Bačevac: Povećati procenat Bošnjaka u pravosuđu

Skupština Srbije počela je danas novu sednicu na čijem je dnevnom redu izbor sudija i zamenika javnih tužioca. Među predloženim kandidatima su Adnan Baćićanin kandidat za zamenika javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, kao i Azra Fetahović kandidatkinja za zamenika javnog tužioca u Osnovnom sudu u Novom Pazaru.

IMG 20200120 WA0005 

Govoreći o predloženim kandidatima narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac najavio je podršku predloženim kandidatiama.

’’ S obzirom da su oba kandidata dugo radila kao stručni sradnici u sudu te da su pretpostavljeni izrazito pohvalno govorili o njihovom radu i znanju i činjenica da i ja lično mogu da potvrdim njihovo dugogodišnje pregalaštvo i dostojnost, sa zadovoljstvom najavljujem podršku predloženim kandidatima. Jako me raduje što su oba kandidata bošnjačke nacionalanosti čime se povećava procenat  Bošnjaka u pravosuđu o čemu sam ja često govorio i što ću još mnogo puta ponoviti, dok god se ne reši problem ravnomerne zastupljenosti Bošnjaka u pravosuđu naše zemlje” istakao je Bačevac.

Bačevac je naglasio da u  ovom trenutku mimo područja Sandžaka u sudovima republičkog ranga ( Visoki kasacioni sud, Upravni sud, Privredni Apelacini sud ) kao i apelacinim sudovima u  Beogradu Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, nema ni jednog pripadnika bošnjačke nacionalnosti, te doao da je donedavno u Ustavnom sudu jedan sudija bio Bošnjak. U međuvremenu je, kako objašnjava, došlo do  isteka njegovog mandata, pa tako danas nema nijednog Bošnjaka u tim institucijama.  Bačevac je izričit da takvo stanje  treba što pre menjati.

’’Sudska vlast građanima je najvažnija jer sve što nevalja građani žele ispraviti na sudu. Nama u SDP-u je kristalno jasno da nema ekonomskog razvoja niti pravednog društvenog poretka bez odlučnog poštovanja vladavine prava. Pravedno društvo osnovni je postulat SDP-a” kazao je Bačevac. (rtv)

Komentari  
+2 # mikla 2020-02-12 17:17
[censored]e,znaš li ti šta je uopšte pravo-sudje a kako ti fukaro funkcioniše e to nejma nigde .[censored]e pokvareni.ČAST POJEDINCIMA KOJI ZNAJU ZA ZAKON I OBRAZ!
Prijavi moderatru
+11 # Dijaspora 2020-02-12 19:12
Enee sad se javio nesto da kaze, dje bi ove 4godine, izgleda da se blizu izbori
Prijavi moderatru
+2 # banda 2020-02-12 19:53
Aferim
Prijavi moderatru
-2 # Kuronja 2020-02-12 19:44
Da da bravo zaposlite Oliveru prdusku
Prijavi moderatru
+2 # mehmed 2020-02-12 19:50
Zasto je tako katastrofalno stanje kad su Bosnjaci u pitanju ..? Odgovor je jasan : SDP, Ljajic , Bacevac i njima slicni su radil i rade u korist Srbije i vlastitu korist...
Sandzak ih interesuje kao babu internet.
Prijavi moderatru
+2 # Muamer 2020-02-12 20:31
PASCEvac
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari