Mustafa Spahić ''opleo'' po Muameru Zukorliću

Nikad bolji kandidat nije imao goreg protukandidata, uvjeren je Mustafa efendija Spahić koji Zukorlića zna još iz Medrese, piše Oslobođenje

mustafa ef spahic 696x469

-On prvo bude rektor, pa onda upiše postdiplomski studij, a čim upiše postdiplomski postane akademik - kaže.

Na pitanje kako odgovara na Zukorlićeve optužbe o prekobrojnom kabinetu reisu-l-uleme, kaže:

- To su nevjerovatne stvari. Optuživati reisa Kavazovića da ima prekobrojnu birokratiju, administraciju, a ne uzeti u obzir Rijaset, kao primjer vlade, koji ima svoje uprave. Uprava za vjerske poslove recimo pokriva čitav svijet gdje su Bošnjaci, imate Upravu za pravne poslove, za inostranstvo i dijasporu... Što se tiče reisa i kabineta, ja se kunem Allahom dž.š da u reisovom kabinetu i reisovim službama manje radi uposlenih nego što Zukorlić ima tjelohranitelja i žena - kaže efendija Spahić.

Cijeli intervju sa Mustafom efendijom Spahićem možete pročitati u sutrašnjem printanom izdanju Oslobođenja. (Oslobođenje)

Komentari  
+9 # NP 2019-10-18 00:02
". . .ja se kunem Allahom dž.š da u reisovom kabinetu i reisovim službama manje radi uposlenih nego što Zukorlić ima tjelohranitelja i žena - kaže efendija Spahić "
...
Nebio ja u tvojoj koži na Danu Suda laži-efendio. Ko se još kune krivo Allahom s.w.t ?
Evo ti dokaz pa razmisli:
2 telohranitelja × 3 smene = 6 (državno obezbedjenje) pa evo da dodamo i još par njih od ranije koji su sada "slobodni strelci" jer nema potrebe da dupliraju posao ali i njih da računamo i neka bude 10 ukupno. 2 žene.

Stvarno se divim (ne)ljudima koji se krivo kunu Allahom Uzvišenim samo da bi pljuvali po Zukorlicu.
A još ako dodamo da su izbori završeni - čemu kriva kletva?
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # Samir 2019-10-18 00:21
To se on figurativno izrazio, covijek je postariji, Ali opravdano ukazuje na Zukorlicevu providnost. Razumjem i tebe i ti mora da si mu neko od najodanijih u sekti...vjerovatno si uz njega od prvih dana. Hipnotisao te nekim svojim carima? Nego kako Li ces ga branit kad krenu zvanicne istrage i video i audio zapisi itd?
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # NP 2019-10-18 00:42
Pazi Samire, star ne star - niko ne smije krivo da se kune Allahom . Zar nije tako?
Dersovi iz Arap dzamije - time me je "kupio". ako baš želiš da znaš, od kojih se meni kosa dizala na glavi.
Najodaniji, najbliži .... bla bla - tri puta za ovoliko godina sam se sa njim sreo da kratko popričamo i još jednom sam prišao da se slikamo onih prvih dana kada je počeo da nosi fes.
Ja smem da se zakunem da je ovo istina što sam napisao.
A da li ti smeš da se zakuneš da on ima banku u Maleziju, kako si mu već jednom naturio?
Mada kad može ovaj hodzetina da se krivo kune, što ne možeš i ti?
To su ti i takvi video zapisi, jel? :)
Ok. Pustite i to.
Lažama se nikad ništa nije postiglo dugoročno.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Samir 2019-10-18 01:39
”Dersovi” te seanse su mu specijalnost...ne zamjeram ti naivan si covijek. Ceric i Zuki imaju zajednicku banku u Maleziji...na cije se ime vodi je sporedna stvar. On je i diplomatski pasos uzeo radi kurirskih poslova i transporta novca....uigrana su Garda on i Ceric. Zao mi te ako te je tako jeftino kupio...taj psiholoski efekat koji izaziva kod polupismenih je evidentan...inace ne bi imao ciji novac da trosi? Akreditaciju jos nije odradio...sabur...bice.
Nastavi da analiziras...kad vec znas i inicijalie da mijenjas znas i misaone simulacije da pravis...izbistrice ti se u glavi ubrzo.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Emil vrckit 2019-10-18 21:58
Nisi ti Spahicu mi Hodza mi Efebdija
Ti si na platnom spisku KOSa ti i ostali svi znaju i poznaju tu Vase reprezentaciju otpadnika i govana..
Zato nije vazno sta kaze vec- KO KAZE ..!!
Tako da je irelevantno jedna vucibatina i neostvarena gnjida Politik tebe sta kaze..
Prica sta hoces..
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Ljicno 2019-10-18 13:51
Sjeti se tih dersova pa uporedi njegovo ponasanje zadnjih godina, ponasanje njegove druge zene (elitne a nase) i vidjet ces da on jedno prica a drugo radi. Naravno ako nisi slijep.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Brada 2019-10-18 15:40
NP: Najbolja je zakletva svetog Zukimija GUBITASA i njegovih idolopoklonika:
"Vo imaja OCA AV,Svetog duha Seska,svetog SINA Zukimija GUBITASA Orljanskog,svetog Vasilija Ostroskog i svetog Ilije Gromovnika AMEN.

Sveti Zukimije ti je proslost i to bi trebao vec jednom da vidis a posebno da shvatis.
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Живојин 2019-10-18 00:22
Само "2 žene."!? Е, сад је и мене разочарао. Ја сам мислио да може да подмири бар 4 и сматрао га за колегу! ;-) Шојићу, хајде закуни се да је то истина, или је то Јопет "ко дрикчије каже, клавеће и лаже..."!? А ко се оно беше заклео на Куран за санџачку аутоамомалију? ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Brada 2019-10-18 15:44
Merhaba Zivojinko Kucukoglu! Potpuno si u pravu kada kazes samo dvije.
OSMO SALIHOV ne broji koliko moze,zato ti ta zenska celjad platise racun OSMU.Potamani ti ih OSMO sve po redu.A zamisli jos poceo da vodi i moje drvosece i sta sve tek oni mogu da odrade sa cistog vazduha.Ostavi se pisanja i pazi na OSMA.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # sandzo 2019-10-18 05:56
poludeli hodze lako ih posvadit
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Semir 2019-10-18 12:56
Odmah fetvu neka izdaje sad ko ono ranije neka ga proglasi kjafirom,a brata AV AV neka drzi po strani ipak je AV AV pustio jarca u vladu,pa.omogucio da prevodi zemlju vakufsku na sebe a ovak ga provalio spahic.Dok mu ne dirate imovinu onda trpi a kad krenete odmah izlazite id din i imana kod muamerovaca odmah ih napujda da kako ste kjafir napadate islam.a mi koji ukažemo na to što radi sto nije po islamu odmah etiketiraju nas,ja neznam koje vise zvanje ima jarac?akademik,grande mufty,ex mufty,reis,kandidat za presjednika srbije,poslanik u vladi srbije,jedno vrijeme je bio DR muamer zukorlic.Jel sledeca funkcija prestolonasljednik srbije muamer zukorlic?
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Brada 2019-10-18 14:07
Uvijek kazem da ce od ovog svetog Zukimija GUBITASA Bosnjacima doci crni dani i da je on,sveti Zukimije, taj koji se svim silama bori da Bosnjacima zabije glogov kolac na Bosnjastvo i Sandzak i da tako opravda povereni mu zadatak od srpskih obavestajnih sluzbi za rad ocuvanja svog bogatstva i svog licnog interesa..
Sveti Zukimije je i otisao u Bosnu da se kandiduje toboze za Re'isa a ustvari sveti Zukimije je imao postavljeni zadatak da polako pocinje nagrizati i stvarati podjele i u IZ-BiH.Ima na internetu postavljen snimak gostovanja Paroskog na TV-u i pogledajte sta kaze Paroski kao je sveti Zukimije govorio sa ponizenjem prema glasackom tijelu u Saboru IZ-ce.No za svu srecu pa je sveti Zukimije vec poceo polako da postaje istrosena proslost i istrosen sapun tako da mu jedino predstoji da se javi nama drvosecama za neku buducu funkciju,posto on voli funkcije.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Malik 2019-10-18 15:27
Niko nikoga ne može poniziti i ukaljati dok se sam ne okalja.Zukorlić je sebe osramotio skidanjem ahmedije i kad kaže zovu me evo me ,političarenje je sebe svukao na dno i sad se valja u blatu politike.Pohlepa uništava ljude i bogastvo.Uz politiku idu i kojekakve prljavštine ,ništa nije uradio za četiri gidine u BG samo su ga diletanti vrebali da mu iscede pare.Moja očekivanja je razočarao i moram da mu pomognem sa realnomkritikom .Zukorliću ne prljaj obraz politikom.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # DP 2019-10-18 15:50
Poceli BOSANCI ovog hodzu iz Orlja sada da razvlace kao jufke za sirnicu na Bascarsiji.Tu ti ni Vucko,ni Seselj ni Maric ne mogu pomoci.Istilahile te Bosanci hodzko seseljev polako na tenane razvlace.SIKTER IZ BOSNE ORLJANCE.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Sesko Voja 2019-10-18 16:06
Ovaj nas Efendi-Vojvoda,'ODZA Zlukorle ne ume da prestane da pusi.Umesto da cuti i da dalje ne pusi,posto ga je popusio kod Bosanaca,on i dalje vuce da se ne ugasi.Vojvodo,znamo da si samo jedan poslusnik nas,ali i mi Rladikali se stidimo tog tvog preteranog pusenja kod tih Mu'amedanaca u Bosni.
