Ljajić: Treba obezbediti depolitizaciju BNV!

Smiruje se situacija u Sandžaku!

rasim ljajic 36 2 830x0

Lista „Vakat je - Sait Kačapor” objavila je deset principa na kojima će raditi prilikom svog delovanja u Bošnjačkom nacionalnom veću.

Prvi princip jeste da se jasno iskaže opredeljenje da BNV u Srbiji deluje u skladu s ustavno-pravnim okvirom kojim se regulišu manjinska pitanja, a ova lista traži i depolitizaciju Bošnjačkog nacionalnog veća.

Lider SDPS-a Rasim Ljajić, koji je na izborima za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne zajednice podržao listu „Vakat je - Sait Kačapor”, kazao je da je za njega i njegovu stranku ta priča završena 4. novembra.

- Ta priča je za nas zatvorena i završena. Ja sam te principe pročitao u medijima i mislim da su u redu. Suština je da se obezbedi depolitizacija Bošnjačkog nacionalnog veća. Mi se tu više nećemo mešati, niti možemo, jer su u toj koaliciji predstavnici raznih stranaka i organizacija. Mi ne možemo da određujemo ko će sa kim praviti koaliciju - kazao je za „Alo!” Ljajić.

Komentari   

0 # fenix 14-11-2018 09:47
Drugi pokusaj za preuzimanje BNV iz Bg. Ovaj put preko iskusnog manipulatora Ljajica jer je njegov gladni Zukorlic zakazao. Nadam se da ce i ovaj put proci praznih rukava. Ako se ne podrzi Ugljanin i ne insistira na njegovim zahtjevima bojim se da ce Bosnjaci doci na nivo vjerske skupine bez ikakvih prava u Srbiji.
Odgovori
+2 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 10:26
Pa i nivo vjerske skupine ZLUkorlicu savrseno odgovara. A ljajica malo nacepili i on odma pjeva sta god narucilac zeli.

Znaci situacija nevjerovatno podsjeca na situaciju na kosovu 90ih kad je beograd vukao konce. A onda se stvari promjenise i danas se vise niko i nesjeca rahmana morine, zastavnika sejde bajramovica pa ni ibrahima rugove. Jednostavno su izgubili relevantnost.

Tako ce biti i u nas, ova sadasnja garnitura iznikla iz sinjela DBa na ovaj ili onaj nacin ce isceznuti, bice zamjenjena svjezim i spremnijim kadrovima iz dijaspore koji znaju kako zapad funkcionise i koji nisu ucjenjeni iz beograda...
Odgovori
-3 # Olivera 14-11-2018 17:21
Konjino, svet se promenio od 90-ih godina. I to mnogo. A Sandžaklije su se mogle uveriti da kadrovi iz dijaspore previše sanjaju i maštaju na javi. Zato, ako su već otišli napolje i ne misle se vraćati, neka gledaju svoja posla. Nisu Sandžaklije više tako naivne da veruju kako nekim domaćim šarlatanima tako ni dijasporskim opsenarima.
Odgovori
+1 # eso 14-11-2018 17:26
Jeste dosli su jos veci cetnici na vlast u tome je promena na gore Oljice.
Odgovori
-3 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 17:54
Vraticemo se oljic, nemoj da brines! :-)

I svijet se zaista promjenio od 90ih. Danas je smrdijica zadnja rupa na svirali, cak ju je i albanija sustigla i prestigla - a rumunija je srbiji zapad pa srbi idu tamo da nadnice. Pa u takav razvoj stvari bi krajem 80ih nebi ni naucnofantasticni film mogli napraviti, da ce doci do takvih promjena i takvom brzinom. :-)

JNA kao jedna od najjacih vojski evrope vise nema i srbijica raspolaze uglavnom nekim muzejskim ostatcima iz vremena SFRJ - oruzjem uglavnom proizvedenim prije 30 - 60 godina. A drugi vise nisu goloruki. A na medjunarodnoj sceni vuciceva, daciceva, vulinova i palmina smrdijca je parija i predmet podsmijeha. :lol: :lol:

Drugim rijecima - sta se vise qurcis bez pokrica?? Umjesto da se uozbiljite i uvidite svu delikatnost situacije u kojoj se nalazite i preispitate sebe i nacin ophodjenja - vi jos mislite da je sve kao krajem 80ih??
Odgovori
-3 # Olivera 14-11-2018 18:24
Mi smo davno u XXI veku, Morgen. Ali vi malo kasnite, pa to otežava pomirenje i bolju perspektivu regiona. Kada to shvatite, nadamo se da ćete se vi preko grane vratiti sa svežim kapitalom i idejama za pokretanjem privrede. naravno, uz svusrdnu pomoć države koja treba da stvori sve uslove da bi vraćanje bilo masovno. A ti i Nurka biste se trebali vratiti, ako ni zbog čega drugog, a ono da okajete grehe, izvinjavajući se Muameru za sve gadosti napisane ovde o njemu.
Odgovori
-1 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 21:10
Vi ste jos u 19om vijeku moja oljic...
Odgovori
0 # Jusufspahic 14-11-2018 22:18
Od devetnaestog veka se samo konji nisu promenili.
Odgovori
-1 # hahahaha 14-11-2018 23:01
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odgovori
-1 # Šešeljeva KONJINA 15-11-2018 00:55
Samo konji, volovi i srbende...!
Odgovori
-1 # vidovnjak 15-11-2018 20:45
Gde ti je tursko i biciklo !
Odgovori
+8 # fenix 14-11-2018 10:04
Osim toga BNV se ne treba depolitizovati vec DOPOLITIZOVATI jer jedina struktura koja objedinjuje cjelovitost Sandzaka i njegovu istprijsku trajnost, te se treba i preimenovati u BNV Sandzaka. Sto mu je uostalom i prvobitni naziv.
Odgovori
-5 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 10:28
BNV treba dopolitizovati ali ne partijskom vec nacionalnom politikom. SDA je vrlo nevjesto BNV vezivala za SDA u bosni i jos neke usko-stranacke stvari koje prave mnogo stete za narod u cjelini a malu koristi partijskoj stvari....
Odgovori
-1 # vidovnjak 15-11-2018 20:47
Treba ga vezati za Relju i gotova stvar !
Odgovori
-11 # Sandzacki Srbin 14-11-2018 11:25
Ma nemoj. BNV je za ocuvanja vase kulture i identita i za to i dobija pare od drzave. I do sada se najmanje bavilo time. Za ostalo SIKTER. Nece meni BNV komandovati.
Pogledajte malo i sebe. Bilo bi i to dobro. IZ u ovoj zemlji MORA biti bosnjacka i mora biti okrenuta Sarajevu. Zamisli to. A Roma muslimana mozda ima isto kao i Bosnjaka u Srbiji. A tek Goranci, Albanci i cak i Srbi koji predju u islam. Gde su oni? Sta oni imaju sa Srajevom, Bosnjacima? Nista. I sto je najinteresantnije: to je neislamski. Islam nije organizovan po nacionalnom principu kao recimo pravoslavne crkve. Islam se definise nadnacionalno, da te pravoslavac malo poduci.

A Sandzak je samo vas. I najbolje bi bilo da vi upravljate sami Sandzakom i cak preko BNV. Ma nemoj.

Vi ste u takvim nebulozama, i sami ne vidite
Odgovori
+6 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 12:25
Kako ono ti rece neki dan kao komentar na dodikovo prisustvo vojnoj vjezbi, odnosno demonstraciji sile na pesteri: "svako gleda da vodu navede na svoju vodenicu".

A vi kao najmnogoljudniji i najjaci postavljate standarde djelovanja - pa nek vam nebude iznenadjenje kada drugi, iz golog nagona za prezivljavanje, gledaju da iznadju dodaliteta djelovanja kako bi se suprotsavili konstantnom negiranju, nipodastavanju i davljenju - sto kulturnom sto ekonomskom sto socijalnom sto obrazovnom.

...cuj ti njega, on bi sad nama da dersi sta je i kakav je islam?!?!? I sa kom mi treba da imamo veze i sa kim da se povezujemo?!? More mlogo ste navikli da diktirate i dominirate u zadnjih 100 godina pa nikako da se priviknete da bosnjak uopste ima prava glasa...

:lol: :lol: :lol: :lol:
Odgovori
-5 # Sandzacki Srbin 14-11-2018 18:47
Meni u mojoj zemlji ne smeta moja vojska. Jos treba da se pravdamo sto smo zivi.
Odgovori
-1 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 21:45
Ni meni u mojoj zemlji nesmeta moja vojska. Stvar je da se ta vojska predstavlja kao necija tudja, kao iskljucivo srpska - ma koje drzave ti srbi bili drzavljani - a ne moja i mene kao drzavljanina srbije.
Odgovori
+4 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 12:26
*modalitete djelovanja
Odgovori
+10 # eso 14-11-2018 10:34
Prije izbora ste napravili zajednički sporazum,kakve su ove 10 novih tačaka.Bošnjaci su po kozna koji put pokazali da su pogazili svoj obraz samo radi svog ličnog interesa.Sada će moći da nas jašu do mile volje.Nek nam je hairli jahanje.Zaista smo stoka i narod ne zaslužuje vlast i BNV nego ono sa Zukom i Rasimom.
Odgovori
+8 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 10:41
Sjajna logika - prvo izbori pa nakon izbora dolaze sa listom politikom koju bi da sprovode.

I nije narod stoka vec predmet intenzivnog rada sluzbi na njegovom zaglupljivanju i razbijanju. I ovo i ovakvo stanje nije ogledalo naseg naroda vec nesto sto nam se vjestacki uz velike napore pokusava nametnuti.

...ali proci ce i ovo, ugledajmo se na bracu kosovare koji su ponizavani preko u detalj identicnim alatima DBa i na kraju ipak izvojevali pobjedu. CUVAJMO U SEBI ISKRU SLOBODE A NASIH 5 MINUTA CE NEMINOVNO DOCI! :-)
Odgovori
+2 # Zerouno 14-11-2018 12:47
Ovaj opet dobio zadatak da nesto lupi.
Koliko godina postoji BNV? Sta je i na kom polju ostvarilo? Ova garnitura sto je bila do sad a i od sad potpuno odgovara srbiji. Sad malo dizu prasinu. Kasnije ce se prisutet. Naredne cetiri godine to para kasirat i ako sta usicare sa strane. Boga mi puna kapa.
Odgovori
+5 # Nur -Bec 14-11-2018 14:31
Rastko,je li ti bese onaj sto citirase hadise na predizbornom skupu liste "Vakat je"?Eh,kako ste samo bijedni.Sto predjete Rasku vi postanete srpske sluge.Znaci,gazde su ti dozvolile da cak i hadise citiras samo da stavis BNV pod svoju cizmu,a samim tim i pod srpsku cizmu.
Odgovori
+1 # s.b. 14-11-2018 17:37
Tesko te je razumeti Nurija.
Jesi li lobirala za Sulja? JESI.
Jel ti Suljo pobedio? JESTE.
Jel bio u koaliciji sa SDP? JESTE.
Jesu li imali sporazum pre izbora? JESU.
Jel Kacapor napisao 10 tačaka hatišerifa od kojih prve tri znace da ce se igrati pod dirigentskom palicom Srbije? JESTE.
E sad - ko bije Sulja po usima da prihvati to? Šta je govorio po mitinzima? Sta je govorio na krovu auta i obecao ono sto inace nakon izbora nije morao?
Jel on osvojio najvise glasova? Sto ne napise Suljo 10 ili 15 ili 7 tacaka i postavi pod nos Kacaporu?
Jel (pitam ali zaista pitam za vase misljenje) izdaja programa zasta se Suljo zalagao ako potpise ovih 10 tacaka Kacaporovog ultimatuma?
Odgovori
+8 # D.r. 14-11-2018 15:26
Toliko su pokvareni ljudi da je to neverovatno. Pa kazu pa kazu odose mladi za inostranstvo. Odoh i ja i svi koji misle svojom glavom oticice.
:-?
Odgovori
+9 # King 14-11-2018 15:31
Reče Rasko ispred čije je partije Kačapor :lol: :-|
Odgovori
+3 # Samir 14-11-2018 16:05
Rasim samo daje izjave za protokol sa Vladom u Beogradu. Naprotiv BNV se treba maximalno politizirati i spremat i kadrovsku i administrativnu infrastrukturu za Kanton Sandzak. Slazem se da treba izaci sa jednom pacifistickom deklaracijom da ce svoje ciljeve ostvarivat iskljucivo politickim sredstvima. Sto se tice lojalnosti postojeceg ustava....to je apsurd je postojeci ustav je ostavstina pogresne politike i treba napisati novi u kome ce i boshnjaci i Sandzak dobit svoje mjesto, pa tek onda forsiratilojalnost drzavi Srbiji i CG.
Odgovori
-4 # Sandzacki Srbin 14-11-2018 16:19
Svi ste vi puni velikih ideja, a niko ne zna gde se dade 28 miliona dinara odnosno 240.000 evra drzavnih para za 2018 za BNV???
Biblioteka Dositej Obradovic u Pazaru nema para da pokrije svu lektiru na bosanskom. Hoce se neka para dati za to ili finansiramo Suljin izlet na otvaranje aerodroma Istanbul?
Odgovori
-5 # Sandzacki Srbin 14-11-2018 16:05
Koliko mrznje na racun drzave u komentarima, a drzava daje 28 miliona dinara godisnje BNV.
Pa to je skoro milion evra za cetiri godine mandata u jednoj siromasnoj Srbiji. Malo li je. Milion evra je i Nemackoj mnogo para.
Sta ce uraditi BNV sa milion evra? Pojeo vuk magarca kao svaki put.
Odgovori
-3 # Olivera 14-11-2018 17:24
Ako Suljko bude vršio raspodelu, naravno da će prvo namirite sebe i svoje, a Bošnjacima šta ostane.
Odgovori
+4 # fenix 14-11-2018 17:28
Srbija dake i 50 mil.eura za Kosovo kriminalnim tamosnjim strukturama pa nista. Od tih para je i dobar dio novca od poreza naroda Sandzaka bez obzira na vjeru i naciju pa nije ulozeno skoro nista u taj isti Sandzak. Ulazu pare u tudje dvoriste.
Odgovori
-4 # Olivera 14-11-2018 18:27
Ulaganje u Kosovo nije ulaganje novca u tuđe dvorište. Kosovo je bilo, jeste i biće naše, samo da još malo vremena prođe.
Odgovori
0 # Brada 15-11-2018 18:36
s,b Lazu te hodze covece.Makse od hodza jer vidis da su te u mozgu isprali.Ako vas Seseljaga ne spasi odoste u djavola.
Odgovori
-1 # s.b. 14-11-2018 17:07
Bez namjere da vrijedjam, ali ipak želim da pitam ove Suljofile koji su se istakli u vrijedjanju, blacenju, izmisljanju itd na racun Zukorlica.
Evo se vaš san ispunio - ustoliciste Sulja ponovo.
Osecate li se ponizeno da posle govora pre i zapaljivog govora na krovu auta o fašistickoj nemani itd vas ljider potpisuje sporazum u 10 tacaka.
Necu vas pitati za zadnje tri tačke, priblizno znam vas odgovor - nego vas pitam za prce tri?
Da li je, po vama, u redu da ljider sa krova auta danas obeca borbu protiv fašisticke nemani, sutra kaze da nije tako mislio a vec prekosutra potpisuje Kacaporovu menšuru gde jasno pise da se Njegovo Velicanstvo Sulejman saginje pred zakonom ove drzave i pristaje da deluje u njenim okvirima - sto ce reci nista od Sandzacke autonomije, kantonizacije ili bilo sta sto nas odvaja od vjerske skupine?
Odgovori
+1 # Adnan 14-11-2018 17:10
A sta smo to lagali za Zukija?
Odgovori
+1 # s.b. 14-11-2018 17:21
A šta niste?
Jeste li posali i naturali da ce Zukorlic da donese glasove Srba (ili iz Srbije) i tako pobedi na izborima?
Pa?
Iz Srbije je doslo 570 glasova od toga 350 za Zukorlica a resto za Suljagu i valjda par glasova za Kacapora.
Jel se neko izvinuo za tu lažu?
- Da li je Zukorlic slucajno gostovao na Regionalnoj tv? Da li je to u redu kada se zna da se iz budzeta (znaci parama svih nas) placa 50.000 e?
Da li su dva predsednika opstina i jedan gradonacelnik zloupotrebili sluzbeni polozaj potpis i pecat opstina da traze od Kavazovica da ne poseti IZ? Da li se slazete danas da je to bila zesca glupost i zloupotreba polozaja?
Zar nije opstina bila direktno umesana u predizbornu kampanju?
Itd itd itd
Odgovori
-3 # eso 14-11-2018 17:40
Samo u Mačvanskom okrugu Zuko je imo 270 glasova,pa Beograd 305, pa V.Banja pa Sombor,pa Leskovac,Mitrovica.....nemoj da se lažemo dalje.To je prevarant što otvori usta znaš da će da slaže.To je svetska obmana nambr 1 .
Odgovori
-2 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 17:42
Nemoj samo ti da nam govoris o zloupotrebi polozaja! :lol: :lol:

Glede sulja nije mi mrsko ni njega kritikovati kad kritiku zasluzuje.

Inace tvoj je problem sto sasvim relevantna pitanja zukorlic muameru klasifikujes kao blacenje. Da, kada se na pitanja izbjegava dati odgovor i kada se cak oni koji postavljaju pitanja kvalifikuju kako kukolj i fukara - i to od strane hodja i muftija?!?!? - onda je sasvim ocekivano i da se stvori jedna zucna atmosfera puna prezira.

I prestani vise kukati o reginalnoj televiziji kada se sandzakTV ponasa potpuno isto i to finansirana od strane svih gradjana prijepolja i priboja! Pokazite alternativu, pokazite da ste drugaciji tamo gdje imate elemente neke vlasti - sve ostalo je samo bespredmetno prepucavanje.

I dalje stojim iza toga da je zukorlic najgora i najpogubnija opcija za bosnjake i sandzak. To je svojim djelovanjem do sada dokazao.
Odgovori
0 # s.b. 14-11-2018 20:42
Sto se mene tice ti si diskfalifikovan za dijalog posle onih vulgarnih i primitivnih psovki porodice Zukorlica sve dok se ne izvinis za to.
Kome ti mozes da pridikujes posle tog primitvizma.
Ot tog izvinjenja samo ti imas koristi ... a to je visa matematika za onog ko ne razumije to.
Sto se tice kukolj hodza ne ponavljaj to kao papagaj jer moj odgovor i kritika se nalazi jos uvek na tom postu odmah po objavljivanju.
Sto se tice Regionalne TV i stavljanja iste na jednu stranu a napadati drugu i uporedjivati to sa Sandzak TV je kao zaklanjati sunce istine (istinitih argumenata) dlanom.
Stoji cinjenica da se RTV finansira 50.000 e mesecno parama svih gradjana a da je u sluzbi blacenja Zukorlica.
Sto se tice tvoje kritike ... videcu.
Pre ces progutati zabu nego kritikovati Suljov potpis na Ultimatum Kacapora
Odgovori
-2 # Šešeljeva KONJINA 14-11-2018 21:20
Heee, kakav si ti onaj pokvareni odza mutivoda koji voli da dize tenzije u svom narodu kako bi na kraju poput govneta sam isplivao na povrsinu :lol: :lol:

Ama nisam ni trunke vulgarniji od muftije dudica, tako da ako cemo se voditi ulemom kao mjerom ponasanja ja sam na konju...

I pazar finansira regionalnu sa vise para nego priboj i prepolje sandzakTV zato jer pazar em veci grad em je bosnjacki pa se sva sredstva slivaju u taj jedan medij - dok prijepolje i priboj placaju i srpske medije a i manji su pa suma nije tako velika. Ali princip je isti. SandzakTV u potpunosti politizovana u svrhu megafona jedne stranke - a finansira se od strane svih gradjana.

A ti se raduj sto ce rad BNV sad biti blokiran na neodredjeno vrijeme. To je upravo ono sto je bio krajnji cilj iskrenih cetnika u beogradu. A vi nemati nista narudu za ponuditi osim zaglupljivanja i u medjuvremenu licnog bogacenja...
Odgovori
-3 # Olivera 14-11-2018 17:56
Ne znam da li bi se to zvala izdaja, ali bi tada Suljko sigurno podvio rep i gledao da mu fotelja BNV ne izmakne ispod guzice. I ne bude li slušao Kačapora ima da definitivno ode u istoriju. Iovako je Suljko izjavio da jedino međunarodna zajednica može rešiti pitanje Sandžaka. Znači ne on, ne SDA, već neko drugi. Opet je namagarčio magarce koji u[censored]o glasaju za njega, kako god okreneš.
Odgovori
-1 # Suljova Magarcina 14-11-2018 22:26
A ja magarac opet glasao za Sulja e tako mi i treba
Odgovori
+3 # eremita 15-11-2018 08:41
depolitizacija politike.OVO MORE BIDNE SAMO KOD NAS :P
Odgovori
+2 # Brada 15-11-2018 18:34
Sveznajuci Ministre; Iz ovoga sto ti pricas mogu se zakljuciti dve stvari: Prva,da,ili ne poznajes rad Veca i Saveta, ili drugo da namerno bacas prasinu u oci narodu.
To bi bilo Ministre kao kada bi se tebi reklo da se depolitizujes da bi postao ministar i li da vlada ne moze biti sastavljena ljudima iz stranaka.No razumemo vas koji dobijete radno mesto u BGD-u. Sve ste spremni da uradite i da lupate bilo sta samo da ostanete u BGD.
Odgovori

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Sigurnosni kod
Refreširaj