SPP - 'Erdoane i Izetbegoviću, smirite vaše pudlice iz ''Stava''

Stranka pravde i pomirenja sa gnušanjem odbacuje i najoštrije osuđuje redakcijski tekst sarajevskog časopisa „Stav“ pod naslovom „EKSKLUZIVNO: KAKO JE KONAKOVIĆ ZA 27. NOĆ POSTAO DOKTOR NAUKA“ u kome se na najprljaviji način u posljednjim danima Ramazana blati predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić, njegova porodica, njegov gost predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru te iftarske svečanosti organizirane u Beogradu i Novom Pazaru.

FTGHTZUTZU 

Znamo da je časopis „Stav“ nastao dogovorom stranaka SDA iz Bosne i Hercegovine i AKP iz Turske, te da je finansiran sredstvima sa turske strane. Nije teško zaključiti da je i odabir samog imena časopisa imao za cilj da nedvosmisleno bude shvaćen kao službeno glasilo koje odražava stavove ovih stranaka.

Od svog osnivanja, ovo glasilo Stranku pravde i pomirenja i njenog lidera označava kao otvorenog neprijatelja, uz neskrivenu namjeru blaćenja i diskreditacije, kroz periodične tekstove koje obično potpisuje urednik Filip Mursel Begović ili izvjesni Damir Hodžić (Fikret Muslimović), nerijetko i sama redakcija. Zajedničko za sve te tekstove jeste da su bazirani na otvorenim lažima i beskrupuloznim potvarama lišenim minimuma novinarske etike. Slični tekstovi se mogu naći kod određenih medija čiji osnivači ne proklamuju etičke i duhovne vrijednosti. Ali, ono što je ipak izazvalo naše iznenađenje jeste pojavljivanje ovakvih, a posebno posljednjeg teksta, u glasilu čiji osnivači gromoglasno tvrde da su njihove stranke reprezenti muslimanskih duhovnih i etičkih vrijednosti.

Finansirati glasilo u kome se na najprizemniji način udara na dostojanstvo muslimana u ramazanskim mubarek danima, gdje se nastoje izvrgnuti ruglu iftarske svečanosti, uz upotrebu takvih prostakluka koje ovom prilikom ne možemo ni citirati, predstavlja vrhunac hiperkrizije i duboku krizu morala i aktera i njihovih pozadinskih faktora. Samo iz razloga što su se i domaćin i gost odvažili politički razlikovati i te različitosti iskazati, njihovo dostojanstvo, porodica, Univerzitet i sva druga djela postaju za njihove egzekutore, koji se kriju iza redakcijskog potpisa, meta protiv koje ne postoje nikakve krupule, a s ciljem potpune duhamnizacije kako bi poziv na njihovo uništenje postao normalna stvar.

Možda ste određenim grupama među siromašnim i zgaženim balkanskim muslimanskim zajednicama uspjeli mitologizirati vaše stranke koje godinama nastojite predstaviti kao religijske zajednice i zato vam smetaju legalne i legitimne a posebno slobodne i dostojanstvene Islamske zajednice pa ste ih ili stavili pod svoju kontrolu ili (u slučaju  neuspjeha) proglasili svojim smrtnim neprijateljima. Ne znamo kako ćete proći u Bosni i Hercegovini i drugim dijelovima Balkana, ali znamo, i bratski vas upozoravamo, da Sandžak i sandžačke Bošnjake niko nikada nije niti će uspjeti pokoriti. Nama su sloboda i dostojanstvo vrijednosti iznad svega, jer ih crpimo iz iskrene vjere i povjerenja u Uzvišenog Stvoritelja jer samo Njemu sedždu činimo.

Godinama trpimo vaše egzekutore koji politički, diplomatski i medijski rovare po Sandžaku, ustežući se da vam otvoreno kažemo da jasno vidimo ono što radite, nadajući se da su u pitanju greške a ne dugogodišnji program i namjera sa predumišljajem. Zato vas posljednji put molimo da vaše pudlice poput ovih u časopisu „Stav“ smirite, kao i da vaše izaslanike koji uporno djeluju na razbijanju Islamske zajednice zadužite nekim pametnijim poslom. U protivnom, od danas ćemo javno govoriti i pisati o vašim pogreškama, a posebno tendencioznim politikama i ponašanjima. 

Bratski vam savjetujemo da novac kojim finansirate ovakva glasila opredijelite u humanitarne svrhe ili za otvaranje fabrika u Bosni i Hercegovini i Sandžaku. Svjesni smo da taj novac daju dobornamjerni darodavci iz Turske, te da se on knjiži kao pomoć BiH i Sandžaku. Kakva pomoć?!

Nipošto nemojte pokušavati da naše reagiranje na vaše pogrešno ponašanje drugima tumačite kao naš odnos prema Turskoj i turskom narodu i Bosni i bosanskom narodu. Naprotiv, ono što mi mislimo, govorimo i radimo kroz naše dosadašnje djelovanje odražava najviši stupanj poštovanja Bosne i Bosanaca, Turske i Turaka u historijskom, kulturološkom i svakom drugom smislu, dok politike koje ovako predstavlja časopis „Stav“, sugirni smo, nanose ozbiljnu štetu i BiH i Turskoj, a Sandžak će im ostati nedokučiv.

INFO SLUŽBA SPP

Komentari
+7 # Sandzaklija do Koske 2019-06-03 15:11
Bosni trebaju politicari poput Harisa Silajdzica, Sefera Halilovica i Ejupa Ganica. Otkad garnitura oko SDA je postala ona koja predstavlja Bosnjake, Bosnjaci i Bosna su nikad ponizeniji i potlaceniji u sopstvenoj drzavi. Zeljko Komsic iako Hrvat katolik je veci Bosnjak i patriota od citave SDA sa Bakirom zajedno i onog Spijuna Radoncica zvanog Šćepa
Prijavi moderatru
0 # Sajo 2019-06-03 15:52
Sandžaklija do koske- Hoćeš reći da SDA BIH i njen lider Bakir Izetbegović, te AKP stranka Redžepa Taipa Erduana, ništa ne valjaju, ali zato SPP stranka Muamera Zukorlića, je predobra i najbolja? Ja ne znam kako neko može tako nešto lupiti i ostati živ? Misliš da je Zukorlić kopetentan ocenjivati koja je ličnost ili stranka dobra, a koja nije? Za njega su dobri samo Vučić i Šešelj, jer mu dozvoljavaju da radi šta hoće, ko ga bar malo načepi zbog njegovog ponašanja, pljačkanja, lopovluka, blaćenja drugih muslimana, pa čak i Erduana i Izetbegovića, taj za njega ništa ne valja, a u stvari Zukorlić ne valja četiri ciganske pare.
Prijavi moderatru
-14 # Sandzacki Srbin 2019-06-03 15:52
Najbolji Bosnjak u BiH je Dzevad Galijasevic, Bog da mu svaku srecu posalje.
Prijavi moderatru
+5 # Sajo 2019-06-03 16:28
Sandzacki Srbin- Najbolji Srbin je Abdulah Numan, allah ga nagradio.
Prijavi moderatru
-11 # Sandzacki Srbin 2019-06-03 15:56
Predsednik Predsednistva BiH Milorad Dodik cestitao Bajram.
Uzivajte
Prijavi moderatru
-7 # Olivera 2019-06-03 16:33
Posle Dodikove čestitke, Bajram je samo dobio na svojoj veličini.
Prijavi moderatru
-5 # Sajo 2019-06-03 16:35
Čemu ovolika halabuka oko ovog Konjakovića, pa šta, čovek u Bosni ne može da doktorira, tamo nemaju visokoškolske ustanove gde se može doktorirati od ramazanskog do kurbanskog bajrama, tamo u BIH izgleda ne pomaže ni dvadest i sedma noć, kao kod našeg Zukice, on je izgleda evljijah pa može čoveku gurnuti znanje u mozak za jednu noć. Mi još ne znamo koga imamo, zato je on bacio ahmediju.
Prijavi moderatru
-2 # zz 2019-06-03 16:37
Vucko i Sesko,smirite vasu pudlicu u Sandzaku.Olinjala je se opasno i samo kefce.
Prijavi moderatru
+1 # Sajo 2019-06-03 16:37
Ova SPP je stvarno umislila da je neki faktor, za nju u BIH niko nije ni čuo, a oni dijele "bratski savet", valjda da bi ugrabili i od njih novaca.
Prijavi moderatru
-3 # Sesko Voja 2019-06-03 16:45
Posto ja,moji Rladikali i svi nasi saborci od devedesetih nismo mogli nista ovim Srlbima Mu'amedanske vere ni u Bosni ni u Sandzaku zbog te strlanke SDA,sada koristimo naseg Efendi Vojvodu Zlukorla da odrladjuje ono sto mi nismo uspeli.Njegov ZADATAK je da rastura JEDINSTVO I POLITICKU SNAGU BOSNJAKA I U BiH I U RASKOJ OBLASTI-SANDZAKU.ON NAM JE NAJBOLJI VOJVODA.
ZA BOSNU JE ORLGANIZIRAO I ONOG KONJ AKOVICA,BUDUCEG DOKTORA.
Prijavi moderatru
0 # Sajo 2019-06-03 18:23
Kako pristojan rečnik imaju naši hodže, pravi primer su vernika muslimana, pudlica, itd.
Prijavi moderatru
+3 # Haso 2019-06-03 19:15
Staje VOJVODA hteo bih da i tamo sudis,nemoze VOJVODOOOOO.Na vasoj Sandzak Presu nemoze niko da komentarise onaj VOJVODE SIN brise sve.NEDA SULTAN ERDOGAN NI KILOMETAR DO NJEGA DA PRIDJES VOJVODO IZ ORLJA
Prijavi moderatru
-1 # Novi Pazar 2019-06-03 20:18
Sta radi ova SDA toliko daleko ide u samoponizavanju da je to strasno , najvise me podseca na onu staru izreku POSLA KOLA NIZBRDO kako u Sandzaku tako i u BiH. Dozivljavaju ponizenje na svakom koraku a Turska hoce od nas da napravi Siriju tako su se mijesali u Siriji pa se izmakli. Da Allah uputi svakog muslimana i sacuva nas pohlepe i oholosti.
Prijavi moderatru
0 # Hodzica 2019-06-03 20:36
Je li to rekao nas veliki HODZA iz Orljeburga,to da su kola krenula niz brdo? Ako on to kaze i njegove sluge onda to nije istina. Koliko mi se cini,nama hodzama se polako kola tiskaju u provaliju.
Nas hodze,zajedno sa nasim velikim hodzom niko vise ne sljivi nizasta.

Nasem velikom hodzi niko vise neda prici ni kilometar blizu osim naseg MUFTIJE SESELJA.
Neka je nama ziv i zdrav Seselj pa bice nekog slikavanja makar i kod Marica.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click