Zukorlić: Ne želim da budem ministar, Ljajić i Ugljanin to obesmislili

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik Muamer Zukorlić izjavio je u intervjuu današnjem "Blicu", odgovarajući na pitanje da li su Srbiji potrebni novi izbori, da "preferira redovne izbore kako bi strukture koje su dobile poverenje građana imale normalne okolnosti da pokažu šta znaju i umeju", ali da "ni vanredni izbori nisu ništa strašno".

Ljajic Ugljanin Zukorlic 1

"Doduše, imali smo malo više proteklih godina i pitanje je postoje li ozbiljni povodi za to. Na primer, ako se promene odnosi unutar vladajuće koalicije, ako se u društvu dešavaju važni događaji koji mogu da utiču na stav građana o vladajućoj koaliciji ili je potrebno osvežiti poverenje građana pred neke važne događaje", rekao je Zukorlić.

Na konstataciju lista da "vrh SNS potkrepljuje zahtev (za vanrednim izborima) obezbeđenjem četiri godine mira", Zukorlić je odgovorio da "imaju četiri godine, prema svim pokazateljima ne gube na rejtingu i nemaju razlog da žure".

Upitan o tome "kakve su šanse da 2020. ili ranije uđe u vladu kao ministar" i konstataciju da "kažu da je sve bliži državnom vrhu i da bi mogao da bude novi Ljajić", Zukorlić je kazao da, "kao prvo, ne može biti novi Ljajić ni u jednoj varijanti".

"Drugo, i sada sam blizak vrhu države, nemam potrebu da se približim još više da bih imao važnu poziciju u državi. Prve dve godine mog profesionalnog bavljenja politikom ja sam bio taj koji nije hteo izvršnu vlast", naveo je predsednik Stranke pravde i pomirenja.

Na pitanje da li to "znači da mu je predsednik Vučić nudio da bude ministar", Zukorlić je rekao da su "svi njegovi razgovori o važnim temama samo sa predsednikom".

"Nije mi nuđeno, nego se o tome razgovaralo. A sada mogu da kažem da sam završio pripravnički staž, da sam solidno savladao politički zanat i da su otvorene mogućnosti za razne razgovore. Istina, nemam ambicije prema ministarskoj funkciji, zato što ne vidim to kao ličnu afirmaciju", poručio je Zukorlić.

On je izneo tvrdnju da su "prethodni sandžački ministri, Ugljanin i Ljajić tu poziciju obesmislili, ništa nisu promenili nabolje" i da "u Sandžaku postoji mišljenje - što više ministara odatle, to manje koristi za njih".

Zukorlić je ipak dodao da ipak "ne isključuje mogućnost da prihvati ponudu, iako nije takvog psihomentalnog karakternog profila". Naveo je da je "pre dve godine imao ozbiljne razgovore o poziciji predsedavajućeg parlamenta" sa tadašnjim premijerom i sadašnjim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U vezi sa predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) početkom novembra, na pitanje da li je on "najslabiji činilac u Sandžaku kao što Ljajić kaže", Zukorlić je odgovorio da će "konačni odgovor na to pitanje stići 4. novembra".

"Pobedio sam 2010, ali mi je vlast Borisa Tadića otela rezultat i poništila izbore, i 2014. isto. Imamo najjaču podršku, ali je problem što je zakon omogućio da lokalne samouprave manipulišu i zloupotrebljavaju pozicije", ocenio je Zukorlić.

Na pitanje šta znači da je "tek prekjuče shvatio" šta je predsednik Srbije Vučić mislio u vezi sa Kosovom i idejom razgraničenja, Zukorlić je naveo da "misli da je shvatio" i da Vučića "podržava u nalaženju prihvatljivog i održivog rešenja za Kosovo".

"Mislim da pod pojmom razgraničenje podrazumeva rešenje statusa Kosova sa pozicija Srbije, jer je status Kosova sa pozicije dominantnih međunarodnih faktora rešen... Mislim da je (Vučić) pokušao da ga objektivizuje iz mitomanske kategorije koja je poslednjih 30 godina isforsirana mantrama koje su dovele u situaciju da većina građana emotivno, a ne racionalno reaguje kada se spomene Kosovo", rekao je Zukorlić.

On je ocenio da je Vučić "dao naslov 'razgraničenje'", ali da on misli da ga "ne treba banalno shvatiti poput novih granica, već da je hteo tu ranu da prevede iz statusa maligniteta u benignitet".

Sandžak kao Južni Tirol ili tako nekako

Upitan da li se "zalaže za autonomiju Raške oblasti, odnosno Sandžaka, Zukorlić je kazao da se "zalaže za Sandžak kao prekograničnu regiju s izvesnim stepenom autonomije uz poštovanje granica i Srbije i Crne Gore".

"Detalji bi se rešili kroz dijalog. Stav je da treba da dobije status, stepen samouprave, ali ne na štetu države Srbije i srpskog naroda. Postoje razni modeli u Evropi - Južni Tirol, još nekoliko regiona sa međugraničnom organizacijom", naveo je Zukorlić uz tvrdnju da "i Srbi traže Zajednicu srpskih opština (ZSO)" i da njegova politika "nema veze sa prekrajanjem granica, već politika Sulejmana Ugljanina".

Zukorlić je ocenio da je "ovo pitanje tako važno i krupno da ne može biti predmet razgovora samo njega i Vučića".

(Blic)

Komentari   

+1 # Bošnjak 21-10-2018 15:39
Ha ha ha
Možeš to da pričaš po Beogradu ali mi u Pazar znamo da je tebi zinula g..... baš za jednom ministarskom.
Zagrijo si se mufto, smrdi sve do Orlja.
Odgovori
-14 # vidovnjak 21-10-2018 16:40
Bolesnik nikako da primi pravu terapiju od sizofrenije !
Odgovori
+9 # Smrdija ubija 21-10-2018 16:50
i onoj lisici iz basne je grozdje bilo kiselo pa ga zato nije htjela jesti :lol: :lol:

A dobro se sjecam kad je bradata starleta - prije nego sto je krenula u politiku govorila da ako bi isao u politiku da ga ne zanimaju nikakakve male pozicije poput narodnog poslanika ili nekog savjetnika vec minimum ministarska funkcija.

Ko te nezna skupo bi te platio zlobo jedna ZLUkorlicka!
Odgovori
-8 # vidovnjak 21-10-2018 18:35
Vi ste svi obelezeni radi povezivanja kao kada psi obeleze teritoriju pisacom radi raspoznavanja .Dojadiste i bogu i narodu vasim glupiranjem.
Odgovori
+4 # Smrdija ubija 21-10-2018 19:02
E haj sad mrs na tvoju teritoriju sandzakpressa gdje ti je bezbedno i gdje neces cuti nista sem velicanja "bozjeg poslanika" MUUUamera ZLUkorlica.

:lol:
Odgovori
-6 # s.b. 21-10-2018 22:05
Na sta si to spao Morgen?
Na vredjanje, na prostakluk .. a ovo nekoliko danasnjih komentara sto videh - i na vulgarnost i to onu prostacku. Udaras i na obraz i na porodicu? Osim pljuvacine imas li nesto pametno i argumentovano da kazes?
Odgovori
+7 # Smrdija ubija 21-10-2018 22:59
Vec sam ti rekao - dok ne osudis ono djubre od dudica koji ljude koji su krenuli na hadz naizva kukoljem i fukarom nemas prava nikom prigovoriti na rijecnik.

A gargamel se uopste ne obzire na neki normalan nacin komunikacije - pa rekoh haj da ga malo prozovem na orljanskom, da me bolje razumije. Koliko vec vremena ljudi postavljaju sasvim normalna pitanja i izrazavaju bojazni po mnostvu pitanja - koja bradata starletica sasvim ignorise. I ne samo da ne odgovara vec i onim svojima na sandzakpressu naredjuje da se svako pitanje koje nije velicanje gargamela i njegove ćele brise.

Umjesto odgovora on sa svojim narodom komunicira putem clanaka o njegovom milovanju golubova i cesanju mackica?? Pa jel to on naz zahebava? Ili misli da smo dibidus kreteni, idioti koje moze vozati kako hoce?

Narod je ogorcen na njegovu samovolju i bahatost i on se grdno vara da samo ako zabije glavu u pijesak da ta stvarnost oko njega ne postoji...
Odgovori
+6 # Hodzica 21-10-2018 23:05
Ne slazemo se da nam neko pruzima nas BREND-Psovke,uvrede,mubafikluci,gibeti,potvora i sijaset jos gluposti. To je hodzanski BREND i zasticen je hodzanskim kodeksom ponasanja. Prepoznatliv je gde god vidis hodzu i pristalicu hodzinog.
Odgovori
+6 # Smrdija ubija 21-10-2018 23:07
Eeee hodzice, ali vas psovke, uvrijede, marifetluci su sa tandrckovim (H)ALAL CERTIFIKATOM - to su onda najljepse psovke, uvrijede i marifetluci, samo uplasti u alal-certifikat i onda sve moze!
Odgovori
-7 # vidovnjak 21-10-2018 22:29
Ta velika slova upotrbljavas kako bi dokazao svom nagolodavcu da si veran pas i da cekas veliku kosku kao jedna otrcana i kaljava dzukela.Nestani kao sto je nestalo i Tursko biciklo i sl. jer postajete veliki bednici na ovom sajtu.Pravi sodomci!
Odgovori
+7 # Smrdija ubija 21-10-2018 22:52
Mrs u pizdu kevinu funjaro jedna smrdljiva. Ni na jednu temu se ne javljas osim kad treba "braniti" lik i dijelo bradate starletice!

I ti takav lojav meni da dodjes i pricas o nalogodavcima???

Preporucujem ti da se drzis onog ZKUkolicevog izmeta od sajta: SANDZAKPRESS gdje mozes citati samo velicanje tvog akademika bez akademije, pustis mozak na pasu i sve ti ravno do mora.

A ako ipak mislis ovdje dolaziti i nekome drzati hudbe kako je mlogo pametno srusiti jedan dragulj od zemije - ARAP-DZAMIJU - znaj da cemo ti hebati kevinu kevu. Na svaki idiotluk tvog idola - bradata starletica ce dobiti odgovarajuci feedback svidjalo se to nekome ili ne. Nisu bosnjaci kreteni pa da ih tamo neke alibabe vozaju i prevoze zedne preko vode...
Odgovori
-7 # vidovnjak 21-10-2018 23:33
Ti si jedan otrcani bednik koji si se popeo svima na k.....
Zuki pa Zuki ponudi mu brak kad si tako patoloski vezan za njega i skini nam se sa vrata jer ce ti biti kuci a nas ostavi na miru.Znamo da si jedan patoloski Kasov dzukela koji samo laje i krije se iza ovih tekstova.Vi ste daleko od vere i samo vas fotelja stulja.Profesionalno visis na ovaj sajt i balavis bez prestanka.Ako si pismen i obrazovan pokazi se na tom polju,lako je biti bednik i lopuza.
Odgovori
+5 # Nur -Bec 21-10-2018 23:54
Mars na Munafikpress,tamo mozes da uzivas u jednoumlju do mile volje!
Odgovori
-6 # Mujo 21-10-2018 23:39
Jel istina da je SDS/SDP izgubila danas izbore za MZ u Prijepolju?
SPP pobedjuje - a mogu da zamislim da ces dobiti slog ako In sa Allah pobijedi i za BNV
Odgovori
-4 # MujO 21-10-2018 23:40
*SDA/SDP
Odgovori
-3 # Sandzak Press 22-10-2018 09:58
Sipu racku konjino.
Odgovori
+3 # Smrdija ubija 21-10-2018 19:03
A tvoj idol ne samo da se vucicu u guzicu uvuko do stopala vec bi mu i kitu zadovoljno pusio kad bi ga vucic za ministra postavio...

:lol: :lol: :lol:
Odgovori
-7 # Mujo 21-10-2018 23:36
Ja necu da te vredjam ko ti sto vredjas.
Da te pitam samo:
- Jel istina da je SPP pobedio koaliciju SDA-SDP danas u Prijepolju?
Odgovori
+6 # Nur -Bec 22-10-2018 00:10
u Prijepolju, najvećoj mesnoj zajednici, gde je sa pravom glasa bilo 11210 birača, najviše mandata osvojili su kandidati Sandžačke demokratske partije ukupno 6, zatim slede kandidati Stranke pravde i pomirenja njih 4, dva nezavisna kandidata i jedan ispred Stranke demokratske akcije Sandžaka.
Koga ti lazes muftofilu?Pobijedio je SDP,a SPP je pobijedio samo u Brodarevu. Najveca MZ je Prijepolje,a tu je SDP pobijedio.
Nauciste od Srba i da lazete :P
Odgovori
+3 # DP 21-10-2018 20:40
Hajde Vidovnjak ne laprdaj! Kad ti nije dosadio ovaj sarlatan orljanski sa svojim nebulozama sto bi ti mi dosadili koji lepo pitamo. Ja samo pitam sta ce za MIDZOV ASFALT ako ne bude ministar?
Odgovori
-7 # vidovnjak 21-10-2018 23:43
Ne razumem ove tvoje aforizme i sta hoces da kazes ali znam da ste patoloski slucaji koji penite i da vam je dusa
prazna i crna.Diskusiju uvek mogu prihvatiti ako je na dokazima i opipljiva a te vase stranacka podjebavanja i niskosti u privitimizmu ne vode nicemu i bescilju.Utrkujete se ljagati ljude i ako ih nepoznajete a izrazavate se kao kocijasi .Dokazi i argumenti za svaciji rad su temelj vrednosti i dostojanstva.Neznam sam vas nekolicine koji ste umrezeni dali vas ko podrzava u toj vasoj misiji!
Odgovori
-4 # Mujo 21-10-2018 23:43
Izbori za MZ u Prijepolju – SPP pobijedila koaliciju SDP-SDA
Bice asfalt za midza ;)
Odgovori
+5 # Nur -Bec 21-10-2018 17:15
Kako prolazi koji dan covjek sve vise laze i prosipa se :P Zukiju je zivotna zelja da postane ministar,ali zna da nema sanse pa kao fol nije zainteresovan.
Odgovori
+6 # REALNOST 21-10-2018 17:16
JELI VI: Ljajicu, Ugljaninu i Zukorlicu i svim vasim istomsljenicima KO VAS ZAVADAVA, pitateli se vi i uostalom vasi sugradani ... dokle to vise??? Novi Pazar nije tako veliki grad, Sandzaklije, konkretno vi Bosnjaci SABERITE SE MALO, RAZUM NEKA VAM PREOVLADA VASIM GLAVAMA., Umjesto da ste slozni i jedinstveni vi se skoro zavratove hvatate ... Molim vas STOP! STOP! STOP!
Odgovori
+6 # New World 21-10-2018 19:26
Zdrav razum je naše sokake odavno napustio... sada smo samo instrument tudjih interesa.
Odgovori
+3 # AkoDEMEK 21-10-2018 20:35
Ako tako kaze AkoDemek, zamrznuti Muhto onda je to tako.Nije prvi put da je glupandere preveslao i slagao ih.
Nece muha na gohvno i AkoDemek za pare i funkcije-
Odgovori
+2 # DP 21-10-2018 20:37
A sta je sa Midzovim asfaltom? Ako ne budes Ministar osta Midzo bez asfalta,a covek se odrao od placa.
Odgovori
+3 # Brada 21-10-2018 21:09
Sveti Zukimije,vo imja oca AV,duha svetog Seska i sina tebe svetog nam Zukimija,vo imja svetog Vasilija i krsne slave svetog Alempija,mi te molimo i preklinjemo da budes ministar! Pa zasto neces? Na koga si se naljutio?
Pa tebe naseg najveceg sveca ne sme niko da ljuti jer ce se i gromovi naljutiti i kazniti uz pomoc nam svetog Ilije Gromovnika. AMEN
Odgovori
+4 # Sjen. 21-10-2018 21:37
I ja ne zelim da budem Muftija jer ste te tu funkciju i zvanje muftije obesmislili i ponizili ti,kukolj muftija i ovaj sada nekakav VD muftija. Zato mi i ne pada na pamet da se borim za tu poziciju sandzackog muftije.
Odgovori

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Sigurnosni kod
Refreširaj