Svaki dosadašnji pokušaj Sulejmana Ugljanina da izazove krizu u Sandžaku je propao i najava da će organizovati ulične proteste u Novom Pazaru, kojima se pridružuje Savezu za Srbiju je njegov očajnički potez da proizvede tenzije u tom delu Srbije.

Aleksandar Antic 03 Alo Vladimir Markovic 1000x0 

Aleksandar Antić, ministar u vladi Republike Srbije i visoki funkcioner SPS ističe da Sulejman Ugljanin želi da po svaku cenu proizvede krizu i destabilizaciju Srbije.

- Svaki dosadašnji pokušaj Sulejmana Ugljanina da izazove krizu u Sandžaku je propao i najava da će organizovati ulične proteste u Novom Pazaru, kojima se pridružuje Savezu za Srbiju je njegov očajnički potez da proizvede tenzije u tom delu Srbije - ističe Antić.

 Ugljanin je tražio da pitanje Sandžaka bude internacionalizovano, on otvoreno zagovara odvajanje Sandžaka od Srbije i ne priznaje institucije države u kojoj je bio čak i član Vlade. Separatizam Sulejmana Ugljanina direktna je reakcija na napore Republike Srbije i predsednika Vučića da se dugoročnim kompromisom reši pitanje Kosova i Metohije. Ugljanin želi da iskoristi trenutak kada Srbija rešava svoje najznačajnije pitanje da na mala vrata ostvari neostvarivo – da Sandžak odvoji od Srbije - dodao je Antić. 

- Podsećam da je Ugljanin u više navrata govorio o vlastima u Prištini kao o šampionima demokratije i zaštitnicima ljudskih prava, hrabreći njihovu politiku konflikta sa Srbijom. Njegovim pristupanjem Savezu za Srbiju ova koalicija dobija i otvorenog separatistu u svojim redovima, političara koji provocira krizu i nestabilnost u Srbiji, što je očigledno sredstvo SZS i njihovih čelnika Djilasa, Jeremića i Obradovića, za dolazak na vlast bez izbora - zaključio je ministar. (Alo)