Dodik: RS će ići svojim putem, formirat će svoje ''državne nezavisne organe''

Nakon današnje odluke da će predstavnici Srba u zajedničkim institucijama prestati da učestvuju u odlučivanju i bojkotovati rad, zaN1 je govorio Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

dodik1 1 

Bojkot rada institucija?

"Mi ostajemo da se radi u organima, ali se neće odlučivati. Okupit ćemo sve Srbe koji tamo rade. Dogovoreno je da to bude na nivou Parlamenta, Vijeća ministara. Neće se donositi nijedna odluka dok se ne riješi pitanje stranih sudija. Nastavljaju praksu koju je vršio Visoki predstavnik, najčešće se donose loše odluke za RS", kazao je.

Ustavna kategorija?

"Pet godina je davno prošlo, nije nikada riješeno. Nismo mogli dobiti saglasnost Bošnjaka koji žele da upravljaju i kreiraju. Nigdje nema da je Ustavni sud ustavotvorac, mogu samo odlučiti da li je nešto u skladu sa Ustavnom ili ne. Veoma jasno u Ustavu se kaže da BiH pripada nadležnost koja je navedena ustavom. Tu nije navedena imovina. Ne bi entitet provodili privatizaciju i upravljala javnim sektorom da je to bila odluka samog Dejtonskog sporazuma. Ovo je skrnavljenje, to je način na koji Ustavni sud želi ukinuti RS", dodaje Dodik i poručuje da će "RS ići svojim putem".

Šta je sada rješenje?

"Rješenje će biti da će RS ići svojim putem i otići će. Znači da će formirati svoje državne nezavisne organe i funkcionisati na teritoriji RS. Ima sve elemente države, svoje institucije, svoj narod".

Da li je to kršenje Dejtona?

"Dejton je već prekršen, mnogim odlukama Visokog predstavnika, rekao je Dodik za N1. 

Poručio je i  da je "dosta toga da se o pravima brine Američka ambasada".

Komentari  
+12 # NP 2020-02-12 20:38
Kršenje Dejtona na delu
Prijavi moderatru
+3 # Brada 2020-02-12 21:35
NP: Trebao bi sveti Zukimije da prokomentarise izjave ovog divljeg Krm..ka umesto sto se zapenio za nas vodovod i kanalizaciju,ili sto bulazni o njegovim remek delima. Interesantno se da zapatiti,da kada god Duduk kefce u Bosni istovremeno nas u Sandzaku zamajava njegovim „naunim delima“. Obojica podlo rade za srpsku stvar,stim sto je za Duduka i razumljivi.
Prijavi moderatru
0 # NP 2020-02-12 21:49
Brado,
Možeš li da odgovoriš, ali bez ironije, na ovo pitanje:
- Da li je preče da oni iz Bosne, što su bacali drvlje i kamenje na Zukorlića, krivo se kleli itd... da li oni prvo treba da se oglase po ovom pitanju ili svi čekate na Zukorlića ?
To je u njihovom dvorištu. Naravno da se to i nas tiče - ali samo pitam ko je ovde preči?
Ili je njima Dodik bliži od Zukorlića?
Prijavi moderatru
-1 # banda 2020-02-12 22:05
Aferim
Prijavi moderatru
+5 # Mujo 2020-02-12 22:29
Ne ceka Brada da se Zuki prvi javi, nego hoce da kaze kad vec Zuki voli da komentarise ono sto ga se ne tice, sad ima priliku da se javi i izjasni na cijoj je strani.
Prijavi moderatru
+2 # banda 2020-02-12 23:08
Ispravka. U pravu su i Brada i NP
Prijavi moderatru
-13 # Живојин 2020-02-12 23:21
И шта бисте сад балијандери? Да војвода санџачки позове на џихад, па да Јопет кмечите о геноциду?
Поштујте Устав БиХ који каже да је Република Српска равноправан конститутивни ентитет са сопственим ентитетскимд ржављанством и неЈће бити проблема - мирна Босна!
Prijavi moderatru
0 # Ha 2020-02-13 19:07
..... ne sviraj kuhrcu Mijaga
Prijavi moderatru
+1 # Dzeno 2020-02-13 01:32
Glupi covjeku, zar nisi slusao Zukolica kada je govorio"sko neko bude cijepao Bosnu to se moze odrazi ti na Sandzak i region" aludirajuci na to da ako tamo dirate moze i ovdje neko. Ali, mozgu zasalovani, pala ti koprena na oci pa nista ne vidis. Toliko puta je covjek govorio o tome da samo jako glup covjek moze ovako nesto napisati. A sta je govorio tvoj "evlijah" suljo bandit? Nije imao kad od dijeljenja ordenja Kostunici i Tadicu. Sutnubgs Vucic pa poce od jednom da priziva plave sljemove i pravi Sandzak republiku. E glupani jedni zatucani. Uzmi stoku cuvaj pusti se ovih stvari.
Prijavi moderatru
+1 # Ha 2020-02-13 11:46
.....ne sviraj kuhrcu dzeno
Prijavi moderatru
-10 # Krmadin 2020-02-12 22:01
RS svakako ima pravo na blokadu drzave jer Srbi su takodje konstitutivan narod.Samo konsenzus tri naroda i dva entiteta moze.Zasto Bosna nije priznala Kosovo i uvela sankcije Rusiji?Sta mislite, ko ne da?
Prijavi moderatru
+7 # Mujo 2020-02-12 22:31
Tzv "pc" je enitet a drzava je drzava. Znaci entiteti imaju da rade kako drzava, odnosno drzavni organi odluce. Sta tu nije jasno? Sve ostalo je nepostivanje Dejtona a upravo Dejton je stvorio tu tzv "pc", ostatat zakjluci sam...
Prijavi moderatru
-10 # Krmadin 2020-02-12 23:15
I Federacija je entitet.Ne znam zato ljudi imaju utisak kao da je Federacija u nekakvom nadredjenom polozaju u odnosu na RS.Isti su.Razlika je samo u teritoriji, Federacija je na 51 % a RS na 49 % Bosne.
Prijavi moderatru
-10 # Живојин 2020-02-12 23:16
... како Мујо мудро закључује по бушњачком наопаком постању! Било би то тако да није Јахја настао од Живојина!
Па како ,хајвану, у држави са два РАВНОПРАВНА ентитета један наређеује другом у име државе и намеће своја правила? Што пре утувиш у ту бушну бушњачку главурду да Босна није бошњачка нити муслиманска него заједница три равноправна народа и два равноправна ентитеа од којих ниједан није и неможе бити тзв.!
Републику Српску није створио Дејтон, него Алија Живковић кад је везао бушњачки са усташким барјаком да Ћера Србе са њихове земље преко Дрине! Класичан геноцид у покушају, па после цвиљење о геноциду ко к.ва о поштењу!
Prijavi moderatru
+4 # Dzeno 2020-02-13 01:36
Zivojine, mora cete se vracati odakle ste dosli, jer je vrijeme pokazalo da dosljaci srpski nisu civilizovan narod vec divalj i GENOCIDAN.
Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2020-02-13 20:01
Тако је, мораћемо се враћати тамо одакле смо отишли испред геноцидног усташког и ханџарског ножа, у одувек већински српско Сарајево, у српску Крајину, српски Мостар итд, а где нас после геноцида више неЈма ни на нивоу статистичке грешке!
Prijavi moderatru
+1 # Mujo 2020-02-13 22:14
Kaljava svinjo, tzv "pc" je zasnovana na masovnim zlocinima gdje su nesrbi pobijeni i protjerani. I tada je proglasena tzv "pc" izgradjena na masovnim grobnicama. I ova ubijanja su bila cilj i povod rata koji ste zapoceli, a ne posljedica rata koji su Bosnjaci zapoceli. Sto prije to utuvis u tu zlocinacku praznu glavusu bice svima bolje. Tako da ta genocidna izdrkotina ne moze odredjivati sudbinu DRZAVE BiH koju neprekidno porice i potkopava. I kada genocidna izdrkotina sa 25% stanovnistva rusi BiH i namece svoja pravila, onda je u redu, je li??? Kush stoko genocidaska glupa!
Prijavi moderatru
-1 # Живојин 2020-02-14 02:04
И шта би ти сад болешњак, да Јопет кољеш и палиш? Е, ето зато постоји славна слободарска Република Српска да такви умоболешњачки геноцидни кољачи више никад не могу ништа, осим само да скиче по порталима и бушњачким резерватима!
Prijavi moderatru
+12 # banda 2020-02-12 23:18
Ustavni Sud je najveća pravna instanca u jednoj državi i njegove odluke se moraju poštovati. Taj konsenzus može často da bude zlouptrebljen zato je tom Ustavnom sudu pored trojice sudija iz redova ova tri naroda(jako nepravedno) dodata još tri stranca sve dok ovoj prvoj trojici ne bude došlo iz dupeta u glavu. Pored ova tri naroda u BiH ima i ostalih, a njihovog predstavnika nigde nema. To je ogromna diskriminacija.
Mislim da Dodik nema m.da da bilo šta radikalno uradi osim ovako verbalno da prijeti i jede ....., ukoliko mu AV ne bude dao neki signal. To dobro zna i međunarodna zajednica
Prijavi moderatru
-11 # Живојин 2020-02-12 23:37
Ајде на бандарај! У Уставном суду је класично прегласавање, а прегласавање је и довело до рата! Зато су и формирани ентитети са држављанством да не би било прегласавања које сад опет правте преко Уставног суда који би требало да буде институција која баш то спречава. Дакле, упорно провоцирате и изазивате нове сукобе па после цвилите о геноциду!
Prijavi moderatru
+8 # Sablja ostra 2020-02-13 01:38
Smecaru, tad ste udarili na ne naoruzan narod. Slede i genocid ce biti ali po vama. Zapamti li smo dobro psu sta ste uradili...
Prijavi moderatru
-7 # Oliver 2020-02-13 11:52
Pa kud podjoste bez penisa na zenidbu? Sto izvrsiste secesiju,pogazivsi ustav i konstitutivnost naroda,sto zapoceste rat ubistvom Nikole Gardovica,oca mladozenje usred svadbe?
Prijavi moderatru
+4 # Sablja ostra 2020-02-13 13:38
Jbt nikola i svatovi. Vi ste rat planirali desetinama godina ranije. Nema vise srpske dominacije, zapamtite to cetnici genocidni prljavi.
Prijavi moderatru
-3 # Живојин 2020-02-13 19:56
Само оштро - "Nema vise srpske dominacije," само република Српска на 1/2 територије БиХ, Фиковом крајином - Републиком Западна Босна, хрватском Херцег-Босном и бушњачком доминацијом у сарајевском филџан санџаку и све то после неуспешног геноцидног покушаја бушњака да доминирају ћерајући Србе преко Дрине, па сад они цвиле о геноциду! :eek:
Prijavi moderatru
+1 # Mujo 2020-02-13 22:22
Nije bilo pokusaja Bosnjaka jer su Bosnjaci vjerovali vama genocidasima i zato su bili i nespremni i nenaoruzani prije vase agresije. Ali sad znamo ko ste, kakvi ste, znamo sta ste uradili a sada imamo i oruzje i skolovan kadar. Sta mislis kako bi se ponasali oni kojima ste pobili cijelu familiju 90-ih ako opet zapocnete vas krvavi pir, bando genocidna.
Prijavi moderatru
+5 # Fuck 2020-02-13 13:42
Ovo je izjavo tvoj heroj,dovoljan dokaz da ste jedna bezmoralna stoka i zlocinacka nacija...

„Evo nas 11. jula 1995. godine u srpskoj Srebrenici. Uoči još jednoga velikog praznika srpskoga poklanjamo srpskome narodu ovaj grad. I napokon došao je trenutak da se posle bune protiv dahija Turcima osvetimo na ovom prostoru.
Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2020-02-13 20:09
И штаје спорно у томе што је већински српска Сребреница ослобођена и враћена српском народу? Шта је требало, оставити такве као ти да кољу и пале уз текбир у већински српској опЋини?
Шта имаш ти са Турцима, Fuck your mother геноцидну и злочиначку која те васпитала да кољеш и палиш по српској земљи, па онда побијеш сопствени народ и жртвујеш своју муџахединску злочиначку паравојску да би цилио о геноциду?
Prijavi moderatru
+1 # Mujo 2020-02-13 22:18
Poslusaj prijetnje i izjave presudjenog ratnog zlocinca karadzica, mladica i ostalih vasih zlocinackih "idola" gdje prijete genocidom, pokoljom itd, daleko prije tog vaseg famoznog svata. Genocidna lazljiva bando kada ce od vas postati ljudi, ili barem "lj" od ljudi?
Prijavi moderatru
+13 # Fuck 2020-02-12 22:50
Sutra ce Grenel dati naredjenje Vucicu a prekosutra ce Duduk pojesti gohvna sto je danas izasraho..
Prijavi moderatru
+3 # Sandžak je vječan 2020-02-13 08:37
Dodik laje ono što dobije instrukcije iz Srbije,nije nekom jasno?
Prijavi moderatru
+2 # Sandzaklija 2020-02-13 20:22
Ako ne znate kako izgleda krmak samo pogledajte ovog vepra genocidnog poserem mu se na poreklo cetnicko!
Prijavi moderatru
+1 # Neko 2020-02-14 07:29
Ta RS je genocidna tvorevina, kao i svaki srbin, koji je na neki nacin ucestvovao ili je podrzava. Trebamo se borit da to cudoviste nestane, jer je to opasnost za sve ljude, koji zele mir.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari