutat na njegov bahatluk i cijepanje Republike Bosne i Hercegovine. Samo referendum za pripajanje Bosni.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Malo Morgen
  52 ( +195 )
 • Face
  19 ( +194 )
 • Beli-beg
  2 ( +136 )
 • Sulejman Veličanstveni
  28 ( +96 )
 • Sejo
  9 ( +81 )
X

Right Click

No right click