SPP podnio krivične prijave protiv učesnika i organizatora četničkog sabora u Riljcu

Stranka pravde i pomirenja uputila je danas krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu protiv više lica učesnika i organizatora Četničkog sabora u selu Riljac, u Trsteniku, zbog djela povreda ugleda zbog rasne, vjerske, nacionalne ili druge pripadnosti iz člana 174 Krivičnog zakonika Republike Srbije (ko javno izloži poruzi lice ili grupu zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, vjeri, nacionalnosti, etničkog porijekla ili nekog drugog ličnog svojstva), kaznit će se novčanom kaznom ili zatvorom do godinu dana.

sppdfgt5634 


Stranka pravde i pomirenja smatra da nadležni sudski organi moraju hitno reagirati, identificirati i procesuirati sve učesnike ovog događaja koji su svojim djelovanjem uznemirili javnost i nanijeli duševnu bol pripadnicima islama, bošnjačkoga naroda i građanima Novog Pazara, pokušavajući da naruše međunacionalne odnose i izazovu međuvjersku mržnju i netrpeljivost među narodima Republike Srbije, ali i cijeloga regiona.

Želimo da vjerujemo da su ovo istupi pojedinaca koji su zloupotrijebili institucije sistema a nikako zvanični narativ i politika zvaničnih državnih organa i Srpske pravoslavne crkve.

Zato zahtjevamo od državnih organa da zabrane rad udruženja „Kraljevina Srbija“ jer svojim djelovanjem krši prava i slobode građana, posebno pripadnika manjinskih naroda, kao i vjerska prava i slobode zagarantirane Ustavom i zakonima Republike Srbije.

Od Srpske pravoslavne crkve tražimo da se jasno izjasne o ovom događaju i javno ograde od postupka sveštenika koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije mržnje i fašizma. 

Komentari  
+10 # NP 2019-11-07 16:55
Bravo!
PS
Molio bih komentatore da se uzdrze vredjanja jer bi bilo dobro da se naučimo pohvaliti ono što je dobro i u interesu svih nas.
Prijavi moderatru
-6 # Saša 2019-11-07 18:14
NP -Za šta bravo, podneli prijave a u jednu prde sa Šešeljem.
Prijavi moderatru
-3 # Brada 2019-11-07 20:20
NP; A sta ti vidis da je ovdje dobro osim manipulacije i M-A-J-MU-NLUKA tvojeg idola zvanog sveti ZUKIMIJE GUBITAS?

Ove se pjesme pjevaju jos od dolaska S.Milosevica na vlast i bile su uvijek provokativne.No zahvaljujuci tadasnjem potpunom jedinstvu Bosnjaka u Sandzaku i zahvaljujuci stranci koja je imala snage i hrabrosti da im se suprotstavi i u najcrnja vremena,to je ostalo samo na nivou magaraca koji njacu.
Ovaj tvoj idol zvani Sveti Zukimije GUBITAS sa svojim M-A-j-M-unlucima,pokusava da nesto usicari od cetnika,jer odavno vec i ima sicar samo od njih.
Nikada niko nece podrzati njegove farse koje zloupotrbljava za svoju korist.
A sto se tice tih cetnika,oni to mogu samo i pjevati tako daleko od N.Pzara i Sandzaka,jer dobro znaju da blizu ne smeju ni da zucnu.Isti ti cetnici,da su negde blizu Sandzaka.pjevali bi Mujo kuje konja po mjesecu.Oni su pjevali i o Drazi,pa su posle izuzetno dobro,muzicki potkovani pjevali druze Tito mi ti se kunemo".
Prijavi moderatru
-2 # Brada 2019-11-07 20:25
NP: Mnogo je opasniji TVOJ IDOL SVETI ZUKIMIJE GUBITAS od svih ovih usmrdelih cetnika i od celokupnog njihovog muzickog repertoara.Vise je on naneo stete nama Bosnjacima nego sto su oni nanijeli,jer oni nisu ni smjeli da nesto pokusaju.
Tvom idolu svetom ZUKIMIJU GUBITASU je potrbno nekih sitnih poena da se na neki nacin iscupa ispod dna ,jer je totalno propao i prolupao i da na taj nacin,ne nudeci nista dobro Bosnjacima i Sandzaku,zapocne predizbornu kampanju.Odavno je vecina spoznala njegove M-A-J-MUNLUKE.
Prijavi moderatru
+5 # NP 2019-11-07 21:16
Gosin brado, mislim da je tužba podneta za one druge brade i kokarde a ne za tvoju bez kokarde.
Elem... očekivao sam da ti ne odobravaš taj muzički žanr tipa ,,žica Srebrenica" ... ali vidim da je i to po tebi Ok samo nek šteti Zukorliću.
Prijavi moderatru
+6 # Saša 2019-11-07 18:11
Auuu, velike su to kazne bato moj, novčane ili do godinu dana, 100% uslovne, e tako se ne gradi "međunacionalno piverenje i stabilnost", riječi koje su hiljade puta izašle iz Vučićevih usta, a koje kad ih on izgovori, nemaju ama baš nikakvo značenje, al' u stvari imaju sasvim suprotno značenje.
Prijavi moderatru
0 # Aki 2019-11-07 18:44
SPP je nešto najcrnje što se moglo desiti u Sandzaku.Niti se zna dal *su hodze,dal su političari šta ste 'Ništa.U politici podržavate ONOG za jednog srbina sto Muslimana.Mrš bre.Kroz istoriju smo naučeni da su najgori svoji,koji udaraju s leđa.To ste SPP. Ova vaša rečenica želimo da verujemo da ovo nije narativ vlasti....SRAMOTE JEDNE POLTRONSKE ,SVI ZNAMO DA POCRKASTE DA SE UVUČETE U Du..-Četničke pesme su se čuju na svakom koraku.veselju slavama,,,-Pred izbore mašete repom.Mrš SPP .Mrš ulizice .Za muslimane ste vi najgora pojava,.
Prijavi moderatru
-4 # NP 2019-11-07 21:00
Mislio sam da apelujem na vašu savest da prihvatite nešto što je dobro i od drugih a ne da pljujete po navici.

