Poslanici traže od nadležnih da reaguju na Ugljaninove izjave o Sandžaku

Poslanici Skupštine Srbije na početku sednice iskoristili su svoje pravo da postave pitanja nadležnim organima, a najviše reči bilo je o Sandžaku i o Kosovu.

35238271 10156406003303194 4450820797199548416 n

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pitao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zašto niko ne reaguje na, kako je rekao, separatizam lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina koji je nedavno ponovo pokrenuo pitanje uspostavljanja specijalnog statusa za Sandžak.

Prema Šešeljevim rečima, Ugljanin svojim izjavama o Sandžaku kao republici i okupiranoj teritoriji gde je izvršen genocid nad Bošnjacima pre 100 godina, čini delo veleizdaje, pa je pitao vladajuću stranku da li podržava Ugljanina, s obzirom na to da je u nekim gradovima sa njim u koaliciji.

 


 

Poslanik Socijalisitčke partije Srbije (SPS) Djordje Milićević rekao je da Ugljanin nema podršku vladajuće koalicije i pridružio se Šešeljevim zahtevima.

On je istakao da Ugljanin sada od medjunarodne zajednice traži rešenje statusa Sandžaka, a dok je od 2008. do 2014. godine bio ministar za regionalni razvoj, govorio je da je Srbija naša zemlja i nije pokretao nikakva pitanja.

I Djordje Vukadinović iz grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije zatražio je da se nadležni izjasne povodom izjava pojedinaca koje zadiru u ustavni poredak države.

Za njega je, dodao je, veća nevolja što neodgovorne izjave poput Ugljanina daje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i to pred američkim senatorima.

Vukadinović je pitao da li Vučićeva izjava da Srbija ne može prihvatiti nezavisnost Kosova ako ne dodje do kompromisnog rešenja, znači da postoji mogućnost da se nazavisnost prizna. “To je neprihvatljivo i zadire u ustavni poredak”, rekao je Vukadinović.

Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije (SMS) pitala je ministra za rad Zorana Djordjevića i finansija Sinišu Malog, kada će odgovoriti na zahteve majki da se usvoje izmene Zakona o finansijskoj pomoći porodicama s decom, jer su izmene prvi put najavljene još u septembru prošle godine.

Marjan Rističević iz Narodne seljačke stranke pozvao je Ministarstvo kulture i Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da ispitaju rad televizija N1 i Nova S, koje, kako je rekao, lažno tvrde da se emituju iz Luksmeburga i Slovenije.

Rističević je ponovio da je zakon prekršen time što je Nova S prenosila fudbalske utakmice.

Boban Birmančević iz Srpske napredne stranke pitao je pravosudje i MUP kako je moguće da je uhapšen direktor Dajrekt medije i radnici RTS-a, a nije uhapšen onaj ko je sve organizovao.

Birmančević je pozvao nadležne da pred lice pravde izvedu nekadašnjeg gradonačelnika i vlasnika Dajrekt medije Dragana Djilasa, jer je, kako je istakao, uveren da će država utvrditi stepen njegove krivice za malverzacije sa prodajom reklamnih sekundi.

Beta

 

