Snežna vejavica i težak, mokar sneg izazvali su dosta problema u snabdevanju strujom širom Srbije

Nova Varos slika 2 Put Nova 

Obilne padavine koje su iskidale srednjonaponsku mrežu ostavile su oko 1.500 potrošača u novovaroškom kraju bez struje. Trenutno bez napajanja električnom elergijom su žitelji Miševićima, Bistrice, Radijevića, Vilova, Radoinje i Rutoša.

Nešto bolja situacija je u susednom Prijepolju gde je zbog kvara na dalekovodu bez struje oko 500 potrošača iz Kaćeva i Crkvenih Toca. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Neprohodan je i put od Kokinog broda prema Jasenovu preko Bele Reke koji je u nadležnosti Puteva Srbije, jer je palo preko pola metra snega. Predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da su obećali iz ovog preduzeća, da će se putni pravac u toku dana pročistiti.

Dejan Grbić iz novovaroškog opštinskog odeljenja za održavanje puteva kazao je da je sneg koji od ponedeljka pada napravio snežni pokrivač u visini od 20 do 50 centimetara i da se za sada održava prohodnost puteva prvog prioriteta.

- Čistimo od Nove Varoši do Božetića, Štitkova, Akmačića, Drmanovića, a u gradu čistimo ulice prvog, drugog i trećeg prioriteta i turističku zonu Zlatara. Danas se neće čistiti nekategorisani putevi po selima već ćemo sačekati prestanak padavina, a održavaćemo prohodnost puteva do centara mesnih zajednica. Zaliha soli i rizle ima dovoljno, a ako bude bilo hitnih slučajeva to ćemo staviti u prioritet –kazao je Grbić.

Što se tiče magistralnog puta ka Prijepolju i granici sa Crnom Gorom, direktor Puteva Užice Leko Korićanac naveo je da je put u punom profilu prohodan i da je zabrana za kamione sa prikolicama i tegljače koja je u ponedeljak uvedena ukinuta i da se saobraćaj odvija neometano.

Snežna vejavica i težak, mokar sneg izazvali su dosta problema u snabdevanju strujom i u Zlatiborskom okrugu.

Protekle noći ceo Priboj je bio bez struje a od utorka su u prekidu dalekovodi u selima pa je bez struje oko 1.400 potrošača u pribojskom kraju.

PUT TUTIN-LESKOVA POVREMENO NEPROHODAN ZBOG SNEGA

Glavni put koji od Tutina vodi prema selu Leskova povremeno je neprohodan za saobraćaj zbog snega koji od ponedeljka uveče pada na teritoriji Pešterske visoravni, rečeno je danas.Šef sekcije za puteve u preduzeću "Novi Pazar put" Sead Kurtović rekao je za novopazarski radio Sto plus da najviše problema stvara jak vetar, koji izaziva velike snežne namete na kritičnim deonicama.

"Putarske ekipe su od sinoć na terenu, ali nam nameti prave najviše problema. Samo nekoliko minuta nakon prolaska naše mašine, vetar stvori nove namete i saobraćaj opet bude blokiran", rekao je Kurtović.

Na tutinskom delu Pešterske visoravni od sinoć je palo oko 10 centimetra snega. (Vecernje novosti)