Jeftino šibicarenje i besmislene optužbe, tako je Rasim Ljajić, ministar i lider SDPS-a, okarakterisao zapaljive izjave lidera SDA Sulejmana Ugljanina.

ljajic ugljanin 2

On je napao i Ljajića rekavši da je uložio velike napore da sa dnevnog reda sjednica skupština u Novom Pazaru i Sjenici skine tačke dnevnog reda koje se odnose na promjenu ulica u ovim mjestima, a optužio ga je i da je pokušao da spreči posetu Novom Pazaru Šefika Džaferovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Ljajić je za „Alo!” ocijenio da su optužbe Ugljanina na njegov račun apsurdne, a njegove izjave je okarakterisao kao jeftino šibicarenje.

– Ako su nazivi ulica glavni problem u Sandžaku, onda to znači da smo mi Kalifornija – sve smo drugo rešili, samo je ostalo da nam ulice dobiju imena i prezimena. Valjda je važnije da stanovnici tih ulica imaju vodu, kanalizaciju, asfalt, nego kako se zovu. Kao drugo, ne možemo donositi odluke mimo svih procedura i bez minimalne saglasnosti između političkih stranaka, a posebno što u Sandžaku žive i Srbi i Bošnjaci. U takvim okolnostima, ovakve odluke se ne mogu donositi preglasavanjem – kazao je on i dodao da je još apsurdnija Ugljaninova optužba za dolazak Džaferovića. 

– Pa ja sam se sreo s njim, imao vrlo dobar razgovor, što je on i spomenuo u svom saopštenju nakon posete Novom Pazaru. S obzirom na besmislenost optužbi, jedino objašnjenje za njih je u nameri Ugljanina da raskine koaliciju, a da druge okrivi da su to oni uradili. U suštini, radi se o jeftinom šibicarenju – zaključio je Ljajić.

Izvor.Alo