Zukorlić o presudi Karadžiću – Nema napretka dok srpski narod jasno ne osudi genocid

Nakon presude Radovanu Karadžiću, koji je pravnosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, na svom Facebook profilu se oglasio i Muftija Zukorlić, čiji status prenosimo u cijelosti:

zukorlic 

Presuda Karadžiću u Hagu nije obuhvatila sve njegove zločine genocida nad Bošnjacima. Unatoč tome ova presuda predstavlja važan moralni i civilizacijski čin.

No, nema napretka na našim prostorima dok srpski narod a posebno srpske elite jasno ne osude genocid i ratne zločine i ne distanciraju se od zločinaca. Pravdati i glorifikovati zločince znači umjesto individualne odgovornosti potencirati kolektivnu, nacionalnu i državnu odgovornost.

Muftija dr. Muamer ef. Zukorlić 

Komentari
+18 # Sultan Sulejman 2019-03-21 14:58
Bosnjacki gazija kao i uvijek u metu pez predrasuda prema koljacima bosnjackog naroda!
Prijavi moderatru
-2 # Sandzački Gaziya 2019-03-22 08:02
Svi mi znamo da srpski zvaničnici to nikada neće izgovoriti! Najgore je što mi mislimo da će se oni promijeniti, ali dzaba....teraju po svome Tri decenije! Sve opet zavisi od Vučka...ako on napravi Prvi potez, onda će svi oni sleditit njega. Jedino sto mi moramo da prihvatimo i da budemo svesni je cinjenica da se.Demografska slika BiH totalno promijenila, pogotovo u genocidnoj tvorevini. Bošnjaci su činili većinu ili približan broj dtanovnika u gotovo svim opstinama Istočne Bosne. Sada je taj broj Bošnjaka zanemarljiv. I ko ovde misli da je neko sto je život gradio 25 godina na drugom mestu, spreman da se vrati na porušeno i spaljeno. To je nemoguće. Zaključak je da su Srvi svoj cilj ispunili...očistili su prostore po svom projektu.
Prijavi moderatru
+13 # SMRDIJA ubija 2019-03-21 17:39
Amin.
Prijavi moderatru
-6 # Istina 2019-03-21 20:21
Dunjalucar
Prijavi moderatru
-4 # Istina 2019-03-21 20:49
E moj Sultan Sulejman tvoj Bosnjacki gazija redovno sedi sa jednim koljacem Bosnjackog naroda(Seseljom) a njegovog politckog Sina (Vucica)hvali na sva usta.Licemer
Prijavi moderatru
+1 # Sultan Sulejman 2019-03-21 23:48
Dostojanstvo nije odlika lazova i munafika ! Zasto sebe nazivas "ISTINOM" kada izgovaras ne-istine o drugima!?
Prijavi moderatru
+3 # KANGAL 2019-03-21 22:14
Znači NAPRETKA NEĆE BITI NIKADA!
Prijavi moderatru
0 # Istina 2019-03-22 19:13
Sultan sulejman VI Muftine pristalice ste izgubili svaki smisao Za ISTINU tako da od vas osim slijepog slijedjenja i zabijanja glave u pijesak drugo i Ne ocekujem.ISTINA je da je tvoj Bosnjacki gazija u Seselju pronasao svog sagovirnika a Vuciceva vladu podrzava .AKO Seselj Nije osudjeni ratni zkocinac reci .AKO Vucic Sve vreme Nije sa njim vodio istu politiku reci.Sta Nije ISTINA reci.Izvadi glavu iz peska u skini paucinu sa ociju.Probudi se
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari