SDA Sandžaka pozvala međunarodnu zajednicu da zakaže konferenciju o Sandžaku

Pozivam međunarodnu zajednicu da zakažemo međunarodnu konferenciju o Sandžaku. Sandžak se mora riješit, rekao je večeras u Novom Pazaru lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin

thumbs b c 6842204261af47f1b70b98be67083c10 

Na skupu Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, večeras u Novom Pazaru, upućen je poziv međunarodnoj zajednici da zakaže konferenciju o Sandžaku. Ponovljen je i zahtjev za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak, javlja Anadolu Agency (AA).

78611954 2723276937731596 2401499352599101440 n

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je u obraćanju na skupu "Sandžak -naša kuća", pred nekoliko hiljada aktivista i pristalica stranke u hali Pendik, rekao da državni organi Srbije negiraju genocid i zločine nad Bošnjacima, kao i da je "specijalni status za Sandžak odgovor na sve probleme građana Sandžaka".

"Pozivam međunarodnu zajednicu da zakažemo međunarodnu konferenciju o Sandžaku. Sandžak se mora riješiti. Pozivamo EU, Savjet Evrope, UN, OSCE, da u skladu sa istorijskim činjenicama, pozovu sve zainteresovane strane, da zakažemo i održimo međunarodnu konferenciju", rekao je Ugljanin.

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je poručio zvaničnicima EU i Srbije da ne priznaju Akcioni plan za manjine (Poglavlje 23) ali da će stranka na čijem je čelu nastaviti borbu kroz državne institucije, Skupštinu Srbije i opštine da se zalaže za svoje programske ciljeve za status Sandžaka, kao i da će od danas uključiti i Bošnjake koji žive u zapadnim zemljama da, kako je naglasio, traže pravdu za Sandžak.

77058388 2723256384400318 4914232547073851392 o

"Da oni tamo, kod tih zemalja koje se pitaju za našu budućnost, i u Americi i Evropi, traže to pravo. Mi ćemo se izboriti da Sandžak dobije svoj status jer samo tako možemo da obezbijedimo sigurnu budućnost", poručio je Ugljanin obraćajući se u svojstvu osnivača Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i aktuelnog vijećnika.

Prema njegovim riječima, SDA Sandžaka nije konkurent nijednoj političkoj opciji ni stranci jer je to, kako ju podvukao, ideja slobode i slobodnog Sandžaka.

Na skupu je upućena i čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovini, kao i 20. novembra Dana Sandžaka, a zvaničnici SDA Sandžaka su svojim govorima podsjetili da je SDA Sandžaka već 29 godina parlamentarna "stranka koja je učinila sve što je moglo da se učini mirnim putem kroz institucije sistema". 

- Imamović: Pretenzije na BiH nikad otvorenije -

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Enis Imamović je rekao da jugoslovenska kriza još nije riješena i da je Srbija u sukobu sa svim komšijama.

76793193 2361874097475872 8397409178263486464 o

"Pretenzije na teritoriju Bosne i Hercegovine nikad nisu bile otvorenije. Danas, kada Vučić kaže Kosovo misli Republika Srpska, takozvana Republika Srpska. Zna i on da je pitanje Kosova odavno završeno, međutim to ga ne sprječava da, zajedno s Dodikom, sanja neke snove o Republici Srpskoj i prisajedinjenju tog manjeg bh. entiteta Srbiji. Zbog toga se SDA Sandžaka zalaže da čitav ovaj prostor približi NATO-u, za nas jedinom garantu mira i stalnog povjerenja i saradnje između država i naroda u ovom regionu", poručio je Imamović.

SDA Sandžaka, kao dio Stranke demokratske akcije u bivšoj Jugoslaviji djeluje od uvođenja višestranačja 1990. godine. Danas je registrovana kao stranka bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji i participira u vlasti u sandžačkim opštinama. SDA Sandžaka u parlamentu Srbije ima dva narodna poslanika i dio je opozicije.

Predstavnici SDA Sandžaka su u prethodnom periodu obišli skoro stotinu mjesta i gradova u Sandžaku i građanima predstavili Program o uspostavljanju specijalnog statusa za Sandžak i status Bošnjaka.

Komentari  
+2 # Samir 2019-11-25 22:57
Zasto se Erdogen ne pojavi na ovakvom skupu Ugljaninu? Postavi ovo konkretno pitanje diplomatskoj misiji Republike Turske u Srbiji!!!
Ako zaista zele dobro boshnjacima onda Turska treba da bude i jedan od glavnih lobista u diplomatskom koru Evrope da se status Sandzaka rijesi i da zvanicno pozove predstavnike vlasti u BG da pregovaraju sa BNV o modelu Kantonalne Autonomije i statusnim pitanjima!
Odgovori | Prijavi moderatru
+24 # NP1 2019-11-25 23:16
Zasto se Erdogan nije pojavio?
Polako Samire.
Mozda su mu nestala bicikla?
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Samir 2019-11-26 22:39
Bicikla su i doprinjela da se Ugljanin ne pojavi u BG prilikom njegovog poslijednjeg dolaska u Srbiju gde glumi neku velicinu. Sve dok se diplomatska misije Republike Turske i zvanicno izjasni za podrsku Kantonalnoj Autonomiji Sandzaka Tursku treba smatrati laznim prijateljem boshnjaka... Moga je ambasador Turske svojim prisustvom da podrzi sve Legitimne zahtjeve SDA. A i taj Konzulat koji namijerava da otvori u Pazaru nesto sporo ide kao da nema lokacija koje mogu da iznajme za par kancelarija i praznih kuca za njihovo osoblje? Turcima traziti konkretnu finansijsku podrsku za ovaj projekat i Zakon u samoj Republici Turskoj koji ce ih obavezivati na to. Ukoliko to ne ucine onda nam i ne trebaju jer boshnjaci su preskupo platili za Turske interese na Balkanu. Sakupiti listu svih poginulih Sandzaklija i Albanaca na Qankalama i sasuti u lice Turskom ambasadoru i proslijediti novinarima u Ankari i platiti da pise o tome.
Odgovori | Prijavi moderatru
+21 # Ljuljo govnanin 2019-11-25 23:24
Pa svima je jasno da ovaj sarlatan samo protestvuje na ovaj nacin zbog fotelje. Dje je bio zadnjih 20 godina da trazi ovo? Bio zadovoljan foteljom i cutao kao pacov. A u medju vremenu dijelio srpskim politicarima ordenje i ubedjivao ih d aje njemu cveti sava najpreci i najblizi.Obicna gnjida
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Muamer 2019-11-26 04:51
Ne radi se ovde o sulju.radi se o nama.napiso si govnanin.vi ne svatate srbi se prema nama nisu promenili isto nam misle mozda cak i gore.negoraju zlocine koje su pocinili nama, negiraju nas kao narod uopste.a sta mi radimo RAZJEDINJUJEMO SE vredjamo jedan drugoga pravimo cetnicima volju.pravo da vam kazem ne slazem se ni sa jednom politikom nasa tri lidera al hi ne vredjam.dace Allah nekoga koji ce nas predstavit i vodit kako treba.al mi ko narod moramo ostati zajedno i ne vredjati se ma koliko se ne slagali.oni svoje zlocince zovu GOVNANIN ko sto ti zoves ako nista srugo svoga sugradjanina.zalosno sta sve postoji u ovom narodu
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Dijaspora 2019-11-26 07:50
Shvatamo mi to muamere sve
Ali ne shvatamo sulja do juce je govorio da imamo sva prava sanadzak podelijo na raški i užički okrug velica svetog savu napravio him srpsku islamsku zajednicu i sad se naso da nesto prica, pa brate ko ce da veruje vise Lažovu
Odgovori | Prijavi moderatru
+21 # Sandzaklija do Koske 2019-11-25 22:58
Vas samo treba kazniti olovkom na izborima za ovoliko [censored]isanje i šegačenje sa narodom
Odgovori | Prijavi moderatru
+25 # Sandzaklija do Koske 2019-11-25 23:12
Samire, pa ti nisi normalan. Ti ocekujes da jedan od najvecih drzavnika svijeta danasnjice dodje na Cirkus-Party jednog klowna? Pa tog samo teska buudala moze da se seti.

Imao je ugljanin priliku da vidi Erdogana u Beogradu ali je pesterska ekselencija umislila da njemu Erdo treba da dodje na Noge.
Dosapnula je Ugljaninu Albanska struja da su mu oni dovoljni jarani.
Odgovori | Prijavi moderatru
+19 # NP 2019-11-25 23:18
Samir je prolupao.
Umislio je da su zubar i Erdo ista kategorija.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Zile 2019-11-25 23:28
Ovako je Zukorle pravio skupove lupetao koješta pa danas svi vidimo gde sedi i šta priča.Danas u skupštini u BG brani lažnu diplomu ministra i još preti , sedi sa četničkim zločincem,rijaliti emisije itd.godinama je varao narod da bi se dočepao BG.Suljo nema politički ticaj pa skuplja narod da bi ga uzeli u BG.Bošnjaci ama baš ništa ne dobiju od političara koji su prevaziđeni.Bogati političari stop.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Rijec 2019-11-26 09:19
Muftija i dalje priča o Sandzaku ali na TV i realno brani činjenicama a ovaj vas ŠARLATAN samo na posed ima kada je bio kod nekog ambasadora, u Brisel, New york priča na posedcima kao i ovaj glumac Imamovic a Tadiću ste davali ordenje kada vam je loše šta ćete u svim Sandzackim opštinama u vlasti sa Vucicem i Ljajicem .
KOGA VIŠE LAŽETE STOKE PRODANE
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Vozac Autobusa 2019-11-26 04:14
On vece poceo pred izbornu kanpanju i vucko mu da fotelju i imamo sva prava u drzavi i sve tako
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # Nur-Bec 2019-11-26 07:07
Autonomija je jedino rjesenje za Sandzak I njegov prosperitet.Ovakvo vazno pitanje zahtijeva jedinstvo svih partija,ali obzirom na to koliko su se okomili na Ugljanina i koliko ga vrijedjaju nista mi necemo dobiti :sad:
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Rijec 2019-11-26 10:25
Ugljanin je pseto prodano:
-Razbijao Islamski zajednicu
-kada je bio minist hvalio cetnike ( kostunicu i Ilića) dao orden BNV Tadiću
- Prodao naše Pester e i poštene gradjanski za rad sa oružjem i prebijeni ljudi u MUP
- Od TT I SJ napravio najsiromašnije opstine u Srbiji i pokrao šta se pokrasti može ( sve dokazano)
- u NP 14 miliona ukrao (Rasim dokazao)
- kuću pravio barakom od para namenjenih za halu Pendik a sad tu neke skupove pravi.
Jednom rečju najveće zlo za Bosnjake u zadnjih 100god jeste Sulejman Dr Ugljanin
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # ESO 2019-11-26 07:39
Ovim Zuko-Kačavendinim puna usta Sandžaka . Zaista ovo je očigledno prqavo merilo svijesti Bošnjačkog naroda. Nije sigurno u drugom nego kad se Episkop Orljanski proda za šaku spica samo da bi došo u Beoograd i naredi svojim ovcama da bleje. Seljačka posla.
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # Samir_sandzaklija 2019-11-26 08:07
- Mašala...lijepoga li skupa,ovoliko Bošnjaka na jednom mjestu,bori se za sve Bošnjake,za jednu plemenitu,najplemenitiju ideju SLOBODE....vekičanstveno. Ipak je SDA bila i ostala jedina bošnjačka politička partija sa idejom za svoj narod,za svoj Sandzak. Neka vas Allah dz.š. nagradi za sve što radite...sve vas koji podržavate ovu prelijepu stranku,i ovu prelijepu ideju za SLOBODU SVOG SANDZAKA.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # anti seljak 2019-11-26 10:30
Vas problem su pljacka mito i korupcija koju politicari sve tri stranke i njihovi vazali sprovode zarad licnih interesa.Pogledajte se u ogledalo i pljunite sami sebe sta ste dozvolili. Stoka bili stoka i ostali. Ostajte tamo daleko
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Amer 2019-11-26 11:23
Mutave fekalije pokusavaju isplivati na povrsinu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Ik bin ein Berlina 2019-11-26 14:10
Tuljana mozes li nam reci ko je
-izjednacio Cetnike i Partizane
-nastelio Kostunici Ustav u kojem postadosmo preko noci Manjina-Bezkucnici-Ciganija-Nomadi
- podelio Sandzak
- pokusao da otme IZ.i preda je onim RASPOPOVIMA JUSUFSPAHICIMA, BIA,DB, SPC i kriminalcima na milost i nemilost
-dok si bio ministar delio Cetnicima ordenje
-negirao Sandzacku autonomiju
-zavadio si brata sa bratom
-degradiro Bosanski jezik i BNV
-ukidao Mesihat
-zadnjih 25 godina si na vlast u Sandzackim opstinama koje si doveo na nivou NEANDERTALACA, trwba ce nam 50godina da se oporoavima
-zasta god si se uhvatio to si upropastio.
Izgleda TULJKANE kad god AV zagusti u Srbiji ti isplivas kao govno iz zapusene kanalizacije.
I na kraju sta ti imas sa Bosnjacima, ti trvdis da si Shiptar ili si pak MOSNJAK.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Nalet ih Bilo 2019-11-26 17:18
Alal ti vera brate. Svaka cast za tvoj komentar i detaljan opis Suljka
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari