Muftija Zukorlić – Pobijedila je Islamska zajednica, moj program će biti na raspolaganju reisu-l-ulemi

Članovi Sabora Islamske zajednice BiH danas su izabrali Huseina Kavazovića za novog/starog reisu-l-ulemu koji će i narednih sedam godina obnašati funkciju duhovnog poglavara muslimana u našoj zemlji i dijaspori. Podsjetimo, biralo se između Huseina Kavazovića i Muamera Zukorlića, a novi/stari reis je dobio 291 glas u odnosu na muftiju Zukorlića koji je osvojio 82 glasa.

viber image 2019 10 12 14 05 14 

U svom obraćanju muftija Zukorlić istakao da je pobijedila Islamska zajednica, te da će njegov program biti na raspolaganju reisu-l-ulemi

“Izražavam zadovoljstvo što je cjelokupni proces izbora protekao u najboljem redu i ovim rezultatom mi imamo pobjedu IZ-e. Imali ste dva kandidata sa dva autentična programa. Naši su se programi razlikovali, ali ne po pravcu kretanja IZ-e, već po samoj dinamici. To su bila dva programa, dva kandidata, ali mi nismo bili dvije strane. Islamska zajednica je jedna strana i tako će i ostati. Uspio sam formulisati jedan cjelovit koncept kroz načela i platformu koju sam dostavio i sve to predstavio obilaskom svih muftijstava u BiH i Mešihata mimo granica BiH. Svoju platformu i sebe lično stavljam na raspolaganje reisu-l-ulemi ukoliko izraze želju da im pomognem. Od ovog trenutka svi smo mi oni koji će služiti Islamskoj zajednici i programu koji je većinski podržan. Svojom kandidaturom sam dodatno dinamizirao proces izbora, dao mu dodatnu čar i kvalitet, te tako značajno doprinio legitimitetu samog izbornog procesa. Ja čestitam cjelokupnoj Islamskoj zajednici, ovo je njena pobjeda i nastavljamo u tom pravcu naprijed. Danas smo napravili veliki i značajan iskorak”, rekao je muftija Zukorlić .

Izvor:Sana

Komentari  
-10 # Sesko Voja 2019-10-12 22:15
Tacno je VOJVODO da je pobedila IZ-ca a izgubili smo mi Rladikali, ali ti si obecanja davao a i delovao si da pobedimo mi Rladikali a ti kao nas Vojvoda da odradis zadatak za nasu pobedu. A ovako Vojvodo sada si ga popusio i u Bosni Bosancima,a tvoj program je nas program i to Bosanci dobro znaju.TVOJE PALAMUDJENJE NECE NIKO DA CITA,A POSBNO JEDAN MUDAR COOVEK KAKAV JE KAVAZOVIC:
Prijavi moderatru
-12 # TITO 2019-10-13 08:45
Ima čovek ženu ona se prokurva skine ahmediju i on je najuri. Kasnje ona stavi ahmediju i hoće da mu se vrati. Sta bi uradio pametam čovek ( u ovom slucaju covek je biracko telo IZ)
Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2019-10-13 13:16
Da li je tebe tvoja žena najurila posle flertovanja sa šiparicama sa facebook-a? Posle hvalisanja i lažnog predstavljanja? Nije ti poređenje uopšte. Žene ne nose ahmedije. IZ je u svakom slučaju blagoslovena što ima Muamera Zukorlića. Jer za razliku od drugih, on je toliko energičan, stvaralački nastrojem, pametan, da je šteta da takav genije čami samo u duhovnom svetu. Spoj svetovnog i duhovnog on može da iznese, jer je sve na njegovoj strani. Mlad, zdrav-i duhovno i telesno, ambiciozan, energičan, harizmatičan, saboran, stvaralačkog duha.... i sve to je stavio u službu kako svojih Sandžaklija, tako i Bošnjaka, ali bih rekla i svih građana Srbije, pa i regiona. Zaista bi bilo ludo da se takav potencijal ne iskoristi. Da je pameti na ovim našim prostorima, otimali bi se za njega.
Prijavi moderatru
+1 # zz 2019-10-13 15:31
OLJIVERA: Sellam ti je Hajdemi Popusi i njegov brat Hajdenam Popusi. Volis ti Albance mnogo.Iskoristi ovu dvojicu,taj potencijal,jer bi zaista bilo steta da ih ne iskoristis.
Prijavi moderatru
+2 # TITO 2019-10-13 17:14
Dao sam ti plus tako mi Allaha :) i to iz sažaljenja i odna da ti odgovorim to je bijo samo experment jer svi kazu da se Srbijanke kresu za paklo cigareta a ida rade po Kosovu. Malo smo se zezali istraživali i uverili se. Tece med i mleko, srbija sve manja i manja, narod oboleo od bombardivanja koje su sami tražili, stotine i hiljade brakova rastureno hiljade porodica razoreno, da vam nije Turaka koje psujete i to uglavnom nikTovi sa ćirilicom odma vidis koliko je sati uhvatio se za ciirilcu a Turci koje psuje .mu daju hleb...
Tebi " sciptar" ne izlazi iz glave mora da te Ajdemi dobro nag*zio.. Muftija ti je u glavi zasto ne predjes na Islam nego se mučis ovde..... Evo ina nas brada ce te vencat, Ajdemi ce te pripremiti, Sukani ce te darovaz, Nurka ce ti kupit haljine ima da budes ki cvet :)
Prijavi moderatru
+17 # TRN 2019-10-12 22:25
Ovo su bili izbori za najvisu i najugledniju titulu kod Bošnjaka reisu-l- ulemu.
Izbori su sprovedeni u režiji IZ BiH.
Sve je proteklo u najboljem redu.
Jedan je morao da pobedi drugi da izgubi i onaj ko izgubi da čestita pobedniku.
Sve se tako i odigralo.
Nema potrebe praviti od ovih izbora paralelu sa političkim izborima
Prijavi moderatru
-10 # zz 2019-10-12 22:39
TRN, a reci ti nama bate,jeli ti svaki dan gljeda onog osrljanskog sarlatana kako skace po medijskim TV kucama i objasnjava neke njegove trijade?.Je li on vodio ovih proteklih dana ovoliku hajku ili mi sa portala komentatori? Je li ti on radio one spotove sa njegovim glupostima u porukama?Je li njega prate kobre po dzamijama?
E sada kada ga je KAVAZOVIC spustio na zemlju,odnosno zakopao ovom pobedom,onda bi da se o tome cuti,a svu halabuku podigao taj poltron srpskih sluzbi i seseljev podanik. Sada treba bate svi timski i slozno da radimo na potpunom razoblicavanju ovog RADIKALA ZLUKORLA i da time sacuvamo kredibilitet i cast IZ-BiH.
Prijavi moderatru
-14 # Nur-Bec 2019-10-12 23:20
Gledaj ovog zukijevog jada,sad uzeo nick TRN.Moze da uzima nickove koje hoce,ali ni to mu nece pomoci da svari ovaj poraz.
Prijavi moderatru
+9 # NP 2019-10-13 00:11
Ako si mislila na mene - to nije moj nick.
Ako takva fobija postoji kod tebe - to će se izlečiti čim SL uvede registraciju.
Valjda nemaš i anemiju ???
- Od samog početka sam tvrdio da Zukorlić neće pobediti - zar nije tako?
Ako je tako (a jeste) kako ću onda "variti" ovaj "poraz"?
Prolupala si, vjeruj mi.
Tebe je mržnja oslijepela, dušo.
Ti ne vidiš da ovde nema poraženih.
Ako je iko poražen - to ste vi.
A evo i kako:
To su bili izbori unutar IZ koju vi ne priznajete.
Vaš reis stoluje u BG.
Njega postavlja Suljo jer tamo i nema izbora.
Poraženi ste jer vidite veličinu ovih izbora, učesnika u njemu, Rijaseta BiH i jedine prave IZuS a minornost vašeg pararijaseta se posle ovih izbora još više ogolio.
Prijavi moderatru
-9 # DP 2019-10-12 22:42
Tvoj program ti hodza ponesi u BGD i daj ga tvom AHBABU SESELJU da moze sa njim brisati DHUPE U WC-u.

Kavazovic je mudar i pamet da nebi sebi dozvolio da cita tvoje budalestine.

HODZA SKROZ SI PUKAO; KAVAZOVIC TE JE UKOPAO MORALNO.
Prijavi moderatru
+15 # TRN 2019-10-12 23:04
Ja ne razumem pojedine komentatore što se sekiraju?
Izbori su bili za reisa IZ BiH.
Protekli su mirno i dostojanstveno.
Pobedio je Kavazović.
Vi ne priznajete tu islamsku zajednicu.
Imate svoju u Beogradu
U čemu je vaš problem?
Prijavi moderatru
-11 # Laki je malo nervoza 2019-10-13 08:40
Kaže pobedila je IZ. To je tačno. Jer da je pobedila Srbijanka drzavna bezbednost to bi bijo pocetak kraja Bosne. Pogledajte njegov tav pri obracanju znam kad je ljut i kad je nervozan...
Prijavi moderatru
-7 # Malik 2019-10-12 23:15
Ponesi program Mariću i Šešelju neka ga ponesu u parove . Ne sramoti ahmediju.Puko .
Prijavi moderatru
-7 # Jghjkjn 2019-10-12 23:24
Pobjedio Kavazovic i ti opet IZGUBIO. Sad pravac Beograd.
Prijavi moderatru
-11 # Nur-Bec 2019-10-13 06:39
Nista ne pomaze! Ni razna gostovanja po srpskim TV,ni obilasci dzamija u Bosni,ni Konakovicevih 60 000KM,ni Maric,ni Seselj,ni kobre.Zuki,za 7 godina su opet izbori pa pokusaj ponovo! Sta je za tebe jos jedan poraz?
Prijavi moderatru
+10 # Pesterka 2019-10-13 07:21
Bolje ti je da ne komentarišeš o njemu Nur Allah je najveći i samo on zna kakav je ko ti ne znaš,mi ne znamo
Ne dozvoli da mu na sudnjem danu moraš dat dobra djela ili da natovaris na leđa njegove grijehe
Neko je morao pobijedit nijesu mogli obojica
Prijavi moderatru
+7 # Olivera 2019-10-13 11:08
Tako je Pešterko. Pametno i mudro.
Prijavi moderatru
+11 # NP 2019-10-13 09:50
"A ti opominji, jer opomena zaista koristi vjernicima." (Ez-Zarijat 55)
Da te Allah s.w.t. nagradi sestro za tvoj iskren nijet.
Umesto da izvuče pouke iz opomena, ona se još više razbesni i piše sve i svašta, natura, laže,izmišlja...
Mržnja joj je pojela razum.
Zamisli kakav "vjernik" i mentalni sklop može biti ona kada ovde iznese laž da je on oteo 50.000 eura poznatom svetskom prvaku u boksu!?
Za tu ĺaž na ovom virtuelnom buvljaku nije dobila osim prezira i grijeha ništa drugo.
Prijavi moderatru
0 # Pesterka 2019-10-13 12:23
Amin brate i tebe
Prijavi moderatru
-2 # Olivera 2019-10-13 12:52
Ja još čekam izvinjenje jer ona mlaka podilaženja nisu dovoljna. Za mene si rekao da nisam ništa bolja od Nur. Pa bolja sam, kad to kažem ne mislim na pamet, jer je Nur zaista jedna pametna i obaveštena žena, ali ima tu crtu kad nekog ne podnosi da onda sve svoje kapacitete stavi u službu mržnje prema tim objektima. Prema svemu srpskom, ali i prema nekim Bošnjacima među kojima dominira Muamer Zukorlić.
Prijavi moderatru
+8 # Olivera 2019-10-13 11:06
Bošnjaci treba da budu zadovojni što su u jednom pozitivnom ozračju dobili reis ulemu. Ne treba praviti jaz i suprotstavljati Kavazovića sa Zukorlićem i obratno. Njih dvojica , kao uostalom i druga ulema bi trebalo da složno rade na svemu što je od koristi Bošnjacima. Mudro i u skladu sa vremenom i prostorom. Kada bi političari bošnjački bili bar deo mudri i pametni kao ulema, gde bi Bošnjacima bio kraj. Kad to kažem posebno mislim na Sandžaklije i njihovu političku scenu. Rasim i Suljko u koaliciji, a za Rasima je Suljko jeftini politički šibicar šibicar, dok je za Suljka Rasim politički prevarant. A u koaliciji, pazite. Pa šta onda očekivati da misle o Muameru koji je solista.
Prijavi moderatru
+8 # Olivera 2019-10-13 11:06
Da ne skrećem mnogo sa teme, trebate biti zadovoljni da imate jednu dobru i zdravu IZ koja to ne bi bila u tolikoj meri da svoj pečat u njenom delovanju nije ostavio Muamer Zukorlić. Kavazoviću neka je sa srećom i neka je na Allahovom putu kao i njegova pastva. Muameru svaka čast na svemu što je uradi i radi za dobro IZ.
Prijavi moderatru
+5 # DP 2019-10-13 12:38
IZGUBIO VUCKOV REIS I TO KATASTROFALNO.
Prijavi moderatru
-4 # Olivera 2019-10-13 12:47
Suljkofilu, niko nije izgubio. Dobili su Bošnjaci, Kavazović je na istoj poziciji kao i pre, dakle bio i ostao reis, a Muamer je još jednom pokazao da ima m.da, u situaciji kada je puno evnuha.
Meni lično je drago što će i dalje biti građanin republike Srbije, njen poslanik, a nadam se i više od toga.
Prijavi moderatru
+2 # zz 2019-10-13 12:42
Da su glasali Mesihati iz Race,Mrcajevaca,Pazove,Kokosica,Raspoganci,Drmanov ica i Dzurova,onda bi sigurno pobedio BEOGRADSKI SARLATANCIC ZLUKORLE.
Sada mu jedino preostaje da se bavi degustacijom VINA po beogradskim vinarijama.AKODEMEK PORAZEN DO NOGU:
Prijavi moderatru
+3 # Sesko Voja 2019-10-13 12:50
POVODOM KATASTRLOFALNOG PORAAZA naseg VOJVODE 'ODZE ZLUKORLA,zasedao je nas Otadzbinski Cetnicki Savet i na svom zasedanju konstatovao da je nas Efendi-Vojvoda,'ODZA ZLUKORLE i ovaj put popusio i kod Bosanaca,kao sto je ranije popusio kod Mila u C.Gori i sto evo duze vremena pusi od Sulja u Raskoj Oblasti-Sandzaku.

Ako ovako nastavi sa porazima onda ce ga POPUSITI i kod nas Rladikala.

Mnogo prica a malo vredi.
Prijavi moderatru
+3 # DP 2019-10-13 13:10
Najveci gubitnik je onaj Konjakovic. Dade tolike pare da se sarlatan sepuri na televizijama a sarlatan mu totalno izgubi.E pa sada bi trebao Konjakovic da mu zalepi sliku na Marin Dvoru da ga mogu svi videti a ne da placa TV kucama.Hteo Konjakovic da ubaci ovog sarlatana radi izborne baze.
Prijavi moderatru
+2 # dijaspora 2 2019-10-13 13:16
Hajmo dijasporo sada da skupljamo sadaku ovom propalom hodzi Zlukomanu jer se trebaju platiti KOBRE koje su ga pratile po bosanskim dzamijama,pa se trbaju platiti dugovi TV stanicama za reklamiranje Zlukomanovih spotova.Nemojte dijasporo da bude manje od 500 jer to on ne gljeda.
No kako nam se cini od dijaspore ce dobiti sada samo "onu stvar".

E pa Zlukomane vidis da vazi ona narodna "MOZES KAKO HOCES,ALI NE MOZES DOKLE HOCES".

Dosta si cirkusio i sa verom i sa nacijom i sa narodom. Vreme ti je polako da shvatis da si samo jedan obicni cirkusant i pored tih tvojih titula samozvanih:
Prijavi moderatru
+3 # BegoBeanovic 2019-10-13 13:23
Sudjenomu da bude vecito drugi. Ali treba
Ujediniti IZ sandzaka da nebude njegov finansiski i izborni stab od koga samo Myfti
Ima koristi a ne narod.
Prijavi moderatru
+2 # Nur-Bec 2019-10-13 13:32
Kako je ujediniti kad on ima licne idolopoklonike kakve svijet nije vidio?
Prijavi moderatru
-4 # Trindad i Tobago 2019-10-13 14:52
Kako suljovci i rasimovci izgoreše od tuge što su se odmetnuli a šejtan im neda da se vrate pa sa tugom i sjetom posmatraju kako naša Islamska Zajednica BLISTA zq razliku od njihove koju održava u život spc i što imamo jednu od najjačih ulemi na svijetu i što smo jedinstveni i u porazu i u pobjedi i što smo dostojanstveni i što imamo lijep i umjeren govor a ne kao oni odvratno ponašanje. Vide kako nas je Allah uzdigao iznad njih pa im pogled zastao prema gore. Ma sha Allah, tebarek Allah. Neka nam je berićetna pobjeda Reis uleme Husejna ef. Kavazovića.
Prijavi moderatru
+3 # Sesko Voja 2019-10-13 15:36
Kamion sodera ce vam sada biti mnogo skuplji nego do sada.Ovaj nas Vojvoda je popusio i sada mu nista ne verujemo. A i pare je potrosio od Zekata i Vitrova,pa se mi plasimo hoce li moci da isplati nas radikale.
Nigde ga nesto ne vole ti Mu'amedanci,ni u Raskoj Oblasti Sandzaku niti u Bosni.

Mi Rladikali smo potpuno razocarani u Vojvodu Zlukorla. Nesto mu titule i njegova zvanja niko ne jhebe ni 2%.Izlizao se Vojvoda Zlukorle.
Prijavi moderatru
0 # Trindad i Tobago 2019-10-13 16:31
Plakyyyy hahahahahahhahahahahahhahah
Prijavi moderatru
+4 # Oliver 2019-10-13 17:25
Muamer je fenomen nemojte tako. Čovek mrzi cigarete al gde se god pojavi obavezno ispusi.
Prijavi moderatru
+4 # Malik 2019-10-13 17:57
Zukorliću treba pomoći,šejtan ga uzeo po svoje.Skinuti ahmediju simbol časti,pa se uhvatiti beogradskih diletanata sve govori koliko je zalutao.Lekarska pomoć obavrzna i neka ga Dudić posavetuje.Njegovo ponašanje degradira Islamsku zajednicu ,Muslimane,nije on više za javne nastupe,
Prijavi moderatru
+2 # sojic 2019-10-13 20:18
Janjacko,pa kako Janacko da gubimo izbore i u mom selu? Pa sto im ne pricas bre Janjacko o nasoj drevnoj babi i drevnom dedi pa da ih ubedis preko nase drevne babe da glasaju za mene.A ti Kirko bas si glup,kao da si doktorirao za mesec dana.
Ja sam ti bre Kirko rekao da mi pripremis onu tasnu sa moj program,a ti mi dao ovu tasnu sa gace i carape za zatvor.Bas si Kirko mnogo glup. Uvek gubimo izbore i nikako da udjemo u vladu Kirko.
Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-04-24 22:51
Aferim Tebi Genijalni UCITELJU - zvani Zukorlic.

Ti si uradio sve sto je do Tebe .

Neka sada , ta SDA razmisli : hoce li i dalje biti u rukama

KOSA


, dodika

i SPC .
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click