Nego 'ODZA da mi malo svedemo racune,jer sada ce tebi trebati ponovo soder i da se slikas pored bagera,pa vide ti Efendija nama Rladikalima pripremi nas deo.Sada nas jedino mozes placati od sadake,jer Vitrove,Zekat i Kurbane si potrosio.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Nur-Bec 2019-10-18 17:12
". On ima problem koji je u čovjeku nerazrješiv. Jer on posmatra institucije zajednice, organe, tijela, ustanove, pa i IZBiH, u sebi, po sebi i za sebe. Tu bude tijesno i njemu i ljudima. Da bi normalno stanje bilo, mi moramo biti u svjetskoj zajednici, u konkretnoj posebnoj zajednici, ako je vjerska, kulturna, u ustanovi i u organu, a ne oni u nama, jer to je tijesno. Ako je zajednica u nama, onda čovjek sebe vidi i kao normu i kao formu i kao sadržaj."-rece o Zukiju ef.Mustafa Spahic i pogodi tacno u centar.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2019-10-18 17:22
Bože, vidiš li kakvi su Bošnjaci? Izbori za reisa bili i prošli u najboljem redu. Poverenje uleme je dobio dosadašnji reis Kavazović. Izbor za reisa i protivkandidat se nikako ne trebaju poistovetiti sa političkim izborima. Jer izbor za reisa je bio u božjem miru, bez ljaganja druge strane, dostojan vere i duhovnosti kandidata i onih koji biraju. I umesto da Bošnjaci budu zadovoljni jer oni su dobili novog/starog reisa i da nastave dalje voditi svoj verski život, oni našli da kao neke alapače komentarišu kandidata Zukorlića. Ovog Mustafu, kojeg nazivaju i efendijom, treba da je sramota svoje sede kose. Ako ne može da skrene pažnju javnosti na sebe, ne mora ni da uzima u usta Muamera, da bi mu mediji dali nekog prostora.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Olivera 2019-10-18 17:22
Ljubomora je čudo, a ovaj Spahić umesto da se ponaša kao star i mudar čovek, on našao da proziva Muamera i da mu spočitava žene, titule i da mu se meša u život. Bio si i ti Mustafa nekada mlad, pa nisi bio privlačan da bi mogao imati više žena, niti pametniji da bi postao akademik, niti sposoban da možeš stati uz rame i reisu i predsedniku.....
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Malik 2019-10-18 18:28
Samo slabiči,iskomleksirani imaju više žena.,a pametan i iskren samo voli jednu ženu.On nije u stanju da sačuva brak a kamoli Islamsku zajednicu.Titule je sam sebi dodelio ,kako došle tako prošle.Svi znamo i vidimo posrnuće Zukorlića samo oni oko njega koji dobiju koju kintu nešto ga brane.Sam je pao na dno.Svi ćemo mu pomoći da ustane ako mu kažemo istinu da čovek ne živiu zabludi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # zz 2019-10-18 22:28
Pa kod njega je sve po dvije ili u mnozini:dvije hanumice redovne,dve-tri onako usput,dvije kobilice na hipodromu,dvije partije do sada,dvije Islamske zajednice,dvije stalne TV-Hepy i Pink TV,e jedino zvanja i titula ima na pretek.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Nur-Bec 2019-10-19 00:36
:-) :lol: :lol: :-)
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Samir_sandzaklija 2019-10-19 23:52
-Gospodin Spahic je mislio i na Zukorliceve zene-ljubavnice...tako da mnogo vise šarlatan iz Orlja ima toga. Ali zamislite to...da jedan najobičniji šarlatan,prevarant koji glumi plejboja...da on govori o jednoj ljudskoj veličini kakav je reis Kavazovic...Ma,ovo je stvar srpske tajne sluzbe...nadrškaju šarlatana Zukorlica da pokusa da krnji autoritet svakom vidjenijem Bosnjaku. U suprotnom....dozvolice srpska DB da mu poruse onaj objekat u centru grada Pazara gde je oteo pola Trga...i taj šarlatan mora da kifće i laje protiv svakog vidjenijeg Bosnjaka. Ko sa djavolom tikve sadi,o glavi mu se obijaju...e to ti radi šarlatan iz Orlja.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari