Rožaje: Jedna osoba uhapšena zbog krijumčarenja tražilaca azila, druga zbog prodaje marihuane

Rožajska policija uhapsila je N.K. (40) iz Rožaja zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i A.D. (42) takođe iz Rožaja zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

20190510150516 6d81e6aa 5e86 4f6d b4ed 27233d28ac87 

Kako je saopšteno iz Uprave policije, rožajski policajci su kontrolisali vozilo kojim je upravljao N.K. a u kojem su zatekli tražioce azila, pet stranih državljana – tri odrasle osobe i dvoje djece.

"N.K. je, kako se sumnja, shodno prethodnom dogovoru, u Rožajama preuzeo tražioca azila i imao je namjeru da ih, za novčanu nadoknadu, ilegalnim putem prebaci odnosno prokrijumčari na teritoriju Srbije. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u ODT u Rožajama", kazali su iz Uprave policije.

A.D. pokušao da pobjegne? 

Iz Uprave policije su rekli da je A.D. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga neposredno prije hapšenja, kako se sumnja, maloljetnoj osobi prodao dva pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je marihuana.

“Prilikom pokušaja bjekstva od policije A.D. je odbacio šest pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je marihuana, težine 12,8 grama, a koja je, shodno sumnjama, bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji na području Rožaja”, piše u saopštenju Uprave policije.

Navodi se i da su policajci izuzeli odbačenu drogu i ona će biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

“Osumnjičeni A.D. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju”, rekli su iz Uprave policije.

Izvor:Vijesti.me

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click