Zasijedanje Skupštine prekinuto zbog krize u vladajućoj većini

Zasijedanje Skuštine grada Novog Pazara koje je počelo jutros upravo je prekinuto zbog nedostatka kvoruma u vladajućoj koaliciji. Podsjećamo da su odbornici SDA Sandžaka napustili Skupštinu nakon što su njihovi koalicioni partneri SDP i SNS ukloni sa dnevnog reda tačku koju je SDA Sandžaka predložila. Kako odbornici Stranke pravde i pomirenja nisu obavezni da daju kvorum potreban za rad, skupštinsko zasijedanje je prekinuto. 

174938 novi pazar skupstina vlast izbor ls

“Današnja Skupština dokazuje da su podjele u vladajućoj koaliciji duboke, da imaju probleme. Mi kao konstruktivna opozicija nismo zaduženi da dajemo kvorum, oni to moraju međusobno riješiti. Onoga trenutka kada vladajuća opozicija obezbijedi kvorum za nastavak Skupštine mi ćemo se vratiti na naša odbornička mjesta i nastaviti kao do sada da radimo u interesu građana Novog Pazara. Sa druge strane ovo je samo pokazatelj da odbijanje ove tačke Dnevnog reda nije samo po sebi bio cilj već se u vladajućoj koaliciji događaju neke krupnije promjene i to je njihov problem.” kaže dr. Fehratović.

On je rekao da SPP nije glasala o skidanju prijedloga SDA Sandžaka o promjenama naziva ulica sa dnevnog reda iako, kako je rekao, nije ispoštovana procedura.

“Prijedlog je jednostran, iako tu ima mnogo imena za koja mi smatramo da zaslužuju ulicu u Novom Pazaru i za koja bismo glasali, ali ima i imena o kojima bi se trebalo diskutovati. Naš prijedlog je formiranje posebne komisije u koju bi bili uključeni predstavnici svih partija i relevantnih organizacija, a koja bi razmatrala tu osjetljivu temu”, istakao je dr. Fehratović.

Izvor:Sana

Komentari
+10 # Bosnjak 2019-04-24 13:17
Nije valjda blizi se kijametski dan :lol:
Prijavi moderatru
+9 # mantija 2019-04-24 13:19
doso vec :lol:
Prijavi moderatru
-1 # Pazar 2019-04-24 16:43
Suljo već priprema kampanju za izbore a bivša BDZ tek sad ne zna šta da radi. Da li da podržava i nastavi lažnu priču o njima kao velikim Bošnjacima ili da za svaki slučaj sjedi Vučku u krilu.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click