Komšić - Oni su spremni da kanton Sarajevo predaju Zukorliću na upravljanje

Nakon što su lideri SBB-a, SDA i DF-a jučer dogovorili formira je vlasti od državnog, preko federalnog nivo do promjene Vlade KS, uslijedile su reakcije

komsic zukorlic 696x469 

Najavu nove Vlade KS žestoko kritikuju iz SDP-a i Naše stranke.

Sve je u kratkoj izjavi za Vijesti.ba prokomentarisao i predsjednik DF-a Željko Komšić.

- Interesantno je da imaju istu retoriku kao HDZ. Dok se mi na dnevnoj osnovi borimo za ovu zemlju i jednakost svih u njoj oni su spremni da kanton Sarajevo predaju Zukorliću na upravljanje. Dok mi tražimo multietničko Sarajevo i to ne samo na nivou izjava nego i na praktičnom nivou (imenovanje Nenadića na poziciji premijera) i dok SDA pristaje na to, oni nas optužuju za navodnu izdaju, kaže Komšić i zaključuje:

- Ako je to izdaja, ja sam ponosan “izdajnik”! 

Komentari  
+2 # Olivera 2019-12-14 18:02
Kamo lepe sreće da imate jednog Zukorlića u tom svom kantonu, a ne da plašite njime javnost, kao da je on babaroga. Komšić se previše kočoperi i u predsedništvu i na kantonalnom nivou. Ipak, moramo priznati da su za to građani BiH iz reda hrvatskog naroda , najmanje krivi. Oni ga nisu birali za svog predstavnika, a on im je nametnut. Kao takav, neželjen a nametnut, on itekako nanosi štetu Hrvatima koje navodno predstavlja, a sada vidimo da voli da proziva i neke Bošnjake. Ovaj Zukorlić zaista vredi kad i politička vrhuška BiH o njemu raspravlja. Ali to ne raspravlja u ime Hrvata, već upravo onih koji su namestili da Komšić bude izglasan i to bošnjačkim glasovima. Sad Komšić samo odrađuje za njih, napadajući jednog od najpametnijih Bošnjaka regiona.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Ferid 2019-12-14 18:11
Kad si promijenila misljenje o Zukorlicu?
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-14 18:14
Ferid- Kad se uvuko Vučiću u bulju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Samir_sandzaklija 2019-12-15 14:35
- Nije Olivera nikad mijenjala mišljenje o Zukorlicu...ona vrlo dobro zna da on radi za srpske službe i da je njihov pijun...jer ko bi normalan,koja bi Drzava kojem covjeku dozvolila onoliki lopovluk u centru Pazara,onoliku zgradu bez ijednog papira,da nije u pitanju nagrada za špijunčića.... Zna to Olja vrlo dobro,samo malo ponekad tjera sprdnju sa ovima što im je šarlatan Zukorlić pomutio rszim,pa misle da je on naki borac za narod,i ko zna sta. To je bio i ostao nsjobičniji srpski pijun.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-14 18:23
Oliva- O tvojoj i Zukicinoj pameti ne treba ni polemisati, veće i bolje pameti nit je bilo, nit će biti (naravno ironija), a što se Komšića tiče, on je prevashodno Bosanac, pa zatim Hrvat, a to što se njegov rad i delovanje poklapa sa bošnjačkim, to nebi trebalo da bude nikome problem jer je izabran demokratski, i čovek se bori za BIH , a ne kao Dodik i Čović protiv nje, a to naravno smeta velikosrpskim i velikohrvatskim planovima i interesima, i ko kaže da je Komšić nametnut, da je nametnut on je morao biti postavljen nečijim dekretom, a to nije slučaj, Bosna je celovita država, tako da svi njeni narodi i građani mogu birati koga hoće.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Olivera 2019-12-14 18:32
U svako doba bih sa g-dinom Zukorlićem stala na crtu tebi i tvome ljideru Suljkanu. Razbucali bi vas u svakom pogledu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-14 19:45
Oliva- Glupostima i lavežom bi ste, u to sam siguran, ali u nečemu pametnom nikad.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera 2019-12-14 19:57
Svojom svestranošću, poznavanjem prilika, inteligencijom, elokventnošću bismo vas razbucali ko bugarsku skupštinu. Tresao bi se Sandžak, ali od smeha kako bi ljider bio praktično poslat u istoriju i zaborav, gde i zaslužuje da bude. I ti sa njime.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-14 20:50
Oliva- Nisam političar pa ne mogu doći u situaciju da budem njegov sagovornik, a da je moguće sutra bih mu izašao na "mejdan", a kad si ti u pitanju, ti si za mene prosta i neuka, ali ovde nije mjesto na kome bih te "potopio".
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # TITO 2019-12-14 21:30
Ti danvno zelis da imaju nekoga ko ce rasparcat Bosnu, jer je to vaš plan al nedaju se Bošnjaci dzaba regrutujeze Zukorlica, osetiše to Bošnjaci i Kavazovic mu pokazao gde mu je mesto. Sad kao i knjige zabranjuje Bosnakih autora.. Jos malo i odvoojce se Zuki od Bosne. Ako tako AV naredi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-15 16:19
TITO- Ma kakav Zukorlić, on je u Bosni kao babaroga, jedino u Srbiji on može nešto da palamudi po raznim pinkovima, hepijima, i sličnim kvazismećarskim televizijama.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Nur-Bec 2019-12-14 18:49
upravo tako Komsicu!Htio bi Dinokio Konakovic da preda vlast Zukiju,tj Vucicu.Ali dok je patriota BiH kao sto je Komsic nece moci.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # banda 2019-12-14 20:05
Aferim
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # banda 2019-12-14 20:12
Komšiću, ti si i kao vojnik se borio za BiH protiv onih koji su tu BiH hteli da podele, a da BiH više nema. Izgleda da i u miru danas to činiti moraš.
ps; Koga je zmija pečila i guštera se mora plašiti.
I oni koji ne vole Komšića i njemu slične Bosance su protiv celovite i međunarodno priznate BiH
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Nur-Bec 2019-12-14 20:45
Aferim banda
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Mirso 2019-12-14 21:07
Ovaj Komšić je takva prevara da me duša boli što sam ga zaokružio.
Odgovori | Prijavi moderatru
-12 # Olivera 2019-12-14 21:16
Hvala na iskrenosti Mirso. Ti si tipičan dokaz kako su Bošnjaci ustvari izglasali Hrvatima njihovog predstavnika u tročlanom Predsedništvu. Da su hrvati glasali, ovaj Komšić ne bi bio ni predsednik neke mesne zajednice sa hrvatskom većinom, a kamoli njihov predstavnik u BiH.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # BiH 2019-12-14 21:39
Da je na tvojuvsrecu dobojo čović on bi sa Dudukom podelijo Bosnu a to Viclonhive da nadomesti nedostatak teritorije koju su izgubili 99 zeleci aveliku Srbiju. Dosuse sve je manja i manja i praznija i praznija..
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-15 16:53
Olivu samo zanima kako će se načiniti šteta Bošnjacima u BIH i u Sandžaku, jer za nju je Čović prava ličnost za to, uz Duduka, koji pokušavaju da po svaku cenu pokažu da je Bosna neodrživa, a time pokušavaju da je sruše, u Sandžaku je to Zukorlić i Ljajić, koji umrtvljuju ideju o autonomiji, to su Olivine želje, a i želje Srbije i Hrvatske, a najtužnije je od svego što im i neki Bošnjaci idu na ruku, kao npr. Konaković, Forto, Nikšić, a i Radončić nije daleko od njih, ali videćemo, pokazaće vreme, Bakir ga je uzeo pod svoje skute, bez obzira nato što je doživio debakl na izborima. Videćemo šta će biti, dali se opametio, ili je onaj isti srpski i hrvatski "ljubimac".
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-15 16:42
Oliva- Izvini, dali je u Srbiji zabranjeno da Mađari, Bošnjaci, Albanci, itd glasaju za srpskog predstavnika na izborima za pretsednika? Da li je zabranjeno Srbima u Hrvatskoj da glasaju za Hrvata? Da li je zabranjeno Hrvatima u BIH da glasaju Bošnjaka? Naravno da nije, zašto bi to bilo zabranjeno Bošnjacima da biraju koga hoće? Zar demokratija nije baš to, da imaš pravo da biraš, i da budeš biran? Čuli ste od propalog Čovića gluparije jer nije izabran u pretsedništvo BIH, i ponavljate k'o papagaj. Željko Komšić je veći Bosanac od mnogih u Bosni, čovek se borio za BIH i u ratu, a bori se i danas u miru, i kamo sreće da su svi u Bosni kao on, i Bošnjaci, i Srbi, i Hrvati, a ne da gledaju kako da pomognu susednim zemljama, a da oštete sopstvenu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # homar 2019-12-15 08:43
Da razjasnimo malo, ne navijački, nego racionalno. Za Komšića sam glasao na prošlim izborima i ne kajem se samo iz jednog razloga, osujetio je osovinu Dodik-Čović da razvlače pamet građanima BiH. Ali Komšić, normalno je živ čovjek, pa pada na pare i vlast. Realno jedina svijetla vlast u BiH je ona u Kantonu Sarajevo, transparentna, posmjenjivala je uhljebe koji su nanijeli štetu građđanima kantona oko 1 milijardu KM duga, pozapošljavali rodbinu sve do 10 koljena... SDA je doživjela šok, ali imaju i dalje moć da kupe pojedine stranke i političare za pljačku koju sprovode evo 30 godina. Željko komšić se može vaditi na šta god hoće, ali on je izgorio kod građana i politički je rahmetlija. Njegov argumen i pokušaj da zavadi sandžaklije i bosance, donekle pali, ali to je krajnje primitivno i primamljivo za primitivce. BANU je institucija Bošnjaka i zašto ne finansirati istu, ako je i od Željka, previše je.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-15 16:31
homar- Ne mogu da verujem da postoji takav Bošnjak u Bosni, ako si uopšte Bosanac, "jedina svijetla vlast" je ona u kantonu Sarajevo, pa dal si ti normalan, Konjaković finansira tzv. BANU tj. Zukorlićevu privatnu organizaciju kaja mu služi samo za bogaćenje, kao u ostalom i sve ostale organizacije, IZu Srbiji, narodne kuhinje, Inter.nac. univerzitet, fakultet za islamske studije, itd, a kako kažeš SDA je doživela šok, ne znam zbog čega, jer je SDA osvojila 2 000 glasova više nego na prethodnim izborima, ta ista SDA je iznela celu borbu za BIH na svojim plećima, i sad ćeš ti pametovati kako je Konaković "jedina svijetla vlast u BIH", a oni za godinu dana vladavine imaju više afera i lopovluka nego SDA od 90-e do danas.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Pešter 2019-12-15 12:36
Bosna Bosancima imaju oni političara pa neka preberu a Zukorlić neka prosipa njegovu pamet po Beogradu njima takav treba dobro se snalazi sa lažnim doktorima ,dobro zna da zavadi pa onda pravda i pomirenje.Predsednik odbora za obrazovanje brani lažni doktorat vi ili oni nedostojan funkcije. Političar ulizica.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # semir 2019-12-15 16:43
ne treba njima vucicev kadirov koji bi da upravlja vodom,vazduhom,reis,mufty,akademik,poslanik...koji nazva bosnjaka iz logora spijunom dok je ovaj bio u logor ova sa slobom pravio dilove po sandzaku.I SVE IM TO RECE PISMAN HODZA I POVEO KOBRE U RIJASETU U SARAJEVU
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # turkiye 500 tdi 2019-12-15 16:54
za Komsica mogu reci samo rijeci HVALE,pravi bosanac patriota za svoju zemlju,ne prezajuci sta ce na tome reci njegova maticna drzava Hrvatska,kada srbi nekog mrze znajte da taj vrijedi mnogo ,eto recimo sad srbi hvale Zukorlica,znaci tu nesto zaudara..Zeljko Komsic jedini i pravi lider BIH !
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Rijec 2019-12-15 17:11
Jok bolje im je Nenadica da postave za premijera :lol:.
Muftija jedina svijetla tacka u Bosnjaka
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Haber 2019-12-15 18:46
Taj Nenadic se zajedno sa Komsicem kao vojnik borio u redovima Armije BiH. Takvih Bosanaca katolika i pravoslavaca je itekako imalo u redovima Armije BiH, ali nazalost mnogo mnigo manje od onih koji su se borili protiv postojanja BiH
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click