Džaferović: ''SDA BiH i SDA Sandžaka u suštini i bićem jedno''

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović u dvodnevnoj je poseti Sandžaku. Džaferović je boravio u Novom Pazaru i Sjenici povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave.

dzaferovicsdasandzak 

Tokom posete Sandžaku on je imao odvojene sastanke sa predsednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDAS) i gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Džaferović je u centrali SDAS u Novom Pazaru sa njenim osnivačem i predsednikom Sulejmanom Ugljaninom razgovarao o unapređenju saradnje dve političke partije.

„Stranka demokratske akcije Sandžaka je nastala kao deo jedinstvene Stranke demokratske akcije u bivšoj Jugoslaviji. Raspadom te države danas imamo stranku demokratske akcije u BiH i drugim državama koje su nastale nakon raspada Jugoslavije, takva je i SDA Sandžaka koja deluje u Srbiji. Formalno nismo više jedna stranka ali to jesmo u suštini i bićem. Gledamo kako jedni drugima da pomognemo, i danas su to bile glavne teme našeg susreta“, rekao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. 

Džaferovićevim dolaskom na svečanost povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, Sandžaku i Bošnjacima ukazana čast, smatra predsednik SDAS Sulejman Ugljanin.

„Dolaskom u Sandžak gospodin Džaferović je ukazao poštovanje svim građanima ovog regiona, posebno nama Bošnjacima. Nama je bila čast što je bošnjački član Predsjedništva BiH na svečanosti Bošnjačkog nacionalnog vijeća povodom Dana zastave podigao zastavu na jarbol i tako uveličao najznačajniji bošnjački praznik u Srbiji“, rekao je predsednik SDAS Sulejman Ugljanin.

Podsetimo, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u Sandžaku je boravio na poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave. Džaferović je sinoć u Novom Pazaru na svečanosti ispred BNV zajedno sa predsednikom te ustanove Esadom Džudžom podigao na jarbol zastavu Bošnjaka Sandžaka.

Tekst foto: A. Nićiforović/Anadolu Agency

Komentari
+5 # pazar 2019-05-12 14:25
nakon 30 godina izgleda i istu pamet imaju :lol: vas je lako prevarit
Prijavi moderatru
-1 # Sandzacki Srbin 2019-05-12 15:01
Interesantno je da u juzni crnogorski Sandzak niko nikad i ne ide.
Valjda je jasno da tamo ima sve manje Bosnjaka a sve vise Crnogoraca muslimanske vere. OJHA
Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2019-05-12 17:44
A u našem delu Sandžaka sve manje Bošnjaka a sve više šćiptara.
Prijavi moderatru
+1 # Juzno krilo 2019-05-12 17:45
O cemu ti trabunjas prosetaj malo do Rozaja pa ces vidjet ko zivi tamo .
Prijavi moderatru
-12 # Samir_sandzaklija 2019-05-12 15:08
-Tako je...dok je Bosnjaka zivjet ce i nasa SDA...kuda god svijetom bude bilo Bosnjaka. Bila i ostala jedna i jedina,najveca bosnjacka poloticka partija koja je spasila nas narod od istrebljenja,prva ga u historiji politicki organizovala i pruzila otpor svim dusmanima Bosnjaka. Zato je uvijek bila predmet interesovanja srpske DB...koja i dan-danas preko nekakvih njihovih Bosnjaka pokusava da je bilo kako oslabi...kada vec ne moze da je unisti.
-Zato...Bosnjaci....živjela nam naša velika SDA.
Prijavi moderatru
+4 # SDAdemokratijaa 2019-05-12 16:11
Dzaferoviću nažalost toliko si neinformisan da ne znaš da je Ugljanin prodo Bosnu, reisulemu u Sarajevo, naše jedinstvo uništio i podijelio nas za ministarsku foteju u Koštuničinoj vladi a izabro poltrona i rezimsku ahmediju Jusufspahića. Umesto za posetiš islamsku zajednicu kojoj je reisulema u Sarajevu Mešihat, vode te Bor dzamiji Islamske zajednice Srbije. Kako vodite politiku tako vam i idu poslovi u Bosni.
Prijavi moderatru
+2 # Sesko Voja 2019-05-12 20:00
Mi Rladikali smo razmatrlali ovu posetu i izrazavamo nase negodovanje zbog toga sto se ovaj nije sastao sa nasim Efendi-Vojvodom Zlukorlom.Nama Rladikalima se cini,a to je i jasno,da izuzev nas Rladikala i Beograda ovog naseg Efendi Vojvodu i njegove Mu'amedance ne sljivi vise niko ni za suvu sljivu.Turci ga razminjuju,ambasadori ga zaobilaze ,sada i ovi iz BiH.E pa nece moci tako.Mi naseg Vojvodu Zlukorla necemo razminutu,a koliko vidite da je u Beogradu najbolje docekan nas Vojvoda Zlukorle.Sve smo mu dali i Kobile i Klubove i Vinarije i sve TV kuce.Ali iskren da budem i on zavrsava sve postavljene mu zadatke.Neka zna i Ugljanin i Dzaferovic da ,dok je nama Vojvode Zlukorla jedinstvo medju tim kako sebe zovu Bosnjacima nece Postojati.Ne dajemo mi njemu u BGD-u sav ovaj luksuz za dzabe.
Prijavi moderatru
-3 # Basic 2019-05-12 18:56
Samire ti si si stvarno jedno veliko govece jebalo te SDA: njih favorizujes a ne vidis sta su sve uradili
Prijavi moderatru
-2 # Arnaut sa Pešteri 2019-05-12 20:34
U Sarajevu nas Sandzaklije niko ne smatra Bosnjacima, mi smo za njih Albanci ( sto ustvari i jesmo).
Prijavi moderatru
0 # Nur-Bec 2019-05-12 21:42
Ceto,tragovi ti smrde necovjestvom!
Prijavi moderatru
+2 # Sandzaklija do Koske 2019-05-12 22:45
Arnaut oko Pesterskih ovaca@

Reci ti nama koLJko kanta sira koT tebe ?
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click