Ugljanin: Konsenzus u Sandžaku (VIDEO)

HKJKKGJGJGHUJGTZJ

Izvor:rtvnp

Komentari
+6 # mantija 2019-04-16 20:45
zaboravili ste da kazete macron se zahvalio ugljaninu i pozvao ga na kahvu
Prijavi moderatru
-1 # SMRDIJA ubija 2019-04-16 21:28
Sjajna ideja.
Prijavi moderatru
+5 # Muftija Muftija 2019-04-16 21:33
Sta to mumla mutavko?
Prijavi moderatru
-3 # Samir 2019-04-16 22:33
Gubljenje vremena, niko ne moze u demokratiji da diktira misljenje nijednoj politickoj partiji pa ni BNV nema takav mandat. Jeftino politiziranje i kupovina vremena. Takvi koraci ne rijesavaju sudbinu Sandzaka. Jedini nacin da Sandzak ostvari svoj Kantonalni interes je pre svega duboka saradnja boshnjackih partija sa lokalnim srpskim partijama koje moraju da shvate da i buducnost srpskog naroda u Sandzaku nalaze da i srbi i boshnjaci Sandzaka teze boljitku svojih gradjana. Pre svega BNV treba da izadje sa jednom anti separatistickom deklaracijom kojom bi uvijerili lokalne srbe da Sandzak ne tezi separatizmu od drzave Srbije vec zahtjeva da se Srbija radi efikasnog i ravnomjernog prosperiteta mora kantonizirati po ugledu na druge multietnicke drzave u Evropi koje su ostvarile znacajan napredak. Samim tim bi BNV dobilo veci legitimitet da pre svega vodi dijalog sa lokalnim srpskim partijama i da zajedno sa njima pronadje model kantona koji ce zadovoljiti potrebe svih gradjana.
Prijavi moderatru
+1 # Saša 2019-04-17 17:34
Samir- Sve si dobro rekao, kada bi Bošnjaci imali za sagovornika neki civiliziraniji narod od Srba, ali dok se oni ne prikriveno zalažu za veliku Srbiju u kojoj bi bili pridodati delovi Bosne, C. Gore, Hrvatske, Kosova, itd, ti maštaš da bi sandžački Srbi prihvatili nekakav sandžački kanton, autonomiju, ili sl. a i ako bi oni hteli ne bi smeli od beogradskog režima, isto kao oni na severu Kosova, gde je Ivanović platio životom zalaganje za suživot i pregovore tamošnjih Srba i Albanaca, bez uplitanja Beogradskih režima.
Prijavi moderatru
-2 # Samir 2019-04-17 18:13
Ja vjerujem da ce medju Sandzackim srbima prevladati osjecaj za pravdu i da svoj zivot i buducnost mogu mnogo bolje da kontrolisu kao deo Kantona Sandzak. Problem je u nasim politicarima koji ne umiju sa srbima da razgovaraju. Sandzacki srbi su u majoritetu razumni ljudi i teze bolje zivotu bas kao i boshnjaci. Vi treba pre svega da u grb Sandzaka ugradite i neki srpski simbol za pocetak a onda u BNV izglasate deklaraciju o lojalnosti drzavi Srbiji. Na taj nacin bi se i otvorio kanal za Kantonalnu Autonomiju Sandzaka. Srbi su nasi sugradjani i njih treba ukljuciti u sve procese.
Prijavi moderatru
-6 # PP 2019-04-17 20:04
Ne postoje sandzacki Srbi jer ne postoji nikakav sandzak.
Prijavi moderatru
+9 # Hakk 2019-04-16 22:55
Glavni kamen spoticanja i nejedinstva Bošnjaka je
Cijepanje Islamske zajednice. Kako da postignemo političko i nacionalno jedinstvo bez duhovnog jedinsta. De već jednom priznaj grešku koju si napravio, učini teobu, evo dolazi Ramazan, pokaj se.
Sarajevo je bilo i biće duhovno cenrar Bošnjaka kao što je i politički i nacionalni. Od rekni se kvazi rijaseta u BG. Kojeg si sam osnovao i po držao,
Sve ostalo ćemo se lahko složiti. To je želja svih Bošnjaka
Prijavi moderatru
-4 # Saša 2019-04-17 17:54
Hakk- A prije "cijepanja" IZ su nam "cvjetale ruže", kako da ne, bila je "pritisla i hala i vrana" na SDA I UGLJANINA, rešili da ga uklone zajedničkim snagama preostali političari iz Sandžaka i srbijanske vlasti po svaku cenu i kako bilo, pa i po cenu likvidacije, i to sve prije podele islamske zajednice 2007/8 godine. Još u vreme Miloševića je na tome rađeno, M. Marjanović dolazi kod Zukorlića, a on ga onako "čistog" sa sve opancima uvodi u džamiju, ne bez razloga, pa onda Đinđić dolazi opet kod Zukorlića, a mimoilazi opštinske vlasti, tj. državnu instituciju, u kojoj je vlast obnašala SDA, baš čudno jel tako, a i dan danas to traje, a sada uz pomoć Vučića ( 100 muslimana za jednog Srbina), i to sve radi rušenja jedine legitimne snage Bošnjaka, SDA Sandžaka, i da ne zaboravim Rasima Ljajića koji sve to vreme kontinuirano radi za isti cilj.
Prijavi moderatru
+9 # Sandzakpatriot 2019-04-16 22:57
O kojem konzesusu pričaš Ugljaninu? Bil prihvatio uslov svih uslova,reisulemu u Sarajevu i jedinstvenu Islamsku zajednicu. Pa jel ti ponudio Muftija kad ste dogovarali koaliciju na svim nivoima konzenzus o najvažnijim pitanjima:reisulema u Sarajevo, jedinstvena Islamska zajednica, Sandzak autonomija, Bosnjaci u Ustavu, bosnjacki poslanički klub, zajedničke koalicije u Sandzackim gradovima i sve je odbio jer nije mogao da prihvati reisulemu u Sarajevo i jedinstvenu Islamsku zajednicu i niste hteli u o tome da pričate uopšte. I kako da pričamo o bosnjackom konzenzusu i jedinstvu bez jedinstvene Islamske zajednice koju ste vi razbili i zbog kojeg i nemamo bosnjackog jedinstva i nismo jedinstveni Suljo ti si razbio jedinstvo i bosnjake. U penziju Suljo a pre toga se izvini narodu i pozovi efendije da se vrate u Mešihat i podržite reisulemu i duhovni centar u Sarajevo.
Prijavi moderatru
-3 # Saša 2019-04-17 18:01
Sandzakpatriot- Kažeš nudio mu Zukorlić ukratko, da on bude sve i sva u Sandžaku, a Ugljanin ništa, a to da reis iz BIH da bude glavni, to je samo farsa i zaglupljivanje pristalica, ni ta Dudićeva IZ nema ama baš ništa sa rijasetom u BIH, jedino možda na papiru, i to Zukorlić koristi da dobije jeftine političke poene, i ništa više.
Prijavi moderatru
+11 # Sultan Sulejman 2019-04-17 01:41
Sulejmane imenjace, nikad insan od tebe! Bosnjacima su potrebni iskreni i skruseni u svojim djelima ,dosta nam je munafikluka i prazne price!
Prijavi moderatru
-3 # Saša 2019-04-17 18:04
Sultan Sulejman-"Bošnjacima su potrebni iskreni i skrušeni u svojim delima", kao npr. što je pretpostavljam Zukorlić, jel tako? Smiješan si.
Prijavi moderatru
-4 # eso 2019-04-17 15:11
Evo kom ne odgovara koncenzus medju bošnjacima.Pa zamrznuti je odmah nahuškao svoje botove da se prikače da kifču.
Prijavi moderatru
-3 # Saša 2019-04-17 18:06
eso- Zna se to.
Prijavi moderatru
-2 # eso 2019-04-17 15:20
Jahudijski i masonski projekat stalne nestabilnosti Muslimana.
Prijavi moderatru
-2 # Juzno krilo o 2019-04-17 16:26
MashaAllah Suljo dobra namjera jos si u pamet hvala Allahu nisi skroz omatufijo .
Prijavi moderatru
-3 # Saša 2019-04-17 18:10
Južno krilo o- Uvijek je Suljo bio "u pamet" za razliku od Zukija koji trči od četnika do četnika, ne bi li ga ko prihvatio i puštao ga po raznim kvazi televizijama kao što su hepi, pink, itd
Prijavi moderatru
+1 # Edo 2019-04-17 19:06
Bezi hajvanu zaostali ljider svih hajvana i stoke u bosnjak e toliki je procenat budala koliko sda dobije glasova
Prijavi moderatru
-3 # Saša 2019-04-17 19:36
Edo- Šta misliš, da li je hajvan onaj koji za hiljade drugih to kaže, valjda više znaju hiljade ljudi, nego jedan, ma koliko bio "pametan" hajvan.
Prijavi moderatru
0 # eso 2019-04-18 07:44
Evo ovi što se uvlače Vučku u pakšu još jedan je dokaz da Muamer i Hajro Tutić su ti koji su UDBA bili i ostali i da bilo kako jedinstvo ova grupacija lju di žele da unište i onemofuće.A sve zbog svojih džepova.Narode pa ovo je čist dokaz .Ne zatvarajte svoje oči koje vam je Allah podario i kaznite ove lopove .
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click