Rožajac osumnjičen da je krijumčario 18 azilanata

Rožajac P.M. (20) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje 18 tražilaca azila.

tanjugfi 2 

Iz Uprave policije je saopšteno da su, po prijavim u selu Bać, u napuštenoj kući u blizini graničnog prelaza Dračevovac, pronašli 17 stranih državljana, među kojima je bilo djece.

"Postupajući po prijavi jednog oštećenog lica A.A. (45) strani državljanin, u kojoj je naveo da je kao tražilac azila sa još 17 lica došao iz Podgorice u Rožaje, kojom prilikom ih je na autobuskoj stanici sačekalo nepoznato lice i prevezlo do obližnjih apartmana. Iste večeri, nepoznato lice je, sumnja se, došlo i odvezlo 17 lica na drugu lokaciju dok je A.A. ostao da čeka da se neko nakanadno vrati za njega. Od njega je kasnije, u telefonskom razgovoru sa nepoznatim licem, zahtjevano da donese novac u iznosu od 1.200 eura inače njegovi rođaci neće biti pušteni", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je P.M. ubrzo identifikovan kao osumnjičeni koji je počinio ovo krivično djelo.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je P.M. bio angažovan od strane jednog lica iz Republike Srbije da sačeka strane državljane, negdje ih smjesti do ponoći, kada će organizovati njihov transport do sela Bać a zatim ilegalnim putem preko granice u pravcu Republike Srbije", piše u saopštenju. 

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click