Po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Rožajama, izvršen je pretres kuće koju koriste Š.R. (51) i E.R. (14) iz Rožaja, koji su srodnici

rozaje policija 620x0 


Pripadnici Jedinice za borbu protiv droge Centra bezbednosti Berane su u sadjestvu sa službenicima Odeljenja bezbednosti Rožaje, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja, sprečavanja i suzbijanja ulične prodaje opojnih droga, uhapsili su oca i kći Š.R. (51) i E.R. (14) iz Rožaja pronašli i oduzeli heroin i novac.

Po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Rožajama, izvršen je pretres kuće koju koriste, a pregledom maloletne E.R. policijski službenici su pronašli i oduzeli 14 pvc pakovanja heroin. Pretresom kuće je pronađeno još jedno PVCpakovanje sa sadržajem iste materije i 2.000 evra za koje se sumnja da su stečena vršenjem krivičnog dela. 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se Š.R. i E.R. bavili uličnom prodajom droge, saopštila je Uprava policije Crne Gore, čiji pripadnici su o svemu obavestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se Š.R. i E.R. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ovo je za sada prvi slučaj u Crnoj Gori da je otac uveo maloletnu kćer u poslove sa drogom.

Izvor:novosti