Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) sastali su se sa delegacijom Kosova, a na sastanku je ocenjeno da je Bošnjacima potrebno da jačaju prijateljske veze sa njima bliskim narodima "kao što su Albanci i Kosovari".

sulejman ugljanin n1



 

"Svi manjinski narodi imaju svoju matičnu državu osim Bošnjaka koji većinom žive u Sandžaku, upravo iz tog razloga je nama potrebno da jačamo prijateljske veze sa nama bliskim narodima kao što su Albanci i Kosovari, kako bi rešili pitanje statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka na ovim prostorima", istakao je većnik BNV Sulejman Ugljanin.

Kako je u saopštenju navedeno u "visokoj kosovskoj delegaciji" bili su nacionalni kordinator za sport i kulturu Kosova Redžep Hoti, bošnjačka narodna poslanica u kosovskoj skupštini Emilija Redžepi, profesor Nedžmedin Spahiju, ali i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Dodaje se da je Hoti zahvalio predstavnicima BNV na organizaciji sastanka i konstatovao prioritet rešavanja statusa Sandžaka, bez kojeg, kako je ocenio, "nema prosperiteta na zapadnom Balkanu".

Izvor:N1