Šta su drugi (tvoji) napravili a šta oni?
Vlast je dobra ali opozicija ne valja, jel?

- "muftini" nisu imali vlast, nisu mogli da se pokažu i dokažu, ni da li valjaju ni da li ne valjaju..
- tamo gde su imali vlast (IZ) su pokazali šta mogu:
- ot trošne IZ napravili su velelepnu zgradu.
- renovirali, pravili i otvarali dzamije, mektebe, medrese, škole Kur'ana...
- sačuvali jedinstvenu IZ
- vratili i vraćaju Vakufe
Itd.itd...
Oko Vakufa:
-
Prijavi moderatru
-1 # NP 2019-11-07 21:10
Oko Vakufa:
- ako vam padne na pamet da mi odgovorite Kasimovim rečnikom, kao, on je Vakufe prepisao na sebe, ženu, brata... bla bla - odmah da vam odgovorim:
- Jel' izvod iz Katastra dokaz o vlasništvu?
- Jeste!
- Otidite lepo u Katastar, tražite izvode o tim nepokretnostima za koje svi znamo da su Vakuf i uzmite MAKAR JEDAN izvod gde se vidi da je Zukorlic otudjio Vakuf i preveo na bilo koga - onda to lepo objavite na nekom sajtu i ..zavrsili ste priču sa njim !!!
Hiljade pristalica istog momenta bi ga napustilo.

A pošto toga nema i ne može biti - onda neka vam je jasno zašto je on sve popularniji i jači jer takve podlosti i podmetačine narod ne prašta.
Prijavi moderatru
+3 # Sandzacki Srbin 2019-11-07 19:31
Generalno podrzavam. Samo mislim da smo jako "tanki" pravno po tom pitanju, jer cetnicki pokret nije zabranjen kao takav. Prvo treba zabraniti cetnicki pokret i jos poneke pokrete i simbole, pa onda pravno sankcionisati.
Prijavi moderatru
+6 # Razum 2019-11-07 20:14
Nešto što nije zabranjeno ne znači da je dobro!! -Naprotiv, svjedoci smo da je Četnički sabor ispred Crkve glorificirao osudjenog genocidaša Karadziča i divljački prijetio novim genocidom Bošnjacima.
To je nedopustivo i to je vrlo rigorozno zakonski zabranjeno i kaznjivo.
Nadam se da budu adekvatno osudjeni, bar po 10godina tamnice.
Prijavi moderatru
+4 # zz 2019-11-07 20:03
Znaci da je pocela PREDIZBORNA KAMPANJA. Seljace orljansko pocelo vec sa M.A.j.m.unlucima.
Prijavi moderatru
-8 # Semko 2019-11-07 20:25
SDA [censored]i
Prijavi moderatru
+8 # TUTINAC 2019-11-07 23:43
Ko god da si da te je sram. Da se odmah ogradim ne pripadam niti jednoj politickoj stranci niti cu ikad. Ali nick u sprezi sa tvojim komentarom treba da te je sram, jer si seljačina.
Prijavi moderatru
+5 # Prva Istiba 2019-11-07 20:30
Nas naivni NP de opet javio dat komentarom a gde li nam je mudra Oljivjera da koju prozbori.Zukica sa Cetnikom sedi a Cetnika tuzi.Kako providno i tuzno.
Prijavi moderatru
0 # Nur-Bec 2019-11-07 20:58
Evo opet zukijeve ujdurme i manipulacije.To moze da prodaje samo muftofilima.Ovo je njegova predizborna kampanja i ne bih se iznenadila da ga sami vrh drzave podrzava u tome.Ko mu vjeruje sam je kriv.
Prijavi moderatru
-1 # Hodzica 2019-11-07 21:17
Ama pustite sada cetnike,nego kada ce nas veliki HODZKO da otvori taj hipodrom?
Eno onaj moj skolski drug iz medrese sto se podpisuje sa "Jhebac nurke iz beca" vec mnogo zagoreo.
On bi nesto jadjo da jhebe i da izgubi nevinost,a ovaj hodzko opleo po cetnicima.
Cim se otvori hipodrom,odmah ovom mom skolskom drugaru iz medrese da se obezbede odmah cetiri rasne kobile,ono po serijatski,da se covek malo omrsi.Red bi bio da nesto opichi jer ovako siluje tastaturu.Samo,ja sam mu rekao da ne udara na grla od naseg velikog hodze.
Prijavi moderatru
0 # Gile 2019-11-08 18:11
Rekao je moj i vas Gospodar"Zar ne vidis one koji tvrde da veruju u Allaha i Njegova poslanika a ipak zele da se pred tagutom sude"Pa im je ponistio njihovu tvdnju verovanja u njega samo zbog zelje.
A kakva li ih kazna ceka kad to i urade
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click