Iz još nejasnih razloga, petnaestogodišnji L. M, učenik prvog razreda smera za carinsko zanimanje srednje stručne škole u Rožajama pokušao da sonom kiselinom otruje školske drugove S. Š. i B. K.

Depositphotos 192570038 xl 2015 620x0

L. M. je flašice od soka, u koje je ulio sonu kiselinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su na prvom gutljaju osetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta, navela je rožaska policija.

Još dvojica učenika su probala tu tečnost, misleći da se njihovi drugari šale, ali su na sreću i oni osetili neprijatan miris i nisu progutali tečnost, prenosi portal CDM pisanje lista Pobjeda.

Učenici su odmah prevezeni u službu Hitne pomoći, a potom su upućeni u beransku Opštu bolnicu. Konstatovano da nije bilo posledica po njihovo zdravlje.

Učenik L. M. je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga saslušan u policiji.

Kako su rekli u policiji, tokom saslušanja bio je vidno utučen i ćutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka. Nezvanično, L. K. je ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju tečnost koju je pripremio. 

Tužilaštvo je otvorilo istragu i očekuju da će utvrditi motive tog događaja.

Prema rečima direktora Srednje stručne škole Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

"Znamo da je nedavno izgubio bliskog člana porodice, što ga je jako pogodilo. Njegovo ponašanje ukazuje da ima blagih psihičkih problema. I pored toga nikako nismo mogli da zamislimo da bi bio spreman da uradi nešto slično", rekao je Bećović.

Dodao je da je L. M. kiselinu i sokove uneo u školu neopaženo u svojoj torbi, tako da dežurni učenici i profesor nisu mogli da primete ništa neobično u njegovom ponašanju.

"Srećni smo što se ovo nije pretvorilo u tragediju, što nije došlo do posledica po zdravlje dece. Reagovali smo adekvatno", istakao je Bećović, dodavši da će preduzeti mere protiv M. L. u okviru zakona.