Ugljanin podržao zahtjev Bošnjačkog nacionalnog vijeća za specijalni status Sandzaka

Koristim ovu priliku da se obratim građanima Sandžaka, posebno Bošnjacima.

swdefrgthgrfedfrgthgfedgfevfgrgfrcdevggrfgvfr


SDA Sandžaka kao stranka bošnjačkog naroda podržava zahtjev Bošnjačkog nacionalnog vijeća koji je upućen republičkim organima Srbije i Crne Gore za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak.
Specijalni status Sandžaka u kojem su konstitutivni narodi Albanci, Bošnjaci, Crnogorci i Srbi, postaje nukleus regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu. Srbi i Crnogorci ne gube ništa, naprotiv, dobijaju i očekujemo njihovu punu podršku.
Kao najbolji model za trajno rješenje jugoslovenske krize, ponovo se nameće koncept Badenterove komisije iz novembra 1991. godine, kao rješenje koje garantuje stabilan i trajan mir, sigurnost i saradnju na Balkanu.
Bošnjačko nacionalno vijeće je utvrdilo specijalni status kao legitiman cilj koji može da obezbjedi političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku i jasne stavove koji mogu okupiti sve bošnjačke političke faktore ka postizanju tog cilja.
Od danas više niko nikada ne može reći da Bošnjaci Sandžaka ne traže ništa ili da ne znaju šta hoće. Ponavljam SDA Sandžaka podržava zahtjev Bošnjačkog nacionalnog vijeća i prihvata kao platformu za rješavanje statusa Bošnjaka i statusa Sandžaka.
Oćekujemo da se i ostale bošnjačke političke stranke, institucije i organizacije sa bošnjačkim i sandžačkim predznakom pridruže ovom zahtjevu i time opravdaju povjerenje koje dobijaju od bošnjačkog naroda.


Napominjem, postojanje više bošnjačkih stranaka u Sandžaku koje međusobno ne sarađaju predstavljaju glavnu smetnju u rješavanju statusa bošnjačkog naroda, po diktatu iz Beograda umanjuju zahtjeve jedna drugoj.
Bošnjački narod u Sandžaku danas treba da odluči:
Ili će podržati inicijativu za rješavanje statusa Bošnjaka i statusa Sandžaka ili će kao narod nestati sa ovih prostora

Komentari
-3 # Samir 2019-06-12 16:19
Sve sasvim legitimno i nuzno za buducnost svih Balkanskih naroda. Dobro bi bilo da BNV oformi specijalni advokatski tim koji bi mogao zahtjeve da pravno formulise i sinhronizuje sa zvanicnim stavovima Prishtine, Sarajeva, Beograda i Podgorice i naravno Ankare i EU. Sandzak ne smije da bude poligon za nove sukobe, vec glavna tacka spajanja zajednickih interesa svih razlicitosti i prosperitetne saradnje. Srbija i CG kao i Kosovo i BiH bi realizacijom ovog projekta koji garantuje mir i demilitarizaciju utvrdilo priliv kapitala koji bi omogucio novu dinamiku u razvoju.
Prijavi moderatru
+10 # Suljo udbas 2019-06-12 19:13
Ti nisi svjestan da samo jedan poziv iz vlade srbije i ponuda za foteljom sulju baca svu ovu pricu u smece. Kako vama zasalovanim mozgovima to objasniti??? Pravite se budale ili ste stvarno toliko mentalno zaostali pa ovog slrada ne kapirate???
Prijavi moderatru
-4 # Sajo 2019-06-12 19:36
Suljo udbaš- Kakav si ti smrad od čoveka, a znaš da je odbio Vučića da uđe u vladu bezuslovno, ispostavio mu je spisak zahteva, koje ovaj nije hteo da mu ispuni, a i ko bi od četnika hteo išta Bošnjacima da ispuni, samo se seti Srebrenice, Sarajeva, Prijedora, Foče, Višegrada, itd, i sve će ti biti jasno, a ti i dalje blati i ogovaraj svog brata Bošnjaka muslimana.
Prijavi moderatru
+5 # Suljo udbas 2019-06-12 23:57
Kakve uslove???? Hajde ne lazi narod kad ga niko ni pozvao nije, iako je davao signal Vucicu da je spreman na razgovore o ulasku u vladu i da ceka poziv. Pa ima snimak odmah poslije izbora dje suljo to izjavljuje. Ostavi se tih budalastinja. Zato je iz bijesa i pokrznuo ovu praznu pricu.
Prijavi moderatru
+2 # Muftin BOT 2019-06-14 10:49
NEce Suljo i da ga zovu, jer to nije bradata starleta da se uluzije Seselju ili veciti ministar da cuti i gleda svoj interes. Sad ce koalicija
SPP Muftija za koga kaze ministar djavo hodza
SDP Rasim za koga kazu spp da je narko Bos
Znaci nema vise kijamet koalocije, sad je jos crnja
Koalicoja: (Djavo-NarkoBoss) a narod sve to trpi
Prijavi moderatru
+10 # Pazarce 2019-06-12 17:42
EEEEE vidi ovoga ljipsa ljipsanog ,najveca ulizica od svih politicara,ne znas koje gori da li on ili ovi sto ga podrzavaju,kakva nepismenost od insana .
Prijavi moderatru
-7 # Juzno krilo 2019-06-12 18:13
Pricas ko neko vlahce
Prijavi moderatru
-4 # Sajo 2019-06-12 18:53
Pazarče- Ti kao da si Raščanče, ili Kraljevčanče, kakvo si mi ti Pazarče futo futni, kad si protiv svog sopstvenog naroda, a i sebe, pogledaj šta napraviše Albanci, napraviše dvije države, a mi ni tu jednu ne možemo zbog naših gluparija, a kamo li još autonomiju, znaju to Srbi, zato nam i ne daju ništa.
Prijavi moderatru
+8 # Suljo udbas 2019-06-12 19:15
Pa nikad je neces ni napraviti sa fuksama poput ugljanina. Pa sta je radio dosad 30 godina??? E maloumnici jedni vi da se bavite politikom 2+2 niste u stanju da ukapirate koliko je.
Prijavi moderatru
-3 # Juzno krilo 2019-06-12 19:53
Bravo glupane, pravi si udbasko policijski ker.
Prijavi moderatru
0 # Sajo 2019-06-12 21:58
Suljo udbas- Tebi nema pomoći, i ne bih da se spuštam na tvoj nivo, i da koristim tvoj vokabular reči, suviše si prost za politiku.
Prijavi moderatru
+12 # Sultan Sulejman 2019-06-12 18:16
Gdje god je ovaj covjek umijesao prste, tu je nastao belaj! Status Sandzaka je realnost ali nikako ne smije biti omca oko vrata napacenom bosnjackom narodu! Jedino sto je sigurno da ce doticni prvim avionom za Antaliju u koliko dodje do ne mira !
Prijavi moderatru
+1 # Sajo 2019-06-12 19:14
Sultan Sulejman- Jok nego će ostat da ga prebiju i zatvore, a njegov narod će mu se smijati i praviti ga budalom kao što su Pazarci išli na Hadžet u redovima i pljuvali streljanog Aćif- efendiju, a znamo šta je on uradio za Pazar, i Suljo je stavio "glavu u torbu" 90-ih, pa ga danas svaka šuša naziva "mutom" i ne znam još kako, a dok nam je bilo tijesno dupetu, svi smo bili za njega, danas kad je opasnost prošla, on nam je najgori.
Prijavi moderatru
+6 # Sultan Sulejman 2019-06-12 19:44
Sajo-Safete pod patriotizmom se ne podrzumijeva bezanje vec to spada u ravni kukavicluka ! Mnogi su mogli pobjeci ali su odabrali ostati i danas idu UZDIGNUTOG CELA za razliku od boksera iz Mitrovice koji pobjeze prvim busom za Istanbul! Ovo ti kazem jer sam maltretiranja osjetio na svojoj kozi a sta ti znas o tome!? Za mene je ovaj insan jedan obicni manipulator koji koristi svoj bahatluk ,primitivizam a bosnjaci placaju obijenim bubrezima ! Covjek cija je stranka podrzala REHABILITACIJU CETNICKOG RAVNOGORSKOG POKRETA zasluzuje smetliste Bosnjacke Historije a da ne spominjemo fitnu sa Islamskom zajednicom za koju je doticni direktno odgovoran!
Prijavi moderatru
-6 # Sesko Voja 2019-06-12 22:02
Tako je Sultane Sulejmane ,svi trebamo da podrzimo samo naseg Efendi-Vojvodu Zlukorla.
Mi smo njega,naseg 'ODZU Zlukorla cuvali i 90-ih i zato nas Efendi-Vojvoda Zlukorle nije morao bezati jer je uvek bio nas pouzdani dousnik.Ja moram prliznati da nas ovaj Suljo nije jebhavao ni tada a ni sada ni zasta.
Vazno je da nama nas 'ODZA nije bezao i da je ostao dosledan i püoverljim nasim Rladikalima,a bio je i sa Mirkom Marljanovicem u izuzetno dobrlim odnosima.
Sada je najbitnije da se svi udrluzimo prlotiv Sulja i da srlecimo da bilo sta ostvare ti Srlbi Mu'amedanske vere.
Vidis kako je veliki patriota nas Efendi vojvoda Zlukorle. On,Zlukorle je Veci Srbin i Vojvoda od naseg Tome.
Zato smo mi Rladikali njega i okrunili titulom Vojvode od Rlaske Oblasti.
Prijavi moderatru
-2 # Zulfikar 2019-06-13 00:43
Dezurna dzukela SASKO-LOJAVI ( baustelac) :lol::lol:
Prijavi moderatru
0 # Sajo 2019-06-12 22:13
Sultan Sulejman- Sve što si rekao slagao si, SDA nije podržala u skupštini izjednačavanje prava četnika i partizana, bili su uzdržani, a ne rehabilitaciju četnika Draže Mihajlovića, to je učinio sud ove države, drugo, što se tiče razbijanja IZ, ni tu nisi u pravu, trebao je biti smenjen Zukorlić, ali pošto je imao svoje verne pse čuvare, ostao je i dalje u jednom delu IZ, treće, ja nisam još video ni čuo nekoga koji je prebijen i maltretiran od strane srpske policije osim tebe, evo i ja sam prošao psihičku torturu tada, ni kriv ni dužan, čak nikad nisam bio član SDA, jer to nije bilo ni važno, srpskom režimu je bilo važno samo da si Bošnjak musliman, i bio si kriv, a što se tiče bežanja, pokazali smo u vreme bombardovanja, kad nikome nije falila ni dlaka sa glave, pola Sandžaka je pobeglo, tako je bilo i 90-ih, a Suljo je trebao da ostane, da se zločinci iživljavaju nad njim..
Prijavi moderatru
-1 # Sajo 2019-06-12 22:24
Sultan Sulejman- pojašnjenje-Niko od prebijenih i maltretiranih 90-ih godina nije okrivio Ugljanina, osim tebe.
Prijavi moderatru
-3 # Novi Pazar 2019-06-13 07:58
Sajo ti lazes ti nisi bio tucen sigurno, jer da jesi znao bi zbog koga ti je to bilo, ko je dao spiskove UDBI ili si se uhlebio u BNV da primas platu i pises ove komentare, ti si bolestan covek lijeci se vidis li ti da samo ti komentarises sve i kazes nisi clan SDA ti si bre rob SDA Suljo ti je idol.
Pitaj Sulja hde su pare od dijaspore 90’ god ?
gde su 14.000.000€ iz NP opstine?
Kako je napravio kucu na rekreacionom?
Gde su pare od ulica sto je uzimao za asvalt?
Koliko je puta dobiao pare za vodovod u NP? ( I pokrao sve )
Za sta je dao Tadicu plaketu? ( a deda mu cetnik)
Za sta je porucevao lijepo vrijeme za Kostunicu?
:lol:
Sajo ne budali
Prijavi moderatru
0 # Sajo 2019-06-13 16:54
Novi Pazar- Ja nikada nisam bio član SDA, pa ni danas, za razliku od takvih kao što si ti, koji su promenili bar 5-6 stranaka ne bi li se negde uhlebili, i ni od jedne partije nikada nisam imao nikakve koristi, mene zanima samo opštenarodno dobro, zato i komentarišem, jer vidim da su danas popularni samo oni političari od kojih ljudi imaju materijalnu korist, a šta će biti sutra sa njihovom decom, ne zanima ih. A sad gde su pare od dijaspore 90-ih? Te pare (jedan i po' milion maraka) je Suljo ostavio Zukorliću da kupi parcelu Bojadžića kod ukrasa da bi se gradio islamski centar, kada se vratio iz Turske niti je bilo para, ni parcele, niti islamskog centra, e od tada su odnosi između Ugljanina i Zukorlića poremećeni, a kulminirali posle 2000-te godine. Što se tiče nekih 14 000 000 miliona koje spominješ to su krediti koji su upotrebljeni za infrastrukturu, a za ostale gluposti, i rekla-kazala, ne bih da komentarišem.
Prijavi moderatru
+2 # Sajo 2019-06-12 22:19
Sultan Sulejman- Nastavak- Samo pogledaj koliko nerešenih ubistava je u Sandžaku, Mavrić naš momak leži u zatvoru za ubistvo policajca koje nije počinio, policajac koji je ubio Skarepa je na slobodi, itd itd a da ne pričam o ubistvu dvojice vlasnika menjačnica, i sl.
Prijavi moderatru
-1 # Sultan Sulejman 2019-06-13 00:53
Nema potrebe vise polemisati o covjeku kojem je licni interes prioritet nad prioritetima! Sto se mene tice daleko mu kuca bila.
Prijavi moderatru
+4 # Đemo 2019-06-12 18:49
[fv]znamo sta genocidni narod radi i druge nam nema. [/fv]
Prijavi moderatru
+6 # Sandžak je vječan 2019-06-12 20:18
Suljo za čije interese radiš,Kosovske ili Srpske ili si na platnom spisku obe strane.
Za specijalni status??Ja sam za potpuno osamostaljenje ali kako,kada,sa kime?
Ni jedan uslov ne ispunjavamo a potebno je imati brojčanost,snagu,moć,ekonomsku stabilinost,zajedništvo.Pošto ništa od toga ne ispunjavamo sedi jedan!
Prijavi moderatru
-9 # Sandzacki Srbin 2019-06-12 20:56
Tako je, reci hocu osamostaljenje. volim iskrenost. I ne ljutim se na to. A i ti se ne ljuti na to da sam ja protiv toga i boricu se ako treba protiv toga.
Prijavi moderatru
+3 # ACO srbine! 2019-06-12 23:18
Eh pa srbendo deder odma stupi pod komandu serdara vulina...


...pa da svi pocrkamo od smijeha! :lol:
Prijavi moderatru
-4 # Sandzacki Srbin 2019-06-12 20:58
Kako to da Suljo nije na proslavi u Pristini? On bi trebao biti govornik odmah posle Madlen Olbrajt
Prijavi moderatru
+7 # ACO srbine! 2019-06-12 23:21
Suljo je bez dvojbe sarmirao madlen.

Istovremeno diplomata dacic sarmira brkate turke vrcanjem guzicom i pjevusenjem na uvce o osman-agi...

:-)
Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2019-06-13 19:04
Madlenku je šarmirala trandža Čitaku. Suljko može da šarmira jedino neku senilnu babu, koja ga svakako ništa niti čuje, niti razume.
Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2019-06-13 19:07
Zna i Suljko granice, Srbine. Da je to uradio, više Sandžaka ne bi video. Mogao bi slobodno istim letom sa Debilom i Odvrajtovom za Ameriku. Ili za Albaniju, ako mu se ne prelazi Atlantik. Tu bi mu dozvolila samoopredeljenje.
Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2019-06-13 08:43
Ljider je podržao zahtev samo jedne grupe većnika u IO s liste "Samoprdenje". Niti su svi većnici te liste podržali, niti koalicioni partner Vakat je, niti opozicioni većnici iz redova SPP. Sulejmane, hajde opet blago nama pred fontanu želja, pa ovaj put potraži i malo pameti za sebe i one Samoprdeljaše koji se igraju sa BNV i zloupotrebljavajući ga i kompromitujući ga.
Prijavi moderatru
+3 # Sajo 2019-06-13 17:06
Olivera, a šta bi po tebi trebalo da radi BNV, da aplaudira Vulinu na glupiranju, ili Vučiću za svađu sa svima u okruženju i sa novinarima, Marku Đuriću za uvlačenje Vučiću u d..e. itd
Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2019-06-13 19:13
To šta bi trebalo da radi BNV je propisano zakonom. Kako BNV tako i još dvadesetak NV u Srbiji. A šta bi trebalo da ne radi, to je otprilike sve ono što tvoj ljider i njegova bulumenta čine, iritrajući kako koalicione partnere u veću, tako i većinu javnosti i Sandžaka i Srbije.
Prijavi moderatru
0 # Sajo 2019-06-14 17:24
Olivera, Prvo i poslednje, ne zove se veće, nego vijeće, a ono glavno, vijeće se bavi pravima i drugim pitanjima vezanim za Bošnjake, i ne samo ono što bi srpske vlasti htele.
Prijavi moderatru
0 # Olivera 2019-06-15 07:00
Moj izgovor je ekavski i za mene je to Veće. Ja nikada nisam nikog prozivala zbog govora i izgovora, pa molim Sajo da ni ti mene ne prozivaš. Moraš biti tolerantan, prihvatiti i neke različitosti koje postoje među nama, a ne nametati samo svoje. Tako i ovi tvoji Samoprdeljaši nameću u BNV sve i svašta iako većnici drugih lista nisu za. Uticaj ljidera na tvoj mentalni sklop je više nego evidentan. To neće biti dobro za tvoju budućnost. Suljko je odsvirao svoje, predstavlja nekog ko više nigde i ništa ozbiljno ne znači, ali za tebe bi i bilo nade kada bi učio na njegovim greškama.
Prijavi moderatru
0 # ProdajemVeruZaVeceru 2019-06-16 22:15
Juzni Sandjak nikad nece pasti pod vlast pahcadi iz severnog Sandzaka
Prijavi moderatru

Ovaj članak nije moguće komentarisati

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click