Enis Imamović pozvao komesara Varhelja da institucijama EU prenese potrebu za uspostavljanjem komiteta EU za Sandžak

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović sastao se danas sa komesarom Evropske unije za susjedstvo i pregovore o proširenju Oliverom Varheljom u okviru posjete visoke delegacije EU Parlamentu R. Srbije.

2020 

Pored komesara Varhelja u delegaciji EU bili su i izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i Šefica delegacije EP za odnose sa Srbijom Tanja Fajon.

Narodni poslanik Imamović je na sastanku istakao da je SDA Sandžaka parlamentarna stranka koja 29 godina zastupa interese Bošnjaka i svih gradjana Sandžaka i jedan od vodećih boraca za evropske i NATO integracije ove zemlje.

Imamović je u svom obraćanju na sastanku naglasio da je SDA Sandžaka dala značajan doprinos približavanju Srbije EU, ali da je okviru izrade akcionih planova Vlada izbacila sve prijedloge i zahtjeve legitimnih predstavnika Bošnjaka.

“Zato Bošnjaci ne priznaju ovaj akcioni plan i smatraju ga nelegalnim i nelegitimnim” zaključio je narodni poslanik SDA Sandžaka.

SDA Sandžaka traži da se u okviru integracijskih reformi uspostave stabilni mehanizmi za biološki opstanak i političku egzistenciju Bošnjaka, a kao jedan od najvažnijih mehanizama predstavio Platformu o specijalnom statusu Sandžaka i rješavanje statusa Bošnjaka.

On je dodao da sve dok se ne prihvati Platforma od specijalnom statusu Sandžaka ne postoji ni minimum uslova da Bošnjaci i drugi gradjani Sandžaka učestvuju na predstojećim izborima.

Enis Imamović je pozvao komesara Varhelja da institucijama EU prenese potrebu za uspostavljanjem komiteta EU za Sandžak, po modelu koji je postojao u okviru mirovnih konferencija u Hagu i Londonu. 

Komentari  
+13 # TT 2020-02-07 10:41
Bravo! Bez medjunarodne zajednice nema nista,jer srpske vlasti ne cuju dobro kada su u pitanju prava drugih.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Pazar 2020-02-07 11:00
:lol: medjunarodna zajednica :lol: oni su napravili u BIH Republik srpska, sve su napravili da nas teroriziraju sledecih 100 godina mi mozemo samo da gledamo i da bezimo za ovih prostora
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # miki 2020-02-07 15:51
Enis Imamovic je koliko znam posten i pametan ali ga na zalost sefovi zloupotrebljavaju za svoje mahinacije i kradje opstinske i drustvene imovine izabrao je pogresnu partiju na njegovu zalost.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Olivera 2020-02-07 16:26
Moj imenjak vas je saslušao, nešto i pribeležio u tefter i to je to. I zabole ga što Suljko ucenjuje neizlaženjem na izbore. Zna Oliver da Suljku kad daš ministarsku fotelju sve je i krasno i bajno u Srbiji. A kako stvari stoje, i kada bi izašao na izbore, imao bi dva - tri poslanika u skupštini, daleko i od nekog poslaničkog kluba, a ne od fotelje ministarske.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # zz 2020-02-07 17:19
Oljivera: I Hajdemi Popusi voli na fotelju. A tek Hajdenam Popusi zudi na fotelju. Hajsvima Popusi skromno.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Samir 2020-02-07 11:17
Odlican potez, i ova inicijativa treba da bude pocetak za ofanzivna diplomatska i politicka dejstva za realizaciju Kantonalnih rijesenja koja jedino mogu da stabilizuju prilike na zapadnom Balkanu. Traziti i od BiH, Kosova i Turske da Pitanje Sandzaka bude na dnevnom redu i njihove diplomatije. Takodje zahtevati i zakone u Prishtini, Sarajevu i Ankari koji ce ih obavezivati da podrzavaju Sandzak kao Kanton po reciprocitetu za RS u BiH.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # miki 2020-02-07 15:37
A zast0 sad pozivaju kad su na vlasti 30 godina i kad je suljko bio ministar i koi je potpisao raspad sandzaka i ljubio se sa patrijarhom zbog toga i ljude otjerao u kazamate i smrt zbog pusaka koje je on prodavao narodu pobjegao u Tursku u pratnji Srpske policije i docekan kasnije na aedromu kad se vratio on je Sandzak rasturio proklet bioi on i svi koi ga slijde najveci lazov i licemjer kojeg je Sandzak imao.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Samir 2020-02-07 17:10
O kakvoj vlasti ti pricas ti si okupiran od 1912 i te vlasti sprovode sto zele...Ti si tu statista za njihove potrebe bez ikakvog integriteta. Lokalna samouprava vam je fikcija za par stotina poltrona koji sprovode tudje politike. Ti kao da si s marsa pao?
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # TT 2020-02-07 17:26
Nemoj se cuditi Samire. Taj je isao u Munafik i Iftira skole,gde se otprilike samo uce predmeti: suljo smutnjo,pobegulja,a sta su uradilu za 30 godina,pokrali itd. Sta oni znaju o ingerencijama vlasti u srbiji i o mogucnostima lokalne vlasti u takvim uslovima?
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # DP 2020-02-07 17:32
Ove Zlukomanove baljovcice,ovu Oliveru i ovog Krmadina po svoj prilici Suljko jhebe u zdrav mozak pa im je pamet istetio. Rastura ih Suljko kao srpsku vlast sto godinama trti i kao sto intenzivno rastura hodzu Zlukomana.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Enes 2020-02-07 18:43
Izgleda da tebe to radi 29 godina i jos ti nije dosadilo,nego ti se usladilo,jer mozga i nemas,da ga imas malo bi drugacije razmislio
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Sadik 2020-02-07 13:32
E vala čudo što se nije sastao sa Muftijom.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Olivera 2020-02-07 16:23
Sitna je on riba za Muamera. Nivo Suljkovog terijera Enisa.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # DP 2020-02-07 17:41
U pravu si ! Bas cudo sto se niko ne sastaje sa Zlukomanom?
Da nije mozda negde u karantin zbig ovija virusa. On se druzi sa kobilama na hipodromu a virusi dolaze sa zivotinja?
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Sulejman Veličanstve 2020-02-07 21:46
DP-Zašto bi se neko sastajao sa Zukorlićem, kad se sastaju sa Vučićem, misliš da bi nešto drugo čuli od Zukorlića? Ma daj........pa Zukica bi samo morao da nauči napamet ono što mu napišu,a zašto to da rade kad će suština priče biti ista.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Jasko 2020-02-07 13:34
Briga ovog Madjara za nas.Pa oni nece da prihvate ni jednog migranta a bas ce da se zalazu za Bosnjake.
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # Krmadin 2020-02-07 14:38
Madjari su pametni ljudi.Njih apsolutno nije briga sta kazu Brisel i Berlin vec prate svoje interese.Nece migrante i to posteno kazu.U Nemackoj, Francuskoj, Belgiji i Britaniji je bilo teroristickih napada.Koliko je takvih napada bilo u Madjarskoj?
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # Olivera 2020-02-07 16:29
Neće migrante i to pošteno i kažu, a Bogami i preduzeli su sve da ih ne dobiju. Zato ne čitamo ni o terorističim napadima po mađarskim gradovima, niti po napadima na mađarske građane.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # zz 2020-02-07 17:36
Oljivera: Hajdemi Pousi ce ti doneti stampu za citanje,a Hajdenam Popusi naocari.
Hajnama Popusi ce nabaviti kurir. A ako zelis madjarsku stampu onda je tu Hajsvima Popusi.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # NP 2020-02-07 17:26
Ne znam da li ste pratili vesti od juče?
Oval g-n je došao na sastanak sa Dačićem. Mali Sloba počeo da palamudi nešto i ovaj lepo, na sred sastanka ustane i ode.
To je skandal srpske diplomatije - ali koga je briga iz vlasti za to.
Došli im iz EU da objasne nova pravila za prijem, da im učine neke ustupke a hajvan Dačić misli da razgovara sa nekim iz provincije i natera čoveka da ustane i ode.
E sad...
Pored ovakvog dramatičnog odnosa Srbija-EU nikom ne pada na pamet da sluša Imamovića koji traži nemoguću misiju.
A traži je samo kad je opozicija.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Dijaspora 2 2020-02-07 17:57
Upravo suprotno.Evropu i te kako interesuju sitnice da ih uklopi u ukupan mozaik. Ne sekiraju se oni sto mali Sloba histericno skace,jer oni dobro znaju da malog slobu mogu da okrecu kako hoce. Stalozeni su,strpljivi a na kraju kada mu ga odrezu,e tek ce i mali sloba i ostali da histerisu.
Ovaj potez Imamovica je dobar samo treba da bude intenzivan i bez odustajanja,a da ima podrsku i Zlukorlovu. No Zlukorlu treba privatni biznis i raskos a za sandzak ga boli KU.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # NP 2020-02-07 18:29
Dobro de.
Da ne polemišemo oko toga.
Seti se šta je sve Suljo tražio.
Od NATO-a do proterivanja srpskih snaga preko raznih kancelarija?
Da li je ikad nešto dobio?
Nikad ništa!
Misliš li da u EU sede glupaci koji nisu pročitali Sulja?
Kad je na vlasti jedna priča, hvaljenje iste, čak i glasanje po dva dana. Tad glasaš dva dana za Ustav da postaneš i zvanično manjina a sad tražiš prava za tu istu manjinu?
PS
Pre nego prospeš psovke po Zukorliću potraži po drugih portala i videćeš šta traži Zukorlić kod ovog istog komesara iz EU. Traži veću zastupljenost nacionalnih manjina u parlamentu.
E sad..
Probaj da budeš nepristrastan i razmisli koje je "traženje" pametnije i realnije?
Veći broj poslanika ili NATO trupe, komitet za Sandzak i sl?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # TT 2020-02-07 18:54
Znamo mi svi sta trazi tvoj Zlukorle i ne treba nista da nam pojssnjavs.
Znaci,da je njegov interes samo da uhlebi jos par svojih poltroncica,da se sepuri da pratnjom kobri i da sa te pozivije nekakvog poslanika razvsljuje Bosnjake. To sto ce imati neka stranka par posl. vise na broju u srpskoj skupdtini ne znaci nista.Jer ima stranaka sa vise poslanika pa koji je efekat.?
Ova gore neko ti je dobro rekao da Zlukorla interesuje samo privatno bogatdtvo. A posto pitas sta je sve Suljo trazio, trebao bi prvo da se prisetis koje sve forme autonomije ti je trazio Zlukan dok nije dosao do vlasti. Ima li sta od toga? Secas li se kada je pretio da ce goreti kuca od krova. Dok je Zlukorla Sandzak i Bisnjaci ne mogu napred.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # NP 2020-02-07 19:08
Znači za 30 godina vlasti Kurte i Murte (bez Zukorlića) nam je bilo dobro i on se nekako uglavio za nepun mandat i sad nam je zbog njega loše?
Tako ispada.
Da te podsetim samo na dve stvari:
- imamo li za 30 godina f od fabrike u Sandzaku?
- Ima li TT pijaću vodu za 30 godina ove vlasti ?
...
Ali ako je tebi dobro - onda ništa.
Glasaj za Kurtu ili Murtu a nemoj za Zukorlića i rešen problem
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Brada 2020-02-07 20:22
NP: Sta su te ovo spodbili ovi i tvog svetog Zukimija pa nedaju oci otvoriti. Ja danas bio na Jarutu kod Nuradina,a posle otisli malo do Gradca.Snega ima,ali nema smetova. Hladno je.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Brada 2020-02-07 20:23
Nema cele ekipe
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sulejman Veličanstve 2020-02-07 21:51
NP- Suljo je bar nešto tražio, a ovaj tvoj samo prodaje Bošnjake za šaku dinara.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sulejman Veličanstve 2020-02-07 21:48
NP- Baš zbog toga je moguće da će saslušati Imamovića.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # DP 2020-02-07 19:24
Ada vidis da ti covek sve lepo ibjasnjava a ti ne razmisljas glavom. Seljace iz orlja je najvece zlo pohlepno za pare i vlast,jet ako toga nema odose djipovi,kobilice,hanumice i sve ode. E zato on koristi Allaha dz.s. da odrzi privatnu imperju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # banda 2020-02-07 21:49
Ne zaletavaj se Enise sa tako "velikim" zahtevima, izdaće te Suljo i sa mnogo "manjim" zahtevima. Dobra je ta priča za kampanju pred izbore, tj za bojkot , ali Suljko je stari račundžija. Naći će izgovora da izađe na izbore. Slatke su pare iz budžeta. Nego vidi ti Enise ako SDA dobije poslanička mesta da ne izvisiš. Kod Suljkana se ništa ne zna. Mnogi su "prvoborci" njegovi izvisili kada su se najviše nadali
Takvi su ti naši ljideri. Ipak je najpreća familjija
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2020-02-07 23:10
Zar ga nije već ponizio?
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari