Muratović - 'Šefiku Džaferoviću je bilo bolje da je šutio'

Šefiku Džaferoviću je bilo bolje da je šutio, ali pošto je progovorio dužan sam da mu, u duhu  sandžačkog običaja, kulturno odgovorim kako bi ga upoznao  s nekim osnovnim pravilima kućnog reda kad se dolazi u posjetu braći ili prijateljima, posebno kad se dolazi u Sandžak-i Šerif.

tfrztrfg 

Prije svega, nama je u Sandžaku bilo drago čuti što se  Šefik Džaferović, kao član Predsjedništva bosanske države, koju mi u Sandžaku doživljavamo  svojom maticom, o čemu svjedoče, izmedju ostalog, i nišani oko Sarajeva i širom Bosne,  sjetio da posjeti Sandžak i to baš u Ramazanu.

Nije važno ko ga je pozvao, već je važno kako je posjeta protokolarno organizirana, jer pretpostavljam da bosanska država ima svoj državnički protokol kao i svaka država na svijetu te da su ti, koji prave protokol posjeta bosanskom državniku, profesionalci, koji znaju svoj posao. Tako sam mislio, ali sam se prevario, jer Džaferovićeva posjeta Sandžaku izgledala je sve osim bosansko-državnička i zato je proizvela takav ružan osjećaj u Sandžaku da se i sam Džaferović našao u čudu odakle ta negativna kritika na njegovu privatnu posjetu Sulejmanu Uglajaninu, koju je ovaj zadnje pomenuti odenuo u ruho zvanične posjete tako što je Džaferovića provodao po Novom Pazaru i po džamijama, gdje djeluju paradžemati i parahodže, mnogo opasniji od paradžemata i parahodža u Bosni.

Meni koji sam, zajedno sa svojim kolegama, vijećnicima Liste „Matica bošnjačka“, čiji je predsjednik akademik Muamer Zukorlić, koji jesmo ispoštovali protokol u dijelu u koji smo bili uključeni prisustvujući svečanoj sjednici BNV-A na kojoj se on obratio,  Džaferović je djelovao kao da ne zna tačno ni gdje je, ni kome je, ni zašto je došao u Sandžak. Jedino kada se osjetilo da „drži stvar pod kontrolom“ je vješto izbjegavanje da pomene i slovo od pojma autoput Novi Pazar-Sarajevo. Ali, je zato Ugljanin sve znao: i gdje Džaferović treba da ide, i kome treba da ide, i zašto treba da ide u paradžemate i da se grli sa ovdašnjim parahodžama. Znao je Ugljanin i gdje Džaferović ne smije da ide, i s kim ne smije da se sastane, i zašto ne smije da se s određenim osobama vidi i porazgovara. Tu i oko toga nije bilo ništa nepoznato. 

Čak su otišli do te mjere u „svom protokolu“ da jedino vjećnike naše liste nisu pozvali na „zajednički iftar“ ili smo trebali rizikovati da budemo tretirani po onoj narodnoj „nezvanom gostu se zna mjesto“.

 No, Džaferoviću i dalje nije bilo ništa jasno, jer mu oni koji su to trebali nisu objasnili “ko je ko u Islamskoj zajednici u Sandžaku“. A mogao je pitati potpredsjednika svoje stranke, Safeta Softića, inače aktualnog predsjednika Sabora IZ-e u BiH o tome koja je islamska zajednica legalna i u koje džemate može ići, jer predsjednika Sabora na to obavezuje odluka tog, najvišeg predstavničkog tijela muslimana u BiH, o statusu paravjerske tvorevine u Srbiji. Logično, za Džaferovića je bilo važno da klanja teraviju u bilo kojoj džamiji.  Pa ipak njegov privatni domaćin je znao u kojoj džamiji je najbolje da Džaferović klanja, tj.,  u onoj u koju ga Ugljanin odvede, jer partijska poslušnost je stara navika.

A što bi se Džaferović zamarao sandžačkim podjelama oko džamija kad se lakše prikloniti onoj strani, koju podržava Turska i Beograd, a protiv prethodnog muftije Zukorlića i sadašnjeg Dudića, koji su se nesebično borili i još uvjek se bore da budu neodvojivi dio Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a ne pod tutorsvom ni Ankare ni Beograda.

Ostala je još samo Islamska zajednica, koja Bošnjacima daje neki osjećaj bratstva i solidarnosti u odbrani od nacionalističkih i islamofobičnih naleta na bošnjačku dušu i pamet na Balkanu.

 A što bi Džaferović mislio o tome kad je lakše biti sluga Sulejmanu Ugljaninu, koji je opet spreman da pobjegne iz Sandžaka u Tursku ako zagusti i ostavi ljude u nemilosti, kao što je to već jednom uradio na početku devedesetih i vratio se iz Turske na krilima beogradske vlasti kao da se ništa nije dogodilo. Vratio se da bi proglasio da više ne važi zvanična Islamska zajednica – Mešihat, kao ni muftija sandžački, već važi njegova partija i on kao muftija, koji će tumačiti vjeru i izadavati fetve.

A što bi to Džaferović trebao znati kad to nije u opisu njegovog posla, nije mu rečeno da to nije ni politički ni moralno korektno, jer Džaferović radi samo ono što mu se kaže, ali ne šta mu bilo ko kaže, već se zna ko je taj koji mu može reći šta da radi. Sulejman Ugljanin je jedan od tih i zato nije Ugljanin taj koji je zloupotrijebio Džeferovićevu posjetu, već je Džaferović zloupotrijebio samoga sebe tako što je, svjesno ili nesvjesno, promovisao paradžemat i parahodže u Sandžaku. Dokaz da je to tako je činjenica da Džaferović nije svjestan šta je učinio i koliku je štetu nanio Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini i Reisu-l-ulemi Husejnu Kavazoviću.

Jer, da je Džaferović  svjestan, onda bi se lijepo izvinio muftiji dr. Dudiću tako što bi mu najavio svoju drugu posjetu, gdje bi posjetio zvaničnu Islamsku zajednicu, kao i muraselom ovlaštenog muftiju, ili bi pozvao muftiju dr. Dudića u svoj kabinet u Sarajevu da zatraži od njega halala te da dadne obećanje da se to više neće ponoviti da se politika u Bošnjaka miješa u pravila i poslove Islamske zajednica.

Da je svjestan grijeha i izdaje, koju je napravio i rane, koju je produbio na bošnjačkoj duši i tijelu, Džaferović bi pozvao Sulejmana Ugljanina na partijsku odgovornost i zaprijetio mu da se tako ne ponaša, da odustane od razbijanja  Islamske zajednice, kao jedinog obrasca za jedinstvo dina i ummeta u Bošnjaka.

Da je Džaferović odgovoran Bošnjak i musliman bilo bi ga stid saopćiti da se sastao sa nekima političkim faktorima u Sandžaku, a sa nekima nije, jer nisu izrazili želju da se s njim sastanu. Ako ne zna trebao je pitati za kućni red u Sandžaku, koji nalaže da onaj što dolazi obraća se domaćinu za viđenje, a ne domaćin da poziva onoga koji za njega nenajavljeno dolazi. Sramota je da jedan pravno obrazovan čovjek ne zna za taj kućni red, pa se još tim svojim neznanjem javno hvali i brani. 

Tužno je i ružno da dok Milorad Dodik prijeti mijenjanjem vojnih uniformi u Banjoj Luci, Bošnjaci nisu u stanju da u Sandžaku sjednu za jednu sofru, jer oni što im dolaze iz Sarajeva ne poštuju njihove zvanične duhovne institucije, već promoviraju paravjerske tvorevine, s kojima upravlja Beograd.  Žalosno je da Džaferović, koji obnaša najveću državnu funkciju u Bošnjaka na Balkanu ne može da shvati da priča o “parareisu” u Srbiji nije oko Srbije i Sandžaka, već oko Sarajeva. Beograd hoće da ima svog čovjeka u Rijasetu Islamske zajednice u Sarajevu, kako bi mogao kontrolirati duh i dušu Bosne. Ovo što je napravio Džaferović u Sandžaku svojom posjetom i promocijom paravjerskih institucija u Sandžaku, koje su u službi Beograda ne bi se nikad moglo dogoditi Albancima. Ovo se može dogoditi samo Bošnjacima, koji još uvijek imaju nisku državotvornu svijet te nacionalno i duhovno samopoštovanje. Nažalost, Bošnjaci još uvijek nemaju od koga učiti o važnosti države, nacije i jedinstva vjere, jer im državni predstavnici nisu ni dobar primjer ni lijep uzor za to.

 Nadam se da je Džaferović razumio našu sandžačku poruku….Ona se nije niučemu promjenila od one koju je muftija Šemsikadić poslao sarajevskim prvacima kada je podigao vojsku iz Sandžaka da brani Bosnu, koja ni tada niti će ikada pasti a kamoli „šutke“.

Mi smo se odbranili i sačuvali i obraz i svoju Islamsku zajednicu, a ovo što vi, gospodine Džaferoviću radite, najveću štetu nanosi državi Bosni i njenim interesima…nama u Sandžaku mnogo jači, nikad nisu mogli ništa, jer mi znamo gdje je crvena linija…

Prof.dr. Admir Muratović

Član Sabora IZ-e u Bosni i Hercegovini

Komentari
-1 # Samir_sandzaklija 2019-05-14 21:22
- Da je bilo šta bilo s[censored]o u posjeti Predsjednika Dzaferovica Sandzaku i predstavnicima Rijaseta već bi se do sad oglasio Rijaset BiH i dao svoj kritički stav. Naravno da se to nije desilo...,a ova ovakva poseta Predsjednika Dzafetovica je zapravo jasna poruka Zukorlicu i njegovom potrčku Dudicu šta Bosna i bosnjaci misle o načinu na koji oni vode tu IZ,na način na koji dijele Bosnjake,i sve drugo.
- Dakle...potpuno je jasno da je ovom posjetom jasno stavljeno do znanja da Bosna ne favorizuje niti jednu IZ vec zeli da predstavnici Islamskih zahednica sjednu i dogovore se o jedinstvenoj IZ. Dakle,svima je postalo jasno da je ta IZ zapravo privatna prćija Zukorlica,njegove uže familije i nekoliko ljudi oko njega. To je ova posjeta na najjasniji nacin pokazala. Zato i nema nikakve reakcije Rijaseta BIH. Ovo je vrlo bitna i dobra stvar koja se desila. Sve čestitke Predsjedniku Dzaferovicu.
Prijavi moderatru
+1 # bmw 2019-05-15 05:17
serif sledece nedelje ide kod srpskog reisa u beograd
Prijavi moderatru
-4 # Sajo 2019-05-15 09:32
BMW- Da li se vi koji izgovarate reč "srpski reis" bar malo bojite allaha džš.? Da li se vaš "učitelj" Zukorlić boji zbog toga što vas je zaveo i odveo stranputicom, samo radi svojih ovozemaljskih užitaka? Trebali bi se bojati i to mnogo, jer stvaranje smutnje među muslimanima je vrlo opasno i vrlo kažnjivo kod allaha džš.
Prijavi moderatru
-1 # bmw 2019-05-15 11:18
ima bosanski reis (koji je nas) i ima ovaj u beograd srpski reis sta ti tu nije jasno?????????????? Iz srbije oni nemaju nikakav kontakt za Iz Bih i nikad je nece imat
Prijavi moderatru
+1 # Ano 2019-05-15 11:52
Briga Bosance za nas.Oni se prema nama ophode kao da nismo isti narod.
Prijavi moderatru
+2 # MašoVučićLoveForever 2019-05-14 21:34
Kada je Vučić skoro dolazio u Tutinu kod Maša, ceo Tutin je bio izlepljen dobrodošao predsedniče a sada kad je Dzaferovic dolazio u Sjenici i Pazaru nigde nije imalo dobrodošao predsednice, pa se postavlja logicno pitanje ko je vama u SDA Sandzaka predsednik a)Vučić ili b)Dzaferović?? Ili je u Tutinu Vučić a u Sjenici i Pazaru Dzaferović vama to ne smeta jer ste vi najveći munafici na svijetu vi iz SDA sa duhovnim centrom u BG.
Prijavi moderatru
-8 # Samir_sandzaklija 2019-05-14 23:32
-Predsjednik Srbije je Vučić. A Predsjednik predsjednistva BiH iz reda bosnjačkog naroda je Dzaferovic...i objasni sad narodu sta to tebi nije jadno? Kakav Vučic-Maso-Sjenica-Pazar-Tutin...? O čemu ti to jado pricas?! A naravno...cijeli bosnjacki narod BiH i svijeta zna da je SDA najveca bosnjacka politicka partija...i da je Bosnjaci cijelog svijeta tako dozivljavaju. A ne tamo nekakvu SPP...ili kako se vec zove BDZ partija i te sprdacine,koje su napravlnene da bi stitile licne interese šarlatana Zukorlica i njegove familije.
Prijavi moderatru
+5 # we are on hold 2019-05-15 02:59
Samo ti žmuri i dalje.
Prijavi moderatru
-1 # Sandzaklija do Koske 2019-05-14 21:58
Podrzava da verske institucije Bosnjaka budu dio IZ Bosne i Hercegovine ali posecuje UDBA rijaset u prolazu.


Nesto sto samo u SDA postoji
Prijavi moderatru
-18 # Olivera 2019-05-14 22:06
Sandžaklije, totalno ste zbunile Džafrovića. Čovek nije ništa kriv. Jedina mu je krivica što nije poveo i Mileta kao prvog čoveka BiH, tada bi poseta bila ono pravo, na državničkom nivou. Ovako, poslužio je Suljku kao mečka Božana, da ga ovaj vođa i gde treba i gde ne. I da je kojim slučajem ostao duže, umislio bi i Šefik da je šćiptar pa bi povratkom u šeher još i tražio da se sarajevskim ulicama daju šćiptarska imena.
Prijavi moderatru
+7 # banda 2019-05-15 00:20
Prvi čovek BiH je nažalost mečka Božana, prvog čoveka Srbije. Jako mu paše dresura, a ruku na srce i liči mu. Zabrinjava jedino to, što je dresura gazde već očigledna i mečka postaje sve više opasna i po insane i po hajvane u BiH a i šire.
Prijavi moderatru
-2 # Semir 2019-05-14 22:54
Sledeći put da se najavi kod vašeg masona prokića vaseg šefa u bg i jahaca kobila sa bekgradskog hipodroma muamera,a mukica da dovede voju šešelja sa kojim zajedno gostuje po emisija i daje mu informacije šta ralja radi u np,nadam se da će te bit zadovoljni?.Pare što ste dali za štampanje knjiga voji šešelju mogli ste malo hajra na drugi nacin učinet sa njima...
Prijavi moderatru
+10 # we are on hold 2019-05-14 23:28
Očistiće reka života ovaj mulj koji se nataložio kod nas Bošnjaka.
Prijavi moderatru
+2 # Sjenicak 2019-05-14 23:38
Bitno je da je proseto s Muhedinom,Dacicom,Mustafom kroz Sjenicu i to sve mutni do mutnijeg i kleparosi.Muhedin ne gasi opstinsko auto,Hodza Dacic razne maliverzacije i misle da ce cio zivot tako.Bojte se Allaha i ovaj klosar Mustafa ,on ne zna sebe da predvodi a ne nekog iz Sj.Zalosno ko sedi i misli da je bitan ovom gradu.
Prijavi moderatru
+2 # eso 2019-05-14 23:57
Ova budaletina Muratović nezna šta priča.Ovi iz Sarajeva ogorčeni su Zamrznutim.Niko ga više ne shvata ozbiljno.Vučič i Zamrznuti su ko pomahnitale zveri koja su željni Bošnjačke krvi.Zuko je pomahnito što ga više IZ BiH ne priznaje.GOTOV JE
Prijavi moderatru
+3 # Bosnjak 2019-05-15 01:52
Opet Esooo sve znas :lol:
Samo ti uzivaj uz tvog Suljka i gledaj soder jos 300 god a narod Sandzaka dobro vidi sta radi Kijamet koalicija samo polako nigdje mi ne zurimo a vas neka predstavljaju u Bg oni sto neznaju da nabroje 10 znamenitih Bosnjaka ili ovi sto tuze sami sebe :lol:
Prijavi moderatru
+4 # tito junior 2019-05-15 03:04
Ova esso kao da radi za udbu suljkovu, bolje je upucen nego bia :-)))) Uz muftiju je narod stao, uz sulja izdajnika vazda je bila Turska sa njenim pometacinama, Iran sa onim zaludjenicima sto hukcu po tekijama Allah ih kaznio, osvestite se vec jednom Allah vas uputio na pravi put. Braco mi smo muslimani, ako verujemi u Allaha dz. s. Sudnji dan, Poslanika i hadise mi ovo nikako ne bi smeli da dozvolimo da nam se kalja ugled,mi smo ponosni muslimani i umet Poslanika Muhameda a. s. ne dozvolimo ovaj karambol medju nasim predstavnicima.
Prijavi moderatru
+6 # Ceca 2019-05-15 11:05
BOLJE I SODER GLEDAT NEGO ASVSLT DA ORLJA NEGO SE TREBA PITATI ODAKLE JE TAJ ASVALT DO ORLJA MOZDA JE BIJIN.JOK TRBA DA NAS PRESTAVLJA COVEK STO POPLJACKA SVU VAKUFSKU IMOVINU.ZA KOLKO JE PRODO TRI ARA PLACA KOD BOLNICS DECKU ZA ZGRADU(100000)EKICA A GDE DADE TE PARE MOZDA VOJI VOJVODI DA ISTAMPA KNJIGU O RASKU.
Prijavi moderatru
-4 # Hfgjto 2019-05-15 00:17
Hajde picko sta ima ti nekom nesto da kazes, napustite IZuS, jer ste je uzurpirali, ako ste toliko sposobni, napravite privatne firme i uposlite narod. Skidajte nam se sa grbace balavci pokvareni iz raznih organizacija iza kojih se krijete P I C K E T I N E.
Prijavi moderatru
-4 # TTt 2019-05-15 00:18
Ovaj Semir mlogo bre jede g..vna za stranku SDA
Prijavi moderatru
-1 # banda 2019-05-15 01:02
POlako stvari izlaze na površinu i sve je jasnija slika o MZ. On i vi, njegovi tajkunčići ste upali u živo blato koje ste svojom pohlepom i licimjerstvom sami stvorili. Što se više koprcate sve više u blato upadate. Dok nije kasno poštena ulema IZuS treba da reaguje i to blato očisti. Tako će i ove koji su u blato upali spasiti i valjda ih od blata očistiti. To je dužnost poštene uleme IZuS prema svojim vernicima i prema svojim džematima. Prljavu politiku i prljave tajkune što dalje od IZ.
Ja kao džematlija ću biti aktivan u tome kada vidim da ulema IZuS čini napore u tom smeru. I ima nas jako mnogo koji želi da vam pomogne. Novi izbori i novi pošteni ljudi u IZ u Srbiji. Ove druge IZ će se posle toga same ukinuti jer ruku na srce nisu toliko ni bitne
Prijavi moderatru
-1 # Semir 2019-05-15 02:41
Politika bivših hodza se svodi sad samo na jedno blaćenje ugljanina i stranke SDA ralju ne pominju izgleda im šef naredio u bg da šutu,sad će da povucu iz stampanja knjige za koje daju pare voji šešelju da pise pazarski narko boss rasim ljajic,dajtel platu masonu prokicu iz islamske zajednice ?il se on finansira sam iz masonske lože?.Kad ste culi da su rekli za nekog iz SNS a nešto loše pisman hodze?samooo po bošnjacima,mogo je ova smećar da kaže nesto za dodika,dzaferovic je juce rekao da dodik treba da de uhapsi al ovaj ne misli svojom glavom za njih misli mukica i rade onako kako im on kaže,svi hodze znaju da se tamo ne važi nicije mišljenje sem mišljenje masonske sluge muamera zukorlica!!!jarca koji je islamsku zajednicu preveo na dinastiju zukorlic,više gabeljka zukorlic ne ide po zapadu da prosi pare sad ne gabeljka usla u vladu i polako legalizuje ovo sto je pokrao i orevodi na svoju familiju.Vucic mu dao kobre i plaši narod po pazaru smrda bradata JARAC
Prijavi moderatru
-2 # Rudonja 2019-05-15 06:56
E profesore...mnogo lupetas..zasto smatrate sebe nasim predstavnikom. Ista ste bagra ko i ovi drugi,,zato otkaci i idi radi koristne stvari koje se ne odnose na politiku jer tu si supalj i neodgovoran kai i tvoj gazda i njegov ahbab Suljo.
Prijavi moderatru
0 # eso 2019-05-15 07:31
Člane sabora IZ Bih pa gdje su vam Muftije gdje vam je ustav.Muftija sad zasad nemate a u skorije vrijeme nećete imati. Pravite paralelni ustav IZ znači bavite se i tu kriminalom.Postali ste država u državi,znači uskoro vas očekuje i bajbakana. Narod u sandžaku vam ne veruje a vi bi trebalo da predstavljate oličenje istine, a ovi iz Sarajeva su vam okrenuli leđa a zašto.Videli su da ste samo loperde i da veze nemate sa hodžama.Sad pokučavate da se koprcate ali ne upleliste se u svoju(Muamerovu)paukovu mrežu.Ma šta da vam kažem G O T O V I ste !!!!!!!!!!!!!!! zaslužiliste.
Prijavi moderatru
-6 # Bosnjak 2019-05-15 11:43
A ko je iz Sarajeva okrenuo ledja :lol: oni sto su i Sarajevu odavno okrenuli a kamoli kom drugom mi sa SDA nismo bili nikada e ovo je znak sto nismo dozvolili da se SDA uvuce i IZuS da nam nebi odredjivali sta da pricamo. Moj Esoo to je sloboda sa kojom se ponosimo ovo nije ona SDA za vreme rahmetli Alije Izedbegovica ni 2% ali njihova stvar neka se oni grli do vijeka mi ne patimo samo je smijesno da jedan drzavnik tako postupa.
Prijavi moderatru
+4 # Samir_sandzaklija 2019-05-15 13:14
- Naravno,niste dozvolili SDA da se uvuce,ali ste se zato vi sa svojim sarlatanom Zukrolicam uvukli u du.pence Vucku,pa vam samo usi vire. Zato zapravo i PREDSJEDNIK PREDSJEDNISTVA BiH...ne zeli da obilazi niti ima bilo sta sa takvim licemjerom,i srpskim spijunom Zukorlic Muamerom. Zato se na kraju krajeva ne oglasava niti Rijaset u NiH...jer i oni znaju o kakovm se hohstapleru i prevarantu radi kad je u pitanju spijun Zukorlic.
Prijavi moderatru
0 # Bosnjak 2019-05-15 13:43
Pa jeste Zukorlic je ostavio narod i pobegao za Tursku raspisana interpolova poternica pa onda docekan na crvenom tepihu u Bg haha
Sram vas bilo i vas i vasih LJIDERA
Koje istog tog Vucica docekivao u TT na crvenom tepihu :lol: i sa bilbordima kome vi drzite predavanja o spijunima i moralu Boga ti. Gde su bili bilbordi i tepih za Dzeferovica :lol:
Cega se pametan stidi GLUP se ponosi
Prijavi moderatru
0 # Sesko Voja 2019-05-15 15:06
A sto bi nas Efendi Vojvoda Zlukorle bezao za Tursku kada je od samog pocetka poceo dobru sarladnju sa nasim sluzbama i bio pod zastitom?.Mada je odmah hteo da udje u vlast ,pa je koketirao sa vladom Mirlka Marljanovica,ali se tada nije verovalo hodzi nista.Mi smo prvo hteli da dopustimo da hodza prvo udje duboko u kriminal svojim bogatstvom koje je nije stekao uceci jasine,nego se zna kako.E pa kada smo ga dobro uvalili u kriminalno bogatstvo,onda smo 'ODZU ZLUKORLA uzeli u nase rledove i dali mu titulu vojvode,jer on i njegovi serdari najbolje sada odradjuju posao za nasu srlpsku stvar.A i mora da odrladjuje ,jerl u prlotivnom 'ODZU sleduje Nis ili Zabela.Sada 'ODZA ZLUKORLE IGRA KAKO MI RLADIKALI KAZEMO.
Prijavi moderatru
+2 # Samir_sandzaklija 2019-05-15 15:37
-Što bi Zukorlic u to vrijeme,kada su hapšeni i prebijani svi vidjeniji Bošnjaci,bježao u Tursku? Što bi bježao kada je on bio srpski špijunčić i mirno sjedeo u Pazaru i jurio sojke...? Njemu je najaigurnije bilo uprabo tu gde ga je srpska DB čuvala. Što bi šarlatan iz Orlja bježao za Tursku,kad nikad ni na informativni razgovor nije priveden...dok su svi vidjeniji Bosnjaci hapseni i prebijani.
Prijavi moderatru
-1 # Bosnjak 2019-05-15 15:51
Isto kao i Suljo sto je privodjen i Rasim :lol: nije muftija porucevao lijepo vreme, nije miftija prodavao oruzje , pa posle namestao sopstveni narod. Rasim je dokazao Sulju kradju u opstini N. Pazar 14.000.000 €
Samo cevapa sta je Dr pojeo dobro se nije ulitao :P
Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2019-05-15 13:29
Наиђу тако времена кад паметан заћути, будала проговори, а фукара се обогати! Како то лепо написа онај, за ове мрдр, "геноцидни" нобеловац и ето, Јопет се понавља! :-|
Prijavi moderatru
+1 # Sesko Voja 2019-05-15 15:14
Isto tako sto se zalite da nas Efendi Vojvoda Zlukorle nije docekan u Beogradu? Jeste da mu nismo obezbedili crveni tepih,alii zato smo mu obezbedili da jase koliko hoce kobila,da obilazi koliko hoce klubova,da obilazi sve najrenomirlanije VINARIJE,pa ako hoce 'ODZA moze da degustira i cuvene sorte vina.
Akreditovali smo mu ono ofrlje tu njegovu privatnu skolu Internacionalni Univerlzitet,omogucili njegovim 'ANUMICAMA da prlave modne revije.lajemo na Rasima sve onako kako kaze 'ODZA,saljemo mu soder da soli pamet njegovim baljovima itd.E pa sta onda hocete vise da urladimo za njega.Cak smo mu i kobre dali da ga toboze cuvaju.
Prijavi moderatru
+3 # 24 2019-05-15 15:29
Sada kada se pise novi MEMORANDUM u Srbiji,a kojim se direktno atakuje na Bosnu i na Bosnjake,a iz tog ataka nece biti izuzeti ni Bosnjaci Sandzaka,Zlukorle sa ovim svojim trabantima tipa ovaj jednomesecni doktor nauka i onaj Doktor Kvisko,sa svojim kukolj hodzama i muftijama vec je uveliko poceo davati punu podrsku tom memorandumu.Razumemo ih da su pare i vlast bitni,ali takozvani vernici iz kukolj mesihata koji ste potpuno obezvrednili i oterali posten svet iz njega,setite se da je ovo mesec Ramazana i da Postoji Allah dz.s. pa cete nekada odgovarati za svo ovo zlo koje radite narodu.Sada ste odgovorni Vucku i Sesku,ali docicete i na onu pravu odgovornost gde vas kobre nece stititi i gde vam nece moci ni Seskov soder pomoci.SRAM VAS BILO.
Prijavi moderatru
+1 # dijaspora 2 2019-05-15 15:44
Ove hodze svi odjhebali,niko ih vise ne ferma ni zasta,jos malo Vucko i Seselj,ali ni oni im nista vise ne veruju,pa hodze uhvatila panika.Zaobilaze ih drzavnici,zaobilaze ih ambasadori,poceli i baljovi iz dijaspore da ih zaobilaze,ima jos po neki ali plitkog dzepa,pa se veliki hodza Zlukorle uspanicio.Onog mu Kukolj Muftiju vise ne priznaje Rijaset iz BiH,jer su u Rijasetu BiH videli da se bave malverzacijama i intrigama.Zlukorlova je oprobana metoda da pusti ove njegove poslusnike,koji moraju da ga slusaju za koru hleba,(jer sta bi ovaj jednomesecni doktor radio ako izgubi posao kod Zukorlica?) i da mu ovi poslusnici uz Ramazan gubaju,munafice,lazu i podmecu iftire ne plaseci se ni greha od Allaha,samo da se dodvore Vucku i Seselju.
Hodze ,propali ste,jer vas je vecina dobro procitala.
Prijavi moderatru
+3 # Istina 2019-05-15 15:52
Manneken hajde na modnu pistu sa sefom a politiku prepusti nekom haveznijem.
Prijavi moderatru
+1 # Sabiha 2019-05-15 16:41
A nije ti ovaj za modne piste ovako ruzan.Njemu najbolje lici da radi u otkupnoj stanici za mleko i sir.Eto i Nafa bas ovako misli.Nafa jos rece da bi ovome odgovarala i jedna manja farma koza da uzgaja.I to bi naucio za mesec dana kad je tako inteligentan da doktorira za jedan mesec.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click