Komentari  
+5 # Samir 2019-09-12 14:40
Ta Kretenska skupstina Srbije pre svega treba da napravi politicku analizu i retroperspektivu o tome zasto je Bobmbardovana 1999god i da udje u proces politicke i demokratske emancipacije. A Hrvatska, BiH i Kosovo treba da izvrse medjunarodni udruzeni pritisak za ogromnu ratnu stetu i zlocine pocinjene u 90 im i da ih onda medjunarodna zajednica dobro odvali po dzepu da bi se urazumili!!! Samo udruzenim snagama treba Srbiju pritiskati na sve moguce nacine dok se ne probude iz Sovinistickog ludila koje je i unistilo SFRJ. A Televizije ovih zemalja da redovno emituju i repriziraju njihova dnevnike i vijesti iz 90ih, sve dok ne ukapiraju dje su pogresili. Ali kako se meni cini oni su neizlecivi pa bi Nato morao da im prekroji jugozapadnu granicu na liniji Nis- Uzice i izoluje ih sve dok se dobro sami ne proberu. Njihova nacionalna sizofrenija i alavost za tudjim teritorijama im je stara boljka, a ni ovo sto imaju ne mogu da popune ljudstvom
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Ja mislim tako 2019-09-12 16:07
Za raspad SFRJ krivi Srbi? Oni su je jedini branili zato što su Srbi Jugoslaviju i stvorili i potpisali sebi smrtnu kaznu. A da Izetbegović nije bio za rasturanje SFRJ ona bi opstala pa makar i u nekom drugom obliku. Pripisuješ Srbima želju za tuđim teritorijama a Jedino se od Srba i Srbije otima.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Saša 2019-09-12 19:37
Ja mislim tako- Tačna je konstatacija da su "Srbi krivi za krvavi raspad SFRJ", a da su je branili je največa glupost koju sam čuo, Srbi su napadali Jugoslaviju od Slovenije preko Hrvatske, BIH, do Kosova, pokušavajući da etnički očiste sve te prostore da bi stvorili "veliku Srbiju" taj nedosanjani srpski san, a što se tiče Alije, on je naivno tvrdio da u BIH neće biti rata, dok su srpska JNA i bosanski Srbi zauzimali sve važne strateške tačke i položaje, da bi Bosnu pokorili "za 15 dana" kako su u Beogradu govorili, a Bošnjacima na kraju nije drugo ništa preostalo već da goloruki pokušaju da odbrane narod i državu, što na kraju i uspevaju, naravno uz velike žrtve.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Aha 2019-09-12 20:36
Zabole nas sta vi mislite.Vi ste sline,bez jaja :lol:
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-09-12 21:02
Aha- Ujedi i mene da zajedno idemo kod doktora.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Turkiye 500 tdi 2019-09-12 21:34
ako krenes od ministra policije ''Nese zvanog sline'' onda je jasno sta ste vi,doduse i bez njega ste sline
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Aha 2019-09-14 12:24
Tisina robovi,da ne bude 12:0
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Samir 2019-09-12 22:20
Vi zivite u nekoj iluziji kao da ste vi sami stvorili Yugoslaviju, nevidjeni kretenizam na sceni? A mi ostali narodi smo bili samo statisti u tim procesima? Djubre jedno neotesano, pa samo u BG je poginulo na hiljade boshnjaka braneci ga od Austrougarske u WW1 a nijedan spomenik nemaju tamo? Vas treba dobro prekrojiti i oduzeti vam sve dok se ne dovedete u red! Sa takvom percepcijom ste i stigli gde jeste na dnu i talogu Evrope u svakom smislu. Steta samo sto uz suho Gori i sirovo.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-09-12 18:23
Samir- Svaka ti čast, još bih dodao, zašto nadležni organi nisu i ne reaguju na izjave kao npr. "100 za jednog", ili "kome se ne sviđa nek ide put Anadolije", ili "da će se tzv. rs otcepiti i pripojiti Srbiji", a nema nikakvo istorijsko uporište ni u ovakvom obliku, dok Sandžak sve to ima, i bio je autonomija blizu 800 godina, i da ne nabrajam.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Aha 2019-09-14 12:27
Bili ste Srbi I Hrvati muslimani a sada ste novoformirani seoski narod bez proslosti,istorije i znacajnih licnosti
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Amir 2019-09-12 16:27
Nema većeg prostakluka ,primitivizma ,izmišljotina.uvreda ,agresije kao i republičkoj skupštini.Sulejmann priča politički ,kritikuje vlast i to vrlo pristojno nikad nije za nekog rekao ružnu reč a ovi prostaci u skupštini nisu mu ni do kolena.Nikad nisam glasao za Sulja a jadni Rističevići samo što ne riču po skupštini i još ih mi plaćamo.Republička skupština je zastiđe treba da piše zabranjeno gledanje ispod 25god.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-09-12 19:12
Amir- Sve si u pravu samo nisi u delu gde kažeš "nikad nisam Sulja glasao", a treba, jer jedino on traži nešto za Bošnjake, i nije se obogatio, osim kuće i vere u allaha džš. nema više ništa a ostali samo traže za sebe i imaju enormno bogatstvo koje ide i preko milion eura (Zukorlić), gde li ih je zaradio da mi je znati, od muftijske plate nije ma kolika da mu je bila.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Tan drčak 2019-09-12 16:49
Ti koji ga krikuju u skupstinu mogu da mu popuse zajedno sa oljiverkom. Do juce ga je oljiverka hvalila kako joj je mnogo dobar, pa eto joj ga sad
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Olivera 2019-09-12 17:53
Nadležni ne reaguju jer smatraju da je Suljko duhovit, a smeh je zdrav za ljudski organizam. Pa verovatno razmišljaju da terapijski deluje na javnost u Srbiji.
Ili Suljko radi za državu, a njegove konferencije za štampu su probni baloni za Sandžaklije. Međutim, više sam razmišljanja da nadležni ne diraju Suljka, jer odkada se on slizao sa nekim šćiptarima, počele države koje su priznale tzv. Kosovo da masovno povlače priznanja i preispituju svoja priznanja. Tako da pustimo mi ipak Suljašina nek još trabunja i sastaje se sa Kurtijem i murtama šćiptarskim. Ipak on radi za Srbiju, kako god okreneš.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Saša 2019-09-12 19:22
Olivera- Pa sad, da vam je smiješno, i nije vam baš, izuva vas Suljko iz čizama al' mu ne smijete ništa, a što se tiče povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, nebi ste trebali mnogo da se radujete što su priznanje povukle neke minorne državice kojih ni na karti nema, niti je iko za njih čuo dok nisu povukle to famozno priznanje, i to nema nikakvog značaja u međunarodnim odnosima, Ameri kapu kroje u svijetu svima, a ako oni hoće da neka teritorija bude nezavisna, to se i desi i ostane večno, zar mislite da je važnije šta odluči jedna Surinam, ili SAD? Mnogo se vi Srbi zanosite, smanjite malo doživljaj.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2019-09-12 19:54
Vi Sandžaklije još više. Pogotovo Suljkovi sledbenici, kao da su na nivou dece predškolskog uzrasta, pa veruju u bajke i šarene laže koje im ljider redovno pripoveda na svojim skeč konferencijama za štampu.
Što se tiče kosovskih priznanja kao neovisne države, mogu samo da kažem da su za tu kvazinezavisnost glasale mnoge minorne državice, koje ću i navesti ovde. Esvatini, Maršalska ostrva, Burkina Faso, Nauru, Samoa, Mikronezija, Vanuatu, Kiribati, Tuvalu, Sveta Lucija, Antigva i Barbuda, Sent Kits i Nevis.... A većina zemalja koja je priznala tzv Kosovo je to i učinila uz mentorstvo i pritisak Amera koji su tada krojili kape u svetu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Olivera 2019-09-12 19:54
Međutim, vremena su se promenila, pa Ameri više nisu jedini krojači. I njihove kreacije ipak ne traju večno, pa tako neće ni kosovska nazovi nezavisnost. Mnogo bre mrzite Srbe, da se ponekad zanesete i van granica zdravog razuma. Razumela bih da je ta zanesenost usmerena ka Bošnjacima, ali ona je usmerena više ka šćiptarima, što je malo čudno. Ili nije, jer ste vi ustvari više šćiptari nego Bošnjaci.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # zz 2019-09-12 20:40
OLJIVERA: Samo ti povuci jer i Hajdemi Popusi a i Hajdenam Popusi vole kada se povuce.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Saša 2019-09-12 20:55
Olivera- I ljubav i mržnja se zaslužuju- zadobijaju, nisi toliko glupa da ne znaš zašto ceo Balkan mrzi Srbe, tj. srpske režime od 90-te?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Turkiye 500 tdi 2019-09-12 21:40
oliva,srbi su evulirali 90-tih ,do tad za vas niko ni cuo nije osim za SFRJ ,vas je proslavila Srebrenica,otad ste redovni negativci u svijetu ,ponekad mi zao koliko vas pljuju,jer nisu bas svi srbi poput tebe i onih kaljavugi...cak vas koriste kao negativce u americkim trilerima..nosit ce te taj zig vjecno...na vasu zalost
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-09-12 21:52
Olivera- Vremena se nisu ni malo promenila, osim u vašim glavama, SAD su na vašu žalost, jedina vele sila koja može sve što hoće, tako je bilo i 90-ih kad su zaustavili "balkanskog kasapina" a tako će biti i sad, bez njih rešenja nema.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Kosovac 2019-09-12 19:50
Ove su zemlje povukle priznavanje Kosova...nisam ni znao da postoje...Republika Palau, Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Granada, Unija Komora, Burundi, Komonvelt Dominika, Sao Tome i Principe, Liberija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Aha 2019-09-12 20:39
Zato ste clanica UN,Unesca,Interpola,kme,kme...
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Saša 2019-09-12 20:59
Aha- Ali biće.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Aha 2019-09-14 12:29
Kao I autonomija "sandzaka" hahaha.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Saša 2019-09-12 20:58
Kosovac- Sve same vele-sile, kao i Srbija, a njihova reč je "vrlo važna" na međunarodnoj sceni, kolio i srbijanska.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2019-09-13 18:36
Bogami naša je važna, u nekim slučajevima najvažnija. Džaba vas priznaje Amerika i ostali sa zapada, kad vas Srbija ne priznaje. Nit priznaje, niti hoće, moji mali glumpavi šćiptarčići, kako vi što se ne krijete, tako i oni koji se kriju iza bošnjaštva.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Samir 2019-09-12 22:26
Znas Li kako, sa Dacicevim kurvicama i starletama koje su im nedeljama pusile po ambasadama i prodajom nekih zaostalih magacina oruzija iz Kragujevca. Eto samo tako mogu te Beogradske kurve i muske i zenske da vode politiku i diplomatiju.
Do kraja ovog veka tesko da ce i da postoje kao nacija sa takvim karakterom. Samo Zuki Sarlatan moze da ih spasi...hahaha
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2019-09-13 18:32
Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Tako i ti. Nisi znao da postoje madagaskar, Liberija, Gvineje.... To su sile naspram nekih ostrvaca u Tihom okeanu koje su priznale Kosovo pod pritiskom naravno ili primajući mito. Kad ti jedinicu iz geografije treba da imaš, kako li tek pojmiš matematiku, fiziku, hemiju ili neke druge ozbiljnije nauke? Glup si bio, glup i ostao.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # zz 2019-09-12 20:44
A ovi sto su laprdali u skupstini su Zlukorlovo drustvo,pa pomogli Zlukorla jer Kvisko nije umeo da procita ono sto je on trebao da promunafici.Seseljev sin,sin od najboljeg ahbaba neseg Zlukorla da kritikuje Sulja?
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Brada 2019-09-12 20:57
Iako ove izjave skupstinskih poslanika poticu od minornih i stranaka i pojedinaca, ipak se moze zakljuciti da je Suljo ovim inicijativama o Autonomiji Sandzaka poceo polako da postize pravi pogodak,jer i sama prica koja je do sada bila ignorisana od strane srpskih vlasti pocinje polako da odzvanja i u N.Skupstini Srbije. A posto se pitanja poslanika upucuju vladi Srbije-resornom ministru, znak je da ce drzavne i politicke strukture ipak biti opterecenje ovim pitanjem i da ce poceti polako da se naviknjavaju na takav sadrzaj,a ujedno i da pocnu razmisljati o nacinu resavanja tog problema.
Jedino sta treba ovde uzeti sa rezervom to je doslednost inicijatora Sulja da sada ostane cvrsto na tom kursu i da ga sve intenzivnije protezira i to vec sada prema medjunarodnoj zajednici.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Saša 2019-09-12 21:56
Brada- Tako je.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Omer 2019-09-12 21:19
Bori se on za sandzak al ima neprijatelja i to vrlo jakog koji mu to nedaju. Nisu to srbi i srpska vlads. To su nasa izdajnicka govna Rasim i Muamer Zukorlic koji planira da ako ne bude izabran za rejsa u bosni ,da ce da se kandiduje za rabina u Izraelu posto nemoze da ceka da patrijarh umre pa da se kandiduje za patrijarha
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-09-12 21:54
Omer- Nažalost Bošnjaci u svojim redovima imaju mnogo izdajnika, cinkaroša, itd, zato teško dolaze do cilja, tj. autonomije.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Brada 2019-09-12 22:05
Sveti Zukimije cetirputavencani je je veci karcinom u telu Bosnjackog nacionalnog korpusa koji je i postavljen od strane srpske vlasti bas upravo radi toga da bi stvaranjem nejedinstva sabotirao i sprecavao svaku inicijativu koja se tice boljitka za Bosnjake. Ali,ako bude ova inicijativa od strane SDA i Sulja pocela da zazivljava,a ponovicu gornu tezu,da je ipak pocela da se etablira u usima srpske vlasti,onda bi takva ideja dobila i masovu podrsku Bosnjaka cime bi Sveti Zukimije bio bacen na smetliste.Najbitnija je sada doslednost i ustrajnost u realizaciji ove ideje od strane predlagaca.

A sveti Zukimije se cak i pred njegovim nalogodavcima u BGD nije pokazao kao neki faktor koji ima kapacitet da neke bitne stvari potpuno poremeti izuzev njegove demagoske retorike u koju mu cak vise ni Seselj ne veruje.Njegov uspon je prosao i sada je poceo da se strmoglavljuje.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Smajo 2019-09-13 11:20
Zuki je za BG interesantan dok ima love.Za Sandzak je najbitnije da se priča o ekonomiji i ulaganjima u razvoj od čega se živi.Pošto bošnjački lideri rade samo za sebe i grupicu oko sebe,nema fabrika, nema zapošljavanja,onda praznom pričom lahko je zavesti siromašni narod pa raspale o autonomiji,o diskriminaciji.o reisima o partijam osvemu i svašta a o ekonomskom razvoju ništa..Ekonomski smo ugroženi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-09-13 16:35
Smajo- Misliš li ti allaha ti da su naši lideri krivi za ekonomsko zaostajanje, neotvaranje fabrika, neizgradnju infrastrukture, nezapošljavanje, itd? Ne mogu da verujem da ne vidiš u kakvom okruženju i državi živimo, gde se srpski režimi svi redom bore za iseljavanje Bošnjaka od 90-e do dan danas, nekada ratom, danas ekonomskom zaostalošću teraju ljude da traže koru hleba van Sandžaka, i tako u Sandžaku peomene nacionalnu strukturu kao u Vojvodini. Da li znaš kada je Vojvodina ustupljena Jugoslaviji (ne Srbiji), Srbi su bili manjina, a danas?